אחרי שה-Galaxy S8 עתיד למתוח באופן מקסימלית את מה שאפשר להשיג בתצורה הבסיסית הנהוגה לסמארטפונים, נראה שהשלב הבא יהיה מעבר בלתי נמנע למסכים גמישים באמת
ה-Galaxy S8 ואחיו ה-S8 Plus עדיין לא הושקו ואפילו לא הוצגו באופן רשמי, אבל כבר עכשיו ניתן להגיד בוודאות שהם ידחפו אותנו קרוב מאוד לשלמות בכל הנוגע לפוטנציאל למתוח את מימדי יחידת התצוגה על פני גוף המכשיר. סמסונג הצליחה להשתלט על מעל 90 אחוזים, לכאורה, מפני השטח של הסמארטפונים החדשים ולנצל אותם לטובת המסך המתקדם (באופן שמעניק למוצר עם מסך 5.8 אינץ׳ מימדים של מוצר עם מסך 5.5 אינץ׳), ועתה נראה שמכאן ואילך באמת נזדקק לביצוע של שינוי מחשבתי יסודי על מנת להמשיך ולהתקדם.
אנחנו מדברים כמובן על שילוב של מסכים גמישים במכשירים חכמים, כאלו אשר יכולים לא רק לשמור על צורה קמורה ספציפית שנקבעה להם מראש אלא לשנות צורה מבלי להינזק במסגרת השימוש – משהו שאנחנו שומעים עליו ומבטיחים לנו אותו כבר יותר מחצי עשור, אך עדיין נשאר בגדר פנטזיה עתידנית.
אז איך בדיוק יוכל להיראות סמארטפון שכזה, שישתחרר מתצורת "הלבנה" הנפוצה כל כך בשוק היום? ובכן, אם להאמין למידע עדכני שמופיע באתר patentlymobile, לסמסונג יש לכל הפחות שני קונספטים לשם כך, שעשויים להפוך סוף כל סוף למציאות בשנה הקרובה.
בקשת פטנט אחת של היצרנית הקוריאנית מציגה מכשיר חכם קומפקטי במיוחד בתצורת סליידר, שבו המסך הוא זה שמתרחב במשיכה כלפי מטה או מעלה, לקבלת תצוגה מלבנית מוארכת – מה שיכול להיות רלוונטי בהחלט לאלו שמעוניינים בדגם קומפקטי מצד אחד, אך עדיין מעדיפים מסך גדול ככל הניתן כשהם צופים בסרטונים או משחקים.
גם מכשיר כיס שניתן להשתמש בו משני הצדדים וגם מסך גדול שיעניק חוויית צפייה משופרת פי כמה
בקשת הרישום השניה מתיגה רעיון ייחודי עוד יותר, עם מכשיר דמוי 'צדפה' שמצוייד במסך מצידו הקדמי ומצידו האחורי, עם ציר ייעודי שמאפשר לפרוס אותו ליחידה מרובעת דקה דמויית טאבלט, שכמובן תהיה יעילה מאוד לצפייה בסרטונים וגם לסתם גלישה ברשת. שיטה זו אולי תעניק מכשיר "שמנמן" באופן יחסי במצב בו הוא סגור, אך עצם העובדה שתקבלו בו אמצעי תצוגה גם בחלק הקדמי וגם בחלק האחורי, בתוספת לפתיחה שתכפיל את שטח התצוגה האפקטיבי, יעניקו יחד עולם של הזדמנויות לחידושים.
כדאי לזכור שמדובר בקונספטים בלבד, אשר אינם שונים מקונספטים אחרים שכבר הוצגו ואפילו הודגמו בצורה חיה על ידי סמסונג ואחרות בעבר – אבל אנחנו בכל זאת מנסים לשמור על אופטימיות, ומקווים שהפעם לא מדובר בעוד קונספט שיישכח במהירות, אלא בניצן ראשון למהפכה אמיתית בתחום שצמא לה מאוד. מסכימים איתנו? בואו לדבר על זה בתגובות.