גם אם אתם זהירים במה שאתם כותבים ברשתות חברתיות או באפליקציות למסרים מיידים, יכול להיות שלא תרצו שאחרים ייחשפו להיסטורית השיחות שלכם. במיוחד אם גלשתם מחוץ לבית.
קרה לכם פעם שהתקנתם או פתחתם סקייפ על מחשב חדש ופתאום הופיעו לכם שיחות שכבר קיבלתם בעבר? למה זה קורה? בדרך כלל היסטוריה של תוכנות להודעות מידיות, כמו MSN Messenger, נשמרות בצורה מקומית על המחשב שבו השתמשתם כשביצעתם את השיחה. בסקייפ, בנוסף לשמירת הנתונים בצורה מקומית, שמירת ההיסטוריה מתבצעת גם בענן.
כמובן, משתמשים רבים ימצאו שזה די שימושי, המידע שמאוכסן בענן מסונכרן אוטומטית למחשב החדש ומידע נשאר נגיש בעת הצורך. אבל, על איזה מידע בדיוק מדובר? לכמה זמן המידע נשמר? ובכן, סקייפ לא מנסה להסתיר את סוג המידע שהיא שומרת וגם לא למשך כמה זמן היא שומרת אותו, ואין פה ניסיון לגנות את סקייפ – אתם, המשתמשים צריכים להכיר את 'תנאי השימוש' אותם סקייפ לא מסתירה בשום אופן וגם הסכמתם להם (גם אם לא קראתם אותם) כשהתקנתם את התוכנה.
כל המידע שלכם במחשב אחר
אך בנוסף לנוחות וליתרון של שמירת הנתונים בענן קיימת כאן סכנה פוטנציאלית לזליגת מידע – כאשר אתם נכנסים לחשבון הסקייפ שלכם ממחשב של מישהו אחר או מחשב ציבורי כל התכתבויות העבר שלכם נשלחות לאותו מחשב ונשמרות עליו באופן מקומי, אפילו לאחר שסיימתם את השיחה והתנתקתם מהחשבון. כל מי שיודע איפה לחפש יוכל לראות מה קיבלתם ושלחתם ועם מי דיברתם.
אם אתם משתמשים בסקייפ באמצעות מחשב של מישהו אחר או במחשב ציבורי אתם יכולים למחוק את היסטורית השיחה לפני שאתם מתנתקים. זה נעשה כך: בממשק הסקייפ שלכם היכנסו ל"כלים" ובחרו ב"אפשרויות", ייפתח לכם החלון הבא:
צילום מסך, סקייפ
בחלון זה בחרו את הלשונית "פרטיות" ואז תוכלו לראות בערך באמצע המסך את "שמור היסטוריה למשך" כמו בתמונה הבאה:
צילום מסך, סקייפ
כפי שוודאי שמתם לב, ברירת המחדל של סקייפ לשמירת ההיסטוריה שלכם הוא "זמן בלתי מוגבל". לחיצה על "נקה היסטוריה" תפתח לכם את החלון הבא:
צילום מסך, סקייפ
לחיצה על מחק תנקה את היסטורית השיחות שלכם גם מהמחשב שבו השתמשתם וגם מהענן. בכל מקרה המלצתי היא לא להעביר בסקייפ מידע כמו מספר כרטיס אשראי, כתובת או אפילו מספר טלפון. בינינו, אנחנו אף פעם לא יכולים להיות בטוחים שהמידע ש"מחקתם" באמת נמחק.
הכותב הינו דובר ESET ישראל