הענקית הקוריאנית מתכננת להשקיע עשרות מיליוני דולרים בפיתוח שיבטיח לנו לפחות עוד עשור של מרדף אחר הרזולוציה וצפיפות הפיקסלים הגבוהים והטובים ביותר
עדיין מחכים למסך ה-4K הראשון עבור סמארטפונים, שאולי יערוך את הופעת הבכורה שלו במכשיר כלשהו כבר השנה? לסמסונג ומספר פרטנריות יש כבר תוכניות גרנדיוזיות הרבה, הרבה יותר במורד הדרך.
לפי etnews הקוריאני, חברת הענק כבר הציבה לעצמה מטרה חדשה בתחום אמצעי התצוגה לסוף העשור – ליצור מסך בגודל 5.75 אינץ' בעל רזולוציית '11K' של 6,336×11,264 פיקסלים, אשר מתורגם לצפיפות של 2250ppi, בערך פי 4 מהטוב ביותר שתוכלו למצוא במוצר ממשי כיום.
בסמסונג מתכננים להשקיע כ-26 מיליון דולר במחקר במטרה להגיע למטרה זו עד לשנת 2020, עם כוונה להציג אב-טיפוס פעיל כבר בשנת 2018. קצת קשה להאמין שב-2020 אכן נראה מסכים בצפיפות שכזו בסמארטפונים שלנו (Galaxy S11?), אך עצם העובדה שיש מי שכבר מדברים על מה שיקרה מעבר לטכנולוגיית ה-8K מבהיר כי המירוץ ליותר פיקסלים, ליותר כוח עיבוד גראפי וליותר קיבולת סוללה ימשיך ביתר שאת – לפחות למשך של עוד עשור מהיום.
במקור מציינים כי אחת מהסיבות לפיתוח המסך הסופר מתקדם היא הרצון ליצור 'אפקט תלת מימד'. אין פירוט נוסף מעבר לביטוי העמום הזה, אך אנחנו מנחשים כי מדובר כאן על שימוש ברזולוציה הגבוהה בכדי לחלק את הפיקסלים לשתיים (או יותר) קבוצות שונות שיפעלו כל אחת בנפרד, ליצירת אפקט העומק שכיום מתקבל על ידי תצוגת של אותם הפיקסלים בקיטוב שונה, במחצית מקצב הרענון המלא. במילים אחרות, התוצר יוכל להיות מסך בחצי מרזולוציית ה-'11K' (שעדיין תהיה גבוהה במיוחד), שיציג תלת מימד איכותי בקצב הרענון המירבי של אמצעי התצוגה וללא צורך במשקפיים, מקטבים או כל אמצעי נוסף.
כל המידע הזה נשמע חסר תקדים ומטורף לחלוטין, אך בפועל, נבירה קצרה בעבר מבהירה כי מדובר למעשה בהמשך טבעי ומואץ של ההתפתחות הטכנולוגית אותה חווינו מתחילת העשור. בשנת 2010 הרזולוציה המתקדמת ביותר שהייתם יכולים לקבל בסמארטפון שלכם הייתה רזולוציית WVGA של 480×800 פיקסלים (כולל במסך 'עצום' לאותם זמנים של 5 אינץ', ב-Dell Streak), ואילו היום אנחנו מדברים על רזולוציה של 1,440×2,560 בתור משהו סטנדרטי עבור המכשירים המובילים – וזו היא קפיצה של פי 9.6 בכמות הפיקסלים בתוך חצי עשור. גם אם נשווה את המצב לעומת מסך הרטינה הסופר מתקדם של האייפון 4 שהוכרז אף הוא ב-2010, נקבל קפיצה של פי 6 בכמות הפיקסלים וכמעט פי 2 בצפיפותם.
באופן דומה, קפיצה לרזולוציית ה-'11K' (אתם מוזמנים להתחיל להציע כבר עכשיו שם מוצלח יותר עבור הרזולוציה הזו) מרזולוציית ה-QHD העכשווית תהווה גידול של פי 19 בכמות הפיקסלים, ופי 4 בצפיפותם כאמור – צמיחה טכנולוגית מרשימה ביותר, אך גם הגיונית פחות או יותר.
אנחנו בכלל לא בטוחים שלעולם יש צורך ברזולוציות פסיכיות שכאלו, אך מצד שני אנחנו בטוחים שעד הבשלתן בסמסונג וביצרניות מתחרות אחרות כבר ידאגו לשכנע אותנו שזה בדיוק מה שאנחנו רוצים וזקוקים לו.