חוקרים אמריקאים פיתחו מדפסת תלת מימד שיוצרת עצמים ממתכת הגליום, בעלת נקודת ההתכה הקרובה ביותר לטמפרטורת החדר
נקודת ההתכה של מתכת הגליום היא 29.77°C. תכונה שהופכת אותה למשעשעת כאשר לוקחים אותה אל הידיים. אם המתכת אוחסנה בטמפרטורת חדר ונמצאת במצב צבירה מוצק היא נמסה בין האצבעות. השימוש העיקרי במתכת הגליום הוא כתחליף למתכת הכספית הרעילה במדי טמפרטורה וחיישני הטיה. לצרכים אלו מנמיכים את הטמפרטורה בה מתכת הגליום נמסה על ידי סגסוג שלה עם אינדיום.
תכונה מיוחדת נוספת שיש לגליום היא היווצרות מהירה של קליפת חמצון כאשר המתכת נחשפת לאוויר. לתכונה זו שלה מצאו חוקרים מצפון קרוליינה שימוש יעיל למדי – הדפסה תלת מימדית מגליום נוזלי שמתקשה בטמפרטורת החדר. כל אחד שניסה להלחים רכיבים ללוח מכיר את כדוריות הבדיל שניתן ליצור ולחבר יחדיו כל עוד המתכת לא מתקשה לגמרי. המדפסת פועלת בתהליך דומה אך מדוייק ומהיר בהרבה.
מכונת CNC מפעילה מזרק שיכול ליצור ולמקם בדיוק מירבי טיפות עגולות אל סביבה בטמפרטורת חדר ולחבר אותן יחד או ליצור חוט דק בעזרת הזרקה בלחץ אל תוך ואקום.
עובי קליפת החמצון הנוצרת על גבי החומר הוא כננומטר אחד בלבד. דבר שמותיר למבנים המודפסים את תכונת המוליכות שלהם. על ידי שינוי סביבת ההדפסה ניתן ליצור את הקליפה עבה יותר ובכך לעשות את המבנים חזקים יותר ובלתי מוליכים, אם יש בכך צורך.
באתר hackaday.com מיהרו להתנסות בטכנולוגיה הטרייה |
על ידי כיול של מהירות ההדפסה ולחץ שיחרור המתכת ניתן להדפיס באופנים שונים. הדפסה מהירה תיצור חוטים ארוכים וחזקים והדפסה איטית יותר מאפשרת ליצור מבנים מכדוריות בגדלים שונים.
מחירה הגבוה יחסית של מתכת הגליום מגביל את תהליך ההדפסה למבנים קטנים בעיקר. טכניקת ההדפסה מאפשרת לבנות אנטנות בצורות מדוייקות או גופי קירור מזעריים בעלי צורה מדוייקת הנדרשים כדי לקרר רכיבים קטנים במיוחד.
יצירה של רכיבים אלקטרוניים בבית – חזון העתיד? |
טכניקת ההדפסה בגליום אולי איננה פורצת דרך (באופן יחסי), אך סביר להניח שכן ימצאו לה מגוון שימושים מקוריים בעולם הפורח של ההדפסה התלת מימדית. בינתיים, אם תרצו, ניתן לרכוש כמה עשרות גרמים של מתכת הגליום באיביי ולשחק איתה ללא כל תועלת מעשית.
אהבתי
את המנגינה. מישהו יודע מה שמה?
יפה מאוד
תמשיכו לעדכן!
למגיב 1
התשובה היא:
Jerry Martin – Mall Rat
זו לא המנגינה של SIMS 1 ?
למגיב 4
חייבת להיות זאת. נתקעה לי במוח מילדותי.
הבחנה יפה!
אהבתי ויפה מאד
אהבתי
יפה מאד ומעניין