כי לנצח בני אנוש בשחמט זה כבר לא מאתגר במיוחד
יש סיבה די טובה לכך ש-StarCraft 2, וגם משחקי MOBA כמו League of Legends ו-Dota 2, זוכים לפופולריות עצומה בעולם ה-eSports – אחרי הכל, מדובר בסופו של דבר במעין וריאציה צבעונית ואינטרקטיבית של שחמט, עם מגוון "כלים" גדול יותר שמאחוריהם ניצבים כמה מוחות חדים מאוד שיודעים לתמרן בהם באופן מרשים, ומתחרים זה בזה בנסיון למצוא את הפרצה והטעות הקטנה של היריב שתעניק להם את הנצחון.
זו גם כנראה הסיבה שבגללה גוגל, וחברת הבת הבריטית שלה DeepMind, החליטו כי האתגר הבא של עולם הבינה המלאכותית צריך להיות משחק מחשב – אחרי שתוכנת ה-AlphaGO שלה הצליחה לנצח את אלוף העולם במשחק החשיבה הסיני המפורסם תודות לשיטות חדשניות של למידה חישובית ורשתות עצביות, המשימה החדשה תהיה ליצור תוכנה שתלמד את המשחק StarCraft 2 מבית בליזארד, ותנסה לנצח את מיטב השחקנים המקצוענים מרחבי העולם.
האתגר הגדול במשחק דיגיטלי כמו StarCraft לעומת משחקי הלוח הוא עצם העובדה שקיים חוסר ודאות משמעותי – השחקן (או המחשב, במקרה הזה) אינו מקבל את המפה המלאה והפתוחה שתאפשר לו לחשב את מהלכיו בעשרות צעדים קדימה, אלא רק חלק קטן ממנה ומבלי לדעת היכן ממוקם המתחרה ומה הם מעשיו בכל רגע נתון. כל המעורבים במיזם השאפתני הזה משוכנעים כי הצלחה במשימה זו תוכל להוות שיפור משמעותי עבור מחשבים לומדים בכל התחומים, משום שהיא מדמה באופן טוב יותר את "הבלאגן" וחוסר הוודאות שמאפיינים את העולם האמיתי, בניגוד לסביבות סטריליות יותר במשחקים אחרים בהם מחשבים הוכיחו את עליונותם עד כה.
עבור בליזארד עצמה, מדובר בשיתוף פעולה מכובד מאוד שמבהיר כי StarCraft 2 הוא ממש לא "סתם משחק" סטנדרטי – וכזה שבהחלט עשוי להניב במורד הדרך ידע ויכולות חדשות ליצור מתמודדים מבוססי אינטליגנציה מלאכותית שיהיו חכמים, מאתגרים ואמינים יותר, גם עבור להיט האסטרטגיה בזמן אמת של החברה האמריקאית וגם עבור משחקים עתידיים אחרים שלה ושל מפתחות אחרות.
ממש לא חוכמה
בינה מלאכותית בממשק בו ריבוי משימות הוא המפתח להצלחה
הסיבה ששחמט הוא קרקע שווה לדברים מסוג זה היא שפני הדברים שווים מבחינת מוטוריקה קשר עין יד וזריזות
אם רוצים באמת לבחון אינטיליגנציה מלאכותית במשחקי מחשב תחרותיים , הם צריכים להיות מבוססי תורות , אין מנוס
זה נכון בנוגע לריבוי משימות, אבל ליצור מערכת שיודעת להגיב לכל אלמנט הפתעה בעולם פתוח (יחסית לשח)
זה האתגר הגדול. כיום לשחק מול התוכנה של בליזארד גם ברמה הכי קשה זה קל למי שיודע לשחק. כי האלגוריתם שלה הוא מוגבל ולא לומד מהלכים חדשים.
התוכנה של גוגל היא לומדת, מה שאומר שבהתחלה היא תהיה יותר גרועה מהAI של בליזארד אבל אחרי הרבה(המון) תירגול התוכנה תהיה ברמה שתוכל להביס שחקנים אנושיים, כשהיא תגיע לרמה(בהנחה שהיא תהיה מסוגלת) כזו באמת לא יהיה סיכוי לשחקן אנושי מולה בגלל ריבוי המשימות.
מסכים.
יש עם זה קצת בעיתיות אבל אפשר להתגבר על חוסר השיוויון הזה.
אולי אם יחברו את הAI לרובוט שישלוט על עכבר ומקלדת כמו שחקן אנושי וככה בעצם הAI יעביר "פקודות" למשחק. אפשר ללמד אותו גם את כל קיצורי המקשים במשחק כמו ששחקן אנושי יכול לדעת אבל בלי גישה לפקודות קונסול או כל מיני דברים כאלה שלשחקן האנושי אין גישה אליהם. אפשר להגביל את מהירות התזוזה של הרובוט לאותה מהירות כמו שחקן אנושי מהיר.
כל הדברים האלה מעלימים כל יתרון שיש למכונה כדי לבודד את עניין ה"חשיבה" במשחק.
Yakir Amor
אתגר גדול
Guy Grosfeld