עם התואר "הסרט האינטרנטי הרווחי ביותר של סוני", האם ההצלחה של הסרט 'The Interview' היא לגיטימית לחלוטין או שהיא בחלקה (ואולי ברובה) בגלל הכיסוי התקשורתי מהנרחבים ביותר שנראו אי פעם?
מהפכה או תעמולה? The Interview, הסרט שהסעיר את העולם (ובמיוחד את קים ג'ונג-און), הוא רשמית הסרט המוצלחת ביותר בשחרור אינטרנטי של סוני אי פעם. מנתונים ראשונים שמשחררת סוני, "הראיון" זכה להכנסה של מעל 15 מליון דולרים בסוף שבוע הראשון ליציאתו ולזמינותו באינטרנט דרך Xbox Video, YouTube ו-Google Play (וכעת גם ב-iTunes), עם הכנסות נוספות של שלושה מליון דולרים מ-331 בתי קולנוע בהם הוקרן הסרט.
יחדיו, הסרט הפרובוקטיבי פספס בכשני מליון דולרים את הצפי של האולפנים להכנסות בשבוע הראשון להקרנה, שעמד על כ-20 מליון דולרים. צפי זה התבסס כמובן על הקרנה בבתי קולנוע בלבד, כך שבשביל סרט שהושק ברובו ברחבי האינטרנט ולא ברשתות בתי קולנוע ברחבי העולם כמו רוב הסרטים כיום, ההישג הוא בהחלט מרשים וראוי לציון.
אך השאלה המרכזית שעולה מההצלחה של הסרט, היא האם הצלחה זו באה באמת מאיכותה ומהתוכן שלה, ולא עקב הסיקור העולמי והפרובוקטיביות שהסרט גרם לו? כמו לכל מריבה, יש המשערים כי הסכסוך שנוצר בעקבות השחרור של הסרט הוא צעד פירסומי (גאוני אם כן) של יוצרי הסרט להעלות באז ומודעות אליו.
עם ציון של 7.5 ב-IMDB ו-52% ב-Rotten Tomatoes, בנוסף להרגשה ממוצעת בקרב המבקרים כי הסרט היה מצחיק ברמה סבירה אך הוא סובל בצל המחלוקות סביבו, ניתן לקבוע כי הסרט אינו מפלה, אך הוא גם לא מועמד לאוסקר (בינתיים לפחות).
אך לצערנו זה לא הסרט היחיד שעתיד לבוא לעולם בכזה פיצוץ ומחלוקת, עם סרט של סטיב קארל בנושא צפון קוריאה שכבר בוטל עקב המקרה עם "הראיון". האם זאת ההתחלה של סרטי קיצון אינטרנטיים השנויים במחלוקת? האם גם הסרט הבא שמדינה קיצונית לא מחבבת יסבול מדעותיה? ניתן ל-2015 לענות לנו על כך.
אתם כבר הספקתם לראות אותו? אם כן, מה חשבתם עליו? ואם לא, אתם מתכוון לראותו בקרוב?
[interaction id="54a3d8f4fe4def88516cc3e2"]
סרט קומדיה עלוב שמנסה להצחיק באמצעות קקי וז**…
הסרט סבבה והיתי צופה בו בכיף בלי קשר, אבל מן הסתם ההצלחה היא ברובה בגלל הכיסוי התקשורתי
זה מסוג הסרטים שרואים כשלא צריך להפעיל את הוח – ואני לא אומר את זה כמשהו רע, אלו אחלה סרטים לדעתי.
ודווקא בגלל הסערה הזו אני שמח שהוא אצליח – מי שמתנגד לזה שיסבול.
סרט מטופש ברמה שאי אפשר לתאר. פשוט זבל. ההומור המפגר של דייב סקיילארק כמעט גרם לי לנפץ את הטלוויזיה. אין לי מושג איך הסרט קיבל 7.1 ב-IMDB….
כי הוא מצחיק ואתה יבש?