מתסבר שלא רק בישראל מתקשים לממש את החזון לסיבי תקשורת שיספקו אינטרנט במהירויות-על לכל דורש ובמחיר הוגן
גוגל החלה לעבוד על מיזם הסיבים האופטיים שלה בתחילת העשור, והשיקה אותו מסחרית ב-2012. "גוגל פייבר", שמהשנה שעברה כפוף לחברת האם אלפבית, משמשת ספקית תשתית ואינטרנט בשבעה איזורי מטרופולין לאורך ארצות הברית, ביניהם קנזס סיטי במיזורי ואטלנטה בג'ורג'יה.
חבילת הבסיס שמוצעת ללקוחות במסגרת השירות מספקת חיבור במהירות 1 ג'יגה ביט סימטרי בשניה תמורת 70 דולר לחודש. החבילות המתקדמות גם כוללות שירותי טלויזיה וחשבונות Google Drive לאחסון בענן. התמחור האטרקטיבי יחסית הפך את שוק התקשורת האמריקאי על פניו, וגרם גם לספקיות מתחרות כמו קומקאסט ו-AT&T להוריד מחירים.
עד לאחרונה, עתיד השירות נראה מזהיר: בשנה שעברה הכניס, לפי ההערכות, למעלה מ-100 מיליון דולר. אולם שמועות חדשות מצביעות על קשיים ש-Google Fiber עומדת בפניהם. לפי השמועות לארי פייג', הבעלים של אלפבית, ביקש מקרייג ברט שמרכז את שירות 'פייבר' לחתוך את כוח העבודה בחצי ולהישאר עם 500 עובדים בלבד. אתר The Information מדווח כי כמות המנויים לשירות, נכון לסוף שנת 2014, עמדה על 200 אלף – בעוד היעד שהוצב עד לסוף השנה הנוכחית מדבר על לא פחות מ-5 מיליון לקוחות משלמים.
בנוסף, כפי שאנלימיטד חווה על בשרה, פריסת תשתית סיבית היא עבודה קשה ויקרה. אפילו המתחרה Verizon, שהשיקה את מיזם הסיבים שלה FiOS לפני למעלה מעשור, נאלצה לעצור את ההתקדמות בשלב מסוים. חשוב גם לציין כי השירות של גוגל מלכתחילה מוגבל מאוד בקהל היעד שלו, שכן מרבית המשתמשים לא מרגישים שיש להם צורך אמיתי במהירויות אינטרנט גבוהות מאוד, וגם אם הם כן, ייתכן שיעדיפו להשתמש בשירות שמציעה החברה הנוכחית שלהם מאשר לעבור את פרוצדורת ההתנתקות והמעבר לחברה אחרת.
נכון להיום, מיזם Google Fiber ממשיך להתרחב לאיזור סולט לייק סיטי ביוטה, אך ההתקדמות באיזורים אחרים נמצאת במגמת האטה. נותר לחכות ולראות מה יקרה בחודשים הקרובים – אולי מעבר להתבססות על עורקים אלחוטיים מהירים במקום אלו הקוויים? נחיה ונראה.
מדינה מטר על מטר ועושים סיפור מכל דבר
ובכן, להבנתי גוגל מראש לא כיוונה את הפרוייקט לפריסה ארצית, אלא יותר כנק' ייחוס לחברות האחרות וכלי להתוויית דרך בכיוון בו היא מעוניינת שהתעשיה תתקדם. אותו דבר עם project fi- היא לא באמת תהפוך למתחרה ריאלית ל3 הספקיות הסלולאריות הגדולות, אבל הסטנדרדים של wifi calling מתקדמים.
בכלל, זכור לי שקראתי שהפרוייקט מקבל תעדוף נמוך כדי להניע פרוייקט wifi מהיר יותר שיהיה קל וזול יותר לפרוש.
אגב, בניגוד לארץ, הם כן סיפקו מהירות של 1Gbps לצרכנים, הם עדיין עושים זאת ועדיין מתרחבים, פשוט בקצב נמוך יותר. הלוואי ואלו היו הבעיות שלנו פה בארץ.