פרופסור נתן ג'ייקובס בודק האם מחשבים יצליחו להסיק מסקנות לגבי העולם שסביבנו על ידי ניתוח תבניות תנועה
נתן ג'ייקובס, מרצה בכיר במחלקת מדעי המחשב של אוניברסיטת קנטאקי חוקר דרכים בהן מחשבים יוכלו לתרגם ולהבין את סביבתם החיצונית על ידי ניתוח תמונות וסרטונים.
התוכנה שפרופסור ג'ייקובס בונה יודעת לקחת סדרות גדולות של תמונות שצולמו על ידי מצלמות רשת, כמו גם תמונות מאתרי רשתות חברתיות, ולהעביר אותן ניתוח מורכב באמצעות אלגוריתמים המזהים תבניות בחומר המצולם. התוכנה יודעת להסיק מסקנות לגבי העולם שתמונות אלה מייצגות.
"אלו יכולות להיות תבניות שאנו עושים בהן שימוש כדי להבין את התבניות בעצמנו, או תבניות שבהן אנו משתמשים כדי להבין דברים לגבי המצלמה או המיקום שבו אנו נמצאים", מספר ג'ייקובס. "אנו מתכוונים לצלם סרטונים של אזורים פתוחים ובאמצעותם לנסות ולהבין כיצד אנשים מנווטים, וכיצד הבחירה שלהם בדרך הרצויה לניווט מתחלפת בהתאם לתנאים המשתנים גם הם".
פרופסור נתן ג'ייקובס |
דוגמא רלוונטית, היא כיצד עננים החולפים באמצע סצינה מצולמת עשויים לעזור למחשב לנתח את הגיאומטריה התלת מימדית של האיזור, לאיזה כיוון המצלמה מכוונת, או מהו סוג העננים בהם מדובר. סוג אחר של ניתוח תבניות עשוי לשמש לזיהוי או חיזוי של תנועה אנושית, כמו תנועת כלי רכב ברחובות עיר או הולכי רגל בקמפוס של אוניברסיטה. המידע הזה עשוי לסייע כדי לאפיין מהן תבניות תנועה אנושיות נורמליות וניתן לשימוש במגוון גדול של אפליקציות לפתרון בעיות.
איך כל זה מתחבר לאנדרואידים?
האם נגיע לארץ המובטחת של אנדרואידים בשרות האדם עוד בימי חיינו? ספרו לנו מה אתם חושבים בתגובות!
פרופסור זוטר? תתביישו הייתם מתים להיות
זוטרים כמוהו
לאורח – 1
תיקנתי ל"מרצה בכיר" – הבעיה היא שפשוט אין מונח מקביל בדיוק ל-assistant professor בעיקר מפני ש"עוזר הוראה" נשמע הרבה יותר גרוע 🙂
הנבואה ניתנה לשוטים
הם לא ראו את המטריקס או מה?
person of interest
I can type your security code
Ha ha ha….