בתגובה למחאה שהתרחשה במשרדי גוגל, החברה החליטה לפטר 28 עובדים שהיו מעורבים בהתבצרות ובפעילויות הפרו-פלסטינית
המחאה, שהתמקדה בהתנגדות לפרויקט נימבוס – חוזה עם אמזון בשווי 1.2 מיליארד דולר לאספקת שירותי ענן ובינה מלאכותית לממשלה הישראלית, נערכה במשרדי החברה בניו יורק, סיאטל וסאניוויל בקליפורניה. חלק מהמוחים נעצרו באשמת הסגת גבול, והאירוע צולם ושודר בשידור חי.
גוגל טענה כי הפעילות של המוחים מנעה מעובדים אחרים לעבוד ומנעה מהם גישה למתקנים, וכי זו הפרה בוטה של המדיניות של החברה. המוחים לא נענו לקריאות להתפנות, ולכן נקראו רשויות אכיפת החוק להרחיקם למען בטיחות המשרד. לאחר חקירות פנימיות, החליטה גוגל על פיטורי 28 מהעובדים, והבהירה כי תמשיך לחקור ולנקוט בפעולה לפי הצורך.
כריס רקאו, מנהל האבטחה העולמי של גוגל, שלח הודעה לעובדים בה הדגיש כי התנהגות מהסוג שהתרחשה אינה מקובלת במשרדי החברה ולא תיסבל. הוא הוסיף כי החברה מתייחסת לזה ברצינות רבה ותמשיך ליישם את המדיניות ולנקוט בפעולה נגד התנהגות מפריעה, כולל באמצעות פיטורים.
חוקי העבודה בארה"ב מעניקים לעובדים את הזכות לעסוק בפעולות משותפות בנוגע לתנאי העבודה, וההערכה היא כי העובדים יטענו שהפעולות שלהם נופלות תחת החוק הזה. ג’ון לוגן, מרצה לחוקי עבודה באוניברסיטת סן פרנסיסקו, ציין כי העובדים יכולים להתאחד כדי למחות נגד הדרך בה משתמשים בכלים שהם מייצרים.
לפי דיווח בבלומברג, שני עובדים בגוגל שהיו מעורבים במחאה בקליפורניה סיפרו כי קבוצה נוספת של עובדים התאספה בקומה השישית בסמוך למשרדו של מנהל חטיבת הענן תומאס קוריאן, כדי להפגין תמיכה בעובדים המתבצרים. עם זאת, לא ברור כיצד הצליחו בגוגל לזהות את המשתתפים, כיוון שרק מעטים מהם העבירו את תגי העובד שלהם, וחלק מהמפוטרים שהו בכלל מחוץ למשרדים בזמן המחאה.