הגימיק החדש של בירת באדווייזר האמריקאית הוא לשלוח שעורה אל ה-ISS – ולבחון את השפעת המיקרו-כבידה על הכנתו של המשקה האלכוהולי הפופולרי מכולם
עם יותר ויותר אנשי מדע וחזון שמתייחסים ברצינות גמורה לרעיון של יצירת התיישבות אנושית על כוכב מאדים, כבר בתוך עשור מהיום, טבעי לשמוע על מגוון נסיונות לבחון את האופן בו תשפיע סביבה שונה לחלוטין מכל המוכר לבני האדם בהווה, כולל כוח כבידה מופחת משמעותית, על אורח החיים שלנו.
בעוד שחלק גדול מהמחקרים מתמקדים בגוף האנושי או בצמחים שישמשו להאכלת מתיישבי המאדים הראשונים, מה שמעניין את חברת אנהייזר-בוש (כיאה לזו שמחזיקה בשני מותגי הבירה האמריקאים הפופולריים ביותר) הוא לוודא שיהיה מה לשתות על פני הכוכב האדום כשמגיעים לשם – והיא מתכננת משימת חלל משלה בכדי לבחון את הנושא בצורה מדעית ורצינית.
תחת השם המחייב משהו Bud on Mars, בחברה בנו תוכנית שלמה שנועדה לבחון את האפשרות המעשית של בישול בירה בתנאי מיקרו-כבידה: כיצד הסביבה הבלתי סטנדרטית תשפיע על חומרי הגלם, על תהליך ההתססה ובסופו של דבר גם על השתייה וההנאה מהמוצר המוגמר – כשכל זה אמור להוות לא רק גימיק שיווקי מעניין לכאורה, אלא גם בסיס ליצירת בירה שתוכל להתקיים על כוכב מאדים, אי שם בהמשך הדרך.
השלב הראשון של התוכנית עתיד להתחיל ב-12 בדצמבר, כשמשימת CRS-13 תשוגר על גבי טיל של חברת SpaceX אל עבר תחנת החלל הבינלאומית – ועליו מספר סוגים שונים של שעורה וזרעי שעורה מטעם באדווייזר, אשר ירחפו להם ב-ISS למשך תקופה של כחודש לפני שיחזרו אל כדור הארץ, במטרה לבחון את השפעת השהייה מחוץ לאטמוספירה על תהליכי היווצרות החיידקים והשינויים הגנטיים שעברו.
זה אולי עלול להישמע כבזבוז זמן בשלב מוקדם שכזה, אך אינטרס של חברות מסחריות כמו במקרה זה עשוי לספק דחיפה משמעותית לכל תחום חקר ופיתוח טכנולוגיות הגידול בחלל ועל פני כוכבי לכת אחרים, שיהווה בסופו של דבר בסיס חשוב מאוד בכל נסיון ליישב אנשים ברחבי מערכת השמש שלנו.