לראשונה בהיסטוריה: קדימון לסרט חדש נוצר על ידי מחשב העל הנודע של חברת IBM
אולפני 20th Century Fox הוציאו החודש לאקרנים סרט אימה מז'אנר מדע בדיוני בשם Morgan. הסרט עוסק בניסוי מעבדתי להנדסה גנטית של ילדה בעלת יכולות מנטליות על-אנושיות. בטרם יציאת הסרט לאור פנתה החברה לחברת IBM בבקשה שיכינו עבורה את הקדימון (Trailer) באמצעות יכולות הבינה המלאכותית של Watson, מחשב העל של החברה. מדובר בפעם הראשונה בהיסטוריה בה מחשב יוצר קדימון באופן עצמאי. מטרתו של הקדימון היא למשוך את הצופים לצפות בסרט המלא תוך שימוש בקטעים המותחים והדרמטיים ביותר. הבינה המלאכותית של Watson איפשרה לו לזהות את אותם קטעי מפתח לצורך הכנסתם בסופו של דבר אל התוצר הסופי.
האתר Wired מדווח, כי לצורך יצירת תהליך הלמידה של המחשב הוזנו אליו יותר מ-100 קדימונים של סרטי אימה. המחשב למד את התזמון של הקטעים המוזיקליים יחד עם חלקי הסצנות שנשזרו בכל קדימון. לאחר מכן עבר Watson על כל 90 הדקות של הסרט Morgan כדי למצוא את 10 הסצנות המתאימות ביותר לדעתו להופעה בקדימון. את פעולת העריכה עצמה ביצע בפועל בסופו של דבר עורך אנושי, אך תהליך בחירת הסצנות המתאימות על ידי בינה מלאכותית קיצר את תהליך יצירת הקדימון משבוע ויותר ל-24 שעות בלבד.
המחשב Watson זכה לתהילת עולם כאשר זכה ב-2011 במיליון דולר בשעשועון הטלוויזיוני הידוע Jeopardy!. המחשב התחרה מול שני אלופי עבר אנושייים על שאלות בתחומי הידע הכללי. לפני התמודדותו בתחרות הוזנו לתוכו 200 מיליון דפי מידע בנפח כולל של 4 טרה בייטים, כולל כל המידע הטקסטואלי הזמין בויקיפדיה. בעת התחרות לא היה המחשב מחובר לרשת האינטרנט.
הייחוד בטכנולוגיה של Watson הוא ביכולתו לנתח מידע בלתי מובנה, כלומר במקום לבחון מידע טבלאי מסודר כפי שנעשה על ידי מחשבים בימינו, מסוגל Watson לנתח שפה טבעית אנושית ולרכז ממנה את העובדות והמסקנות הדרושות. הוא מסוגל לקרוא כ-40 מיליון מסמכים ומאמרים רפואיים בתוך מספר שניות ולהוציא מהם את כל המידע הדרוש כדי לספק תשובות בענייני רפואה. נוכח ההערכה כי המידע הרפואי צפוי להכפיל עצמו כל 73 יום עד שנת 2020 – נראה כי ללא שימוש בטכנולוגיה דוגמתWatson יתקשו בעתיד רופאים להגיע בזמן סביר למסקנות רפואיות ודרכי טיפול המבוססות על כל המחקרים העדכניים ביותר. יכולותיו של Watson מסוגלות לגעת במגוון רחב ביותר של מקצועות הדורשים מומחיות כולל בתחומי המשפט, המחקר המדעי ואף בתחום הקולינריה. לדוגמא: באתר IBMChefWatson תוכלו להזין את שמות המצרכים הקיימים בביתכם ו-Watson כבר יכין עבורכם מתכון מתאים לארוחה הבאה שלכם.
יכולות הלמידה של Watson עדיין מצריכות התערבות אנושית רבה על מנת לספק לו את החומר הנדרש ואת הכלים להבין ולנתח אותו. כך גם בתחום עריכת הסרטים – Watson יכול לבחור את הקטעים המתאימים, אך פעולת העריכה עצמה עדיין שמורה לאדם. למרות ש-Watson רחוק מאוד מלהחליף לחלוטין מומחים אנושיים הוא בהחלט יכול להוות כלי עבודה מצוין שיאפשר לבני האדם מהירות, יעילות ודייקנות רבה יותר בביצוע משימותיהם.
https://www.youtube.com/watch?v=_Xcmh1LQB9I