חברת הענק מכריזה על חלוקת דיבידנדים ראשונה ב-17 השנים האחרונות ורכישת מניות עצמית בסך של 10 מיליארד דולר. ומה בנוגע לאייפד החדש? שובר שיאים, כרגיל
בתקופה בה ישנן לא מעט חברות ותיקות ומוכרות בעולם הטכנולוגיה שנלחמות בנסיון להשאיר את הראש מעל המים, יש מי שפשוט לא יודעות מה לעשות עם הררי המזומן שצברו. הדוגמה המובהקת ביותר היא כמובן אפל, שעם רווח נקי של 13 מיליארד דולר רק ברבעון החולף צברה לעצמה עודף מזומנים של כ-98 מיליארד (!!) דולר, ועתה היא מכריזה כיצד היא מתכננת "לבזבז" את הסכום בלתי נתפס הזה.
בשיחת ועידה שערכו אתמול (שני), הכריזו אנשיה של אפל על התחלת חלוקת דיבידנד למשקיעים, בסך של 2.65 דולר לכל אחת מכמעט מיליארד מניותיה בכל רבעון למשך שלוש שנים, החל מהרבעון הרביעי של שנת הכספים 2012 (אשר יחל ב-1 ביולי 2012).
מדובר בחלוקת דיבידנד ראשונה של הענקית מקופרטינו מאז שנת 1995, בעידן שלפני חזרתו של סטיב ג'ובס ז"ל לתפקיד המנכ"ל והפיכתה ההדרגתית של החברה לסיפור הצלחה כביר ולבעלת שווי השוק הגדול ביותר מבין כל החברות הבורסאיות בעולם.
בנוסף, הודיעה אפל על כוונותיה לבצע רכישה עצמית של מניות בהיקף של כעשרה מיליארד דולר, החל מה-1 באוקטובר 2012 (תחילת שנת הכספית 2013). היקף הדיבידנד הרבעוני אותו תשלם אפל צפוי לעמוד על כ-2.47 מיליארד דולר, ובאפל צופים להוציא כ-45 מיליארד דולר על זוג התוכניות הללו במהלך שלושת השנים הבאות. הרבה כסף? בהחלט, אולם קצת פחות עבור אפל שצפויה להוסיף עוד שישים מיליארד דולר למערך המזומנים שלה רק בשנה הקרובה. לא רע עבור חברה שניצבה בפני פשיטת רגל לפני כ-15 שנים.
רוצים המחשה לכמות הכסף שהכניסה אפל ברבעון האחרון? בבקשה:
חלוקת דיבידנדים ורכישה עצמית של מניות הם שני מהלכים מוכרים בעולם הכלכלה שנועדו להמחיש את האמון שיש לבכירי החברה בה ובעתידה, לחלוק את פירות ההצלחה עם בעלי המניות ובסופו של דבר – לסייע למחיר המניה להמשיך ולצמוח.
על אף סכומי העתק בהם מדובר כאן, אנליסטים רבים העבירו ביקורת על הבחירה השמרנית, שלא לומר קמצנית, של אפל להשקעת יתרות המזומנים שלה – רבים ציפו לחלוקת דיבידנד חד פעמי בגובה כמה עשרות דולרים למניה במקום 2.65 דולר בלבד (שווי מניה בודדת עומד על כ-585 דולר), ואולי אף לתוכנית בהיקף מיליארדי דולרים לשיפור תנאי ההעסקה במפעלים הסיניים שמשרתים את החברה, נושא שעלה לכותרות לאחרונה והביא להתגברות הביקורת כנגד אפל.
מחכים בתור לאייפד החדש. לפי אפל, היא מחזיקה רק כשישה אחוז מכלל שוק ה-PC, ורואה פוטנציאל עצום להמשך גדילתה |
מספר בלתי מבוטל של אנשי כלכלה ברחבי העולם מנבאים שחורות לעתידה הבורסאי של אפל בטענה כי מנייתה לא תוכל להמשיך ולצמוח עוד זמן רב, ומספקים כדוגמה ענקיות אחרות בתחום הטכנולוגיה כמו מיקרוסופט ואינטל שהגיעו בעבר לשיאי שווי אך בסופו של דבר נסוגו אחורנית באופן משמעותי.
אנחנו לא מתיימרים להציע פרשנות משלנו לעתידה הכלכלי של אפל, אך בינתיים חברת הענק לא מראה שום כוונה להאט – האייפד החדש, שהושק בסוף השבוע לקול תשואות המבקרים, נמכר בכ-3 מיליון יחידות בתוך שלושה ימים בלבד תוך שהוא מנתץ את השיאים שקבעו קודמיו עבור שוק הטאבלטים ומפתיע גם את המומחים שהעריכו כי מכירות סוף השבוע הראשון יסתכמו בכמיליון יחידות "בלבד". היינו מוסיפים לנתונים אלו הערה שממחישה את הפליאה שלנו, אך נראה לנו שבאפל כבר הצליחו לסחוט כל מחמאה ותיאור שהיה בלקסיקון שלנו.
נכון, לא יתנו לעניים – למה?
כי זאת החברה שמייצגת את הקפיטליזם
החזירי יותר מכל חברה אחרת.
הקפיטליזם החזירי הקיצוני שהוטמע
על ידי סטיב ג'ובס המנוח – לא לשכוח.
זה מה שקורה כש…
מוכרים מכשיר במחיר כפול ממה ממה שהוא באמת שווה…
מה זה התגובות המפגרות האלה?
החבר'ה באפל עובדים קשה כדי להרוויח את הכסף הזה, והמשקיעים עבדו קשה כדי לקנות את המניות האלה. מי אתם שתגידו להם לחלק את הכסף שלהם?
חוץ מזה שיש מיסים על הרווחים ועל קניית מניות, ככה שהם מחלקים את הכסף שלהם לעניים יותר מכם.
שום דמיון בין סטיב המהפכן מעשן הקנביס של שנות השבעים
לבין אבי ומייסד הקפיטליזם החזירי שלמדנו להכיר. מתי החלה ההתדרדרות? ובקשר לאותם ילדי שמנת אמריקאים ללא חיים שישנים לילות בתורים ארוכים – אחת לפנים ויאללה הביתה.
אני מקווה שהאייפד ייעלם מהשוק!!!!!
ושאפל תחדל מלהתקיים!!!! היא הורסת את עולם המיחשוב, הטכנולוגיה, הטלפוניה הסלולרית ואת החברה האנושית (אכן, כאשר אפל השיקה לראשונה את האייפון, היא לא השתייכה כלל לתחום הטלפונים סלולריים במקור, והתוצר שלהם (אייפון), למרות שמו, הוא במפורש מחשב PDA מלא לכל דבר שפשוט יש לו אפליקציה שמאפשרת לו להתקשר לטלפונים סלולרים אחרים ובעצם "לתפקד" כטלפון סלולרי, בדומה לפיילוט של פאלם בזמנו. ואכן יש מצב שיש אפשרות להפעיל אייפון ללא תלות בתקשורת סלולרית, ואני מתכוון לתקשורת טלפונייה, שהוא יכול לתפקד גם בלעדייה, ולא לתקשורת אינטרנט, שהוא לא יכול לתפקד בלעדייה).
אפל, באשמתכם שעון המעורר הפך, בלא כל סיבה מוצדקת, לאמצעי נישה שעבר זמנו, למרות שאין כל סיבה שלא להמשיך להשתמש בו. טלפון סלולרי או אייפון *איננו* תחליף לשעון מעורר.
כמו כן, באשמתכם, קשה למצוא היום בשוק טלפונים סלולריים אמיתיים שנועדו לשיחה בעיקר, לפחות באיכות ייצור גבוהה (אייפון מחזיק בממוצע כמה חודשים בלבד, טלפון סלולרי עבה שנועד לשיחה בלבד, יכול להחזיק מעמד כמה עשרות שנים טובות).
ל2
אז מה אתה רוצה ,שהם ייצרו מכשיר ב250$ וימכרו אותו באותו מחיר ?
חברה שבסופו של דבר לא מרוויחה כסף ,לא שווה הרבה.
הם לא חזירים ולא נעליים
הם עבדו בשביל זה ומי שמתיימר לומר להם מה לעשות עם הכסף הוא חזיר יותר מכל אחד אחר.
מי שיש לו בעיות עם המחיר/ האנשים שרוצים לקנות את המכשירים, שיסתום את הפה שלו וילך לקנות אנדרואיד ולשקר לעצמו ש"זה יותר טוב…"
ל3 ול7
מה הקשר עבודה קשה של אנשי אפל
למשקיעי אפל?!
אין לי בעייה עם תמחור מוצרי אפל – שיגבו מצדי 1000 דולר על מוצר ששווה 150 כל עוד יש פראייר שמוכן לשלם.
הבעייה שלי היא שישנם לפחות ואני מדגיש לפחות 10 מיליארד דולר פנויים ונגישים לכל מטרה והדבר היחיד שאפל העלתה בדעתה זה לצ'פר את המשקיעים בהרבה מעבר לסכום הנ"ל.
ועוד דבר, אם SGS2 + אנדרואיד לא היה משהו, זה לא היה מוציא את סטיב ג'ובס מדעתו עוד בחייו.