מנכ"ל החברה הטאיוואנית לא כל כך מאושר לראות את ענקית התוכנה נכנסת לתחרות ישירה בשוק הטאבלטים, ממליץ לה לשקול מחדש את סדרי העדיפויות שלה
בחודש יוני האחרון חשפה מיקרוסופט זוג טאבלטים תחת מותג ה-Surface החדש-ישן, כאשר מפתיעה הייתה לא רק עצם כניסתה הישירה של ענקית התוכנה לקטגוריית החומרה הצפופה הזו, אלא גם העובדה שמכשירים אלו הציגו כמה רעיונות טריים למדי אשר הוכיחו כי לא מדובר כאן בגימיק בלבד.
רבים העריכו כבר אז כי המהלך לא ימצא חן בעיני יצרניות הטאבלטים האחרות, שכן עבורן מדובר כאן במצב בו חברה אשר מנסה לשווק להן את מערכת ההפעלה שלה שהופכת לפתע גם למתחרה ישירה על כיסו של הצרכן. עם זאת, מרבית המתחרות הגדולות בשוק בחרו עד עתה לשמור את דעותיהן בנוגע ל-Surface לעצמן. אייסר (Acer) אינה אחת מהן.
מפחידים את המתחרות? |
ג'יי טי וונג (JT Wong), יושב ראש ומנכ"ל היצרנית הטאיוואנית, ביקש ממיקרוסופט "לחשוב פעמיים" בנוגע לפרוייקט ה-Surface שלה, במסגרת ראיון שהעניק לעיתון Financial Times.
"זה (כניסתה של מיקרוסופט לשוק הטאבלטים כיצרנית מכשירים) ייצור אפקט שלילי עצום בסביבה העסקית, ומותגים אחרים עשויים לנקוט תגובה שלילית גם הם" הסביר וונג והוסיף "מה אנחנו אמורים לעשות כעת, האם כדאי לנו להמשיך ולהסתמך על מיקרוסופט, או שאולי מוטב לנו לחפש אלטרנטיבות?".
זוהי אינה הפעם הראשונה בה בכיריה של אייסר יוצאים כנגד מיזם הטאבלטים של מיקרוסופט – במהלך החודשים האחרונים הצהיר מייסד החברה כי מכשירי ה-Surface הם בסך הכל חלק מתחבולה שנועדה לדרבן את אימוצה של מערכת החלונות 8, בעוד שראש החטיבה האירופאית של החברה אמר כי ענקית התוכנה תיכשל בניסיונה להתחרות באפל.
מכשירי החלונות 8 שחשפה אייסר בקומפיוטקס השנה. יהיו האחרונים מסוגם עבור החברה הטאיוואנית? |
ניכר כי באייסר, חברה שנחושה לשבור את הסטיגמה הזולה והבלתי איכותית שדבקה בה, לא מעוניינים בתחרות מצד הכיסים העמוקים של באלמר ושות'. אנחנו סבורים שכל תחרות באשר היא הינה חיובית, אך היתכן שאנשיה של אייסר הבינו משהו שהיצרניות האחרות עדיין לא? בחודשים הקרובים נגלה.
המוצרים של אייסר תמיד היו "זבל" בלשון המעטה
המוצרים של אייסר תמיד היו "זבל" בלשון המעטה. גם אם השוק צפוף עדיין יש הרבה מקום לחדשנות ולאיכות…
וכמו שאומרים "הטוב ינצח" וכנראה גם ימכור.
אז אם אייסר "מחזיקים מעצמם" מדוע הם חוששים מתחרות?
העובדה שחברות איכותיות כגון אסוס לא חוששות מראה את הכל.
אייסר, היא "גרועה/זבל"
ושיסלחו לי כל אנשי אייסר,
אם היה בהם קצת יותר כבוד, היו מייצרים מוצרים יותר איכותיים ולא ברמה כל כך ירודה.
אני ממליץ לכל אדם להתרחק מאייסר, ואלו שאני מכיר שאכן קנו מהחברה הזאת מוצר, סובלים.
"אייסר, חברה שנחושה לשבור את הסטיגמה הזולה והבלתי איכותית שדבקה בה"
אייסר היא חברה שצריכה להסגר.
לבקר את מיקרוסופט על דבר שהיא עושה כמו שצריך סוף סוף?
ועוד ביקורת מצידה של אייסר, חברה אשר ידועה באיכות הבנייה הבלתי מתפשרת שלה…
אם מיקרוסופט תתן מוצר טוב, ממש לא אכפת לי שאייסר ימכרו פחות, ואפילו הרבה פחות. מוצרים טובים ימשיכו להמכר, וכמו אצל דארווין רק החזקים והחכמים (או במקרה זה גם המשתלמים והחדשניים) ישרדו. ומכל זה נרוויח אנחנו.
תחי התחרות!
זבל? תלוי במוצר שרכשתם
אייסר מובילה את השוק בתחום המחשבים הניידים – וככזו יש לה מוצרים איכותיים מאוד ומוצרים זולים מאוד וגם כמובן באמצע.
להגיד שכל המוצרים של אייסר נחותים זו הכללה ללא הבנה של הדברים.
ניתן למצוא מחשבים של אייסר ברמה שלא תראו אצל שום יצרן אחר – תקראו לדוגמא את הביקורת האחרונה של Engadget על האולטרהבוק מסדרת M – הוא השאיר אבק לכל השאר
ולא – אין לי נגיעה לתחום – אני פשוט קורא ולומד מהרבה מקורות ומהרבה דברים בעולם ולא רק מתגובות ישראליות בכתבות
מבחינתי ישנן 5 חברות שאסור להתקרב אליהן במיוחד בישראל
msi ecs level-one dell hp
ל-1 ו-2
אייסר היא חברה שעברה מהפך בשנתיים האחרונות והיא גם הצהירה על כך בפירוש. אכן, בעבר המוצרים שלה היו ברמה ירודה מאוד אבל בשנתיים האחרונות מאז ההצהרה שלהם על מהפך באיכות המוצרים שהם יציעו ניתן לראות שיפור משמעותי ביותר באיכות ונסיון למיתוג מחדש.
הזול עולה ביוקר, וכנראה שעלה להם מאוד יקר לטפל במחשבים שלהם שחזרו על ימין ועל שמאל במהלך תקופת האחריות.
מה שנשאר להם כרגע זה להתמודד עם נסיון העבר הגרוע של הצרכנים ולקוות שהמוצרים הדי איכותיים שהם מייצרים כרגע יצליחו לשנות את השם הרע שיצא להם.
אכן אייסר יצרנית חומרת הגרוטאות האיכותית ביותר מעיזה לבקר גדולים וטובים ממנה, זו ממש בדיחה עלובה
כמי שטיפל במספר ניידים של החברה המשונה הזו אוכל להעיד שלפחות ב2 הזדמנויות שונות נתגלו עצמים נעים בגוף המחשב, שלתדהמתי התברר שהיו אלה ברגים כאשר מדובר במחשב חדש שנרכש ע"י הלקוח כשהיה בחו"ל. זו לא תקלה שאמורה לקרות או שיש לצפות להיתכנות שלה, זו חובבנות ורשלנות חסרת תקנה, איזה מפעל רציני היה מעביר דבר כזה לאחר בקרת איכות, כשמדובר ב2 מקרים בהזדמנויות שונות של אותה חברה זה לא משאיר הרבה מקום למסקנה על החברה ה"מבקרת"