אחרי שחלק ניכר מהמפיצות הגדולות בשוק בחרו לאמץ רכישות בכסף אמיתי בתוך כותריהן ויצרו המולה – אנחנו מתחילים לשמוע על כותרים חדשים מבתים צנועים יותר שמתגאים בהליכה נגד הזרם
בחודשים האחרונים שמענו את רוב מפיצות המשחקים הגדולות מרעיפות שבחים וחיבה לגישה המכונה 'משחקים כשירות', כאשר ברוב המקרים די ברור כי המשמעות שנמצאת מאחורי המינוח היא השאיפה לגרום לשחקנים להמשיך ולהוציא כסף על הכותרים באופן אשר כמעט ואינו מוגבל תודות למנגנונים אקראיים שונים, למרות תשלום המחיר הבסיסי שכבר נגבה על המשחק.
הגישה הכללית אולי לא בהכרח שלילית ושגויה, אך לא קשה לנחש כי הצרכנים אינם נלהבים יתר על המידה מהרצון לגרום להם לשלם יותר כסף על הגיימינג שלהם, וכעת זה זמנן של תגובות הנגד – עם עוד ועוד מפתחות משחקים צנועות יחסית שאינן נמצאות בהסכמים או בבעלות מפיצות-העל של השוק שבוחרות לזכות בנקודות חיוביות נוספות עם הצהרה פומבית על כך שהיצירות שלהן לא הולכות להכיל שום זכר למנגנוני המיקרו-עסקאות לרכישות בכסף אמיתי בתוך הכותרים. אז מי הם הכותרים שישחו נגד הזרם בשנה הקרובה?
Fatshark השבדית הודיעה כי ההמשך למשחק הפעולה המצליח משנת 2015 Warhammer: End Times – Vermintide לא יכיל שום ארגזי חפצים דיגיטליים שאותם ניתן לרכוש בכסף אמיתי – אלא רק חפצים שניתן להשיג באמצעות משחק. בנוסף, המשחק אף לא יכלול את הגנת המשחקים הנודעת Denuvo, ממש כמו קודמו. יתרון כפול לשחקנים?
גם משחק הפעולה-תפקידים המסקרן עד מאוד Kingdom Come: Deliverance, שמתיימר לספק חוויה אותנטית של ימי הביניים כשיושק בחודש פברואר הקרוב, לא יציע שום רכישות בכסף אמיתי בתוכו – לפי תגובת טוויטר של החשבון הרשמי מהמפתחת Warhorse Studios.
גם Extinction, המשחק שישלח אתכם להילחם במפלצות ענק בגודל של בניין עם השקה מתוכננת לרבעון הראשון של שנת 2018, לא יכיל עסקאות מובנות שניתן לבצע בתשלום נוסף של כסף אמיתי.
כותר נוסף שעדיין נמצא בשלבי הכנה ראשוניים בלבד כבר דאג להבטיח לנו כי לא יהיו בו מיקרו-עסקאות. מדובר במשחק התפקידים העתידי של המפתחת האמריקאית המפורסמת Obsidian Entertainment, אשר יושק תחת הלייבל הפרטי החדש (Private Division) של המפיצה Take-Two, ושאינו מחוייב לאותה גישת 'משחקים כשירות' כמו חברת האם. אלו הן בהחלט חדשות מעודדות, ואולי דרך עבור כלל המפיצות הבולטות למצוא את הדרך לשלב בין הצורך לרצות משקיעים בהצגת רמות רווחיות מוגדלות לבין הרצון לשמור על יחסים סבירים עם הגיימרים.
מעל כל הכותרים הללו ניצב כמובן גם Cyberpunk 2077, היצירה החדשה של סטודיו CD Project Red הפולני, אשר מהווה כיום את המודל האולטימטיבי לחיקוי בכל הנוגע ליחס הדדי טוב ומכבד עם קהילת השחקנים. אנשי החברה כבר הצהירו כי משחק התפקידים העתידני החדש שלהם ימשיך את אותה גישה איכותית שהפכה את The Witcher 3: Wild Hunt לאחד המשחקים המצליחים ביותר בדורו – תכני DLC שיוענקו חינם לכל רוכשי המשחק, חבילות הרחבה בתשלום שיהיו גדולות ומגוונות מספיק בכדי להיחשב כותר נפרד לגמרי, וכמובן ללא מנגנוני תשלום נוספים כלשהם.
נותר רק לקוות כי נראה כמה שיותר יוצרי משחקים שיקחו דוגמה מהחברות הללו, ולא להיפך.
Kingdom Come: Deliverance
משחק השנה של 2018, בינתיים לא ראיתי משהו שמתקרב אליו