אחרי כמה חודשים שבהם נדמה היה כי יש סיכוי להיפוך מגמה, נתונים עדכניים מצביעים על כך שקונסולת ה-PlayStation 4 עדיין שולטת בשוק בהפרש שהוא יותר מכפול
במחצית השנייה של שנת 2016 התחלנו לקבל דיווחים על כך שאחרי ההשקה של גירסת ה-Slim המוקטנת והמשופרת, הקיצוצים בעלות, הרחבת התמיכה לאחור בכותרי הדור הקודם והרחבת היכולות התוכנתיות עם עוד יישומים – קונסולת ה-Xbox One סוף סוף החלה לחלוף על פני קונסולת ה-PlayStation 4 בחלק ממדדי המכירות החודשיים, לראשונה מאז שהשתיים הושקו בסוף 2013.
גורמים מסויימים האמינו כי זו נקודת המפתח בה יחסי הכוחות בין סוני ומיקרוסופט ובין קונסולות המשחק שלהם ישתנה, אך הנתונים שאנו מקבלים הרבעון הסופי המלא של השנה שעברה מבהירים שזה לא קרה – וה-PlayStation 4 עדיין מובילה בראש, ובהפרש ענק.
עונת הקניות הגדולה שלפני סוף השנה האזרחית 2016 הייתה מוצלחת ביותר גם עבור מיקרוסופט וגם עבור סוני, כאשר שתי הקונסולות נהנו ממכירות בהיקפים גדולים במיוחד שלמעשה הצליחו לשבור את היקפי המכירות באותה התקופה בשנים 2014 ו-2015 לפני כן, תודות להשקה של גירסאות מעודכנות ומוזלות וגם ספריות משחקיות איכותיות שממשיכות לגדול – אבל עם כל הכבוד ל-Xbox One, האלופה האמיתית של התקופה הזו הייתה ה-PlayStation 4, שקיבלה חיזוק משמעותי מאוד עם ההשקה של גירסת ה-Slim המוקטנת, גירסת ה-Pro המחוזקת ומשקפי ה-PlayStation VR שמספקים חוויה שלא קיימת באף קונסולה סלונית אחרת.
סוני נהנתה מהיקף מכירות כולל לכל דגמי ה-PlayStation 4 שהגיע ל-9.7 מיליון יחידות בין החודשים אוקטובר 2016 לדצמבר 2016 – וזה לא רק שיא חדש עבור הדור הנוכחי, אלא למעשה שיא חדש של החברה עבור מותג ה-PlayStation כולו מאז שהושק לפני יותר מ-20 שנה: שבירת השיא אותו השיגה קונסולת ה-PlayStation 2 בסוף שנת 2003 (עם מכירות של קצת פחות מ-8.8 מיליון יחידות).
אחרי סיום השנה המרשים הזה, דיווח עדכני מצהיר כי מכירות דגמי ה-PlayStation 4 ניצבים עתה על כ-55 מיליון יחידות בסך הכל – זאת לעומת כ-26 מיליון יחידות בלבד שאותן הצליחה למכור מיקרוסופט מדגמי ה-Xbox One שלה. ראוי לציין כי גם הנתון של מיקרוסופט הוא מכובד ביותר ומעניק לעסקי הגיימינג שלה רווחיות לא רעה בכלל, אך מצד שני הנתון של סוני הוא פנומנלי לגמרי, ולמעשה ממשיך להקדים את קצב המכירות של קונסולת ה-PlayStation 2, הקונסולה הביתית המצליחה ביותר אי פעם אשר הצליחה להגיע להיקף מכירות של יותר מ-157 מיליון יחידות (!).
אם נצא מנקודת הנחה שסוני תמשיך למכור את ה-PlayStation 4 בחצי העשור הקרוב לכל הפחות, אולי עם עוד כמה גירסאות מעודכנות קלות כדוגמת דגם ה-Pro הנוכחי, נראה כי יהיה לה סיכוי בלתי מבוטל ליצור את אלופת השוק הביתי החדשה – כאשר גם מיקרוסופט עשויה להפוך את ה-Xbox One לקונסולת ה-Xbox המצליחה ביותר עד היום, במידה ותמשיך בהיקף המכירות הזה בעתיד הנראה לעין.
סוני ככל הנראה תמשיך להוביל בבטחה ואולי אפילו להגדיל את הפער מיריבתה בחודשים הקרובים, כאשר העיניים שלנו צריכות להיות נשואות עתה, כך נראה, אל עבר עונת הקניות של סוף שנת 2017 – אז אנחנו עתידים לראות את ההשקה של Project Scorpio, השדרוג החומרתי עבור ה-Xbox One אשר אמור להיות משמעותי יותר מזה שעשתה סוני עבור הקונסולה שלה, ולהציב את מיקרוסופט לראשונה בעמדה של מובילת הביצועים הטכניים בתחום. אנחנו עדיין לא יודעים מה יהיה המחיר של המוצר הזה או עד כמה עוצמתי יותר מכל מה שמוכר לנו כעת הוא יהיה, אך מסתמן כי אם יש משהו שיכול להטות את כף המאזניים בצורה משמעותית לטובת מחנה ה-Xbox – זה רק המוצר הזה.
אז מה דעתכם – Xbox One, PlayStation 4 או שאולי בעצם שניהם גם יחד? בואו לשתף אותנו בתגובות.
בזמנו אקסבוקס 360 היתה הקונסולה התקולה ביותר בהיסטוריה (עד שליש מהמכשירים היו הולכים תוך שנה). אולי זה השפיע.
עברנו מסוני לאקס בוקס 1, מסובך לנו ההתחברות, המשחקים, לא הצלחנו להפעיל עדיין שלט שני… (די חדשים בעניין), בסוני (2) הכל היה די פשוט. אני מניחה שהילדים יצליחו להבין איך לתפעל הכל עוד הרבה לפני.
משחקים אקסקלוסביים פח. לא פלא שהם לא מוכרים. מספיק האחרון מביניינו ואקסבוקס הלכו לעזאזל. שום השקעה בקהילה ושום משחק מעניין.
לא סתם הם מכרו פחות מחצי.