שירות ה-PlayStation Now של סוני להזרמת גיימינג נוחת בעולם ה-PC
בשנה האחרונה ראינו הגשמה של אחת התקוות הגדולות שלנו בתור חובבי גיימינג במחשבים האישיים, כשהמעבר של צמד קונסולות המשחק המובילות לארכיטקטורה דומה עד זהה לחלוטין לזו של שוק ה-PC התחילה להביא לנו יותר ויותר כותרי מולטי-פלטפורמה ראויים – עם מיקרוסופט שהפכה להיות מובילת המתקפה הזו, בהתאם לטקטיקה שנועדה לחזק את מעמדה של מערכת החלונות 10 בתחום הנוסק.
עתה, נראה שגם המתחרה המרכזית סוני מחליטה להעניק קצת אהבה לשוק המחשבים – כשהיא מכריזה כי שירות הסטרימינג הייעודי שלה PlayStation Now יהפוך להיות זמין למערכות מבוססות חלונות 7, חלונות 8.1 וחלונות 10, עם מספר מדינות במערב אירופה תחילה, ומדינות צפון אמריקה בהמשך.
PlayStation Now הוא שירות הזרמת משחקים מקוון בסגנון מיזם ה-OnLive ז"ל, במסגרתו ההתקשרות והעיבוד עצמו נעשה בשרתים ייעודיים מרוחקים, ומה שמגיע אל הצרכן בסופו של דבר הוא הזרמת וידאו מוכנה של התוכן אותו ביקש לחוות, עם צורך בכוח עיבוד מינימלי יחסית מצד מערכת הקצה שלו. במקרה של ה-PS Now, הנרשמים (בעלות של 20 דולר לחודש או 45 דולר למשך שלושה חודשים) יזכו לגישה לספריה של מעל 400 כותרי PlayStation 3 וכותרי PlayStation 2 משודרגים – כולל להיטים שמעולם לא היו זמינים במחשבים אישיים עד עתה, כגון סדרת God of War, סדרת Uncharted, חלק נכבד ממשחקי Ratchet & Clank, משחקי Killzone, משחקי Infamous, המשחק המשובח The Last of Us ועוד.
כל שנדרש מהצרכן על מנת לחוות את הכותרים הללו הוא מחשב מבוסס חלונות כאמור, שמצוייד במעבד אינטל כפול ליבה במהירות של 3.5GHz או במעבד A10 של AMD במהירות 3.8GHz (גם מעבדים עם יותר ליבות יתאימו, כמובן), זכרון RAM של 2GB או יותר וחיבור יציב לרשת ברוחב פס של 5 מגה-ביט לשנייה ומעלה. כתוסף משלים מתבקש לשירות הסטרימינג – בסוני השיקו גם מתאם USB אלחוטי ייעודי עבור בקרי ה-DualShock 4 שיעניקו להם את היכולת לעבור ביחד עם כל מחשב ובכל כותר שיכלול את התמיכה בכך, במחיר יקר למדי של 25 דולר ליחידה.
החלק המאכזב ביותר בהכרזה הזו הוא כמובן העובדה שישראל אינה נכללת בין המדינות שבהן ניתן להירשם ולעשות שימוש ב-PS Now באופן רשמי (אם כי לשימוש בשירות VPN עם הגדרות של מדינה אשר כן נתמכת יש פוטנציאל לשנות זאת). סביר להניח שתעבור עוד תקופת זמן בלתי מבוטלת על ששירות שכזה יהיה זמין בארצנו הקטנה, אם בכלל – אבל עם זאת ללא סיפתח עבור מדינות מסויימות אפילו הצ'אנס הזה לא היה נוצר, כך שבכל זאת יש לנו סיבה טובה לברך על בחירתה של היצרנית היפנית, ולהחזיק אצבעות לכך שהתרחבות בינלאומית מלאה תגיע בהקדם האפשרי.
חלום שהתגשם?
האם תהיו מוכנים להשקיע כ-80 שקלים בחודש על מנת לשחק בכותרי קונסולה במחשב שלכם? ספרו לנו בתגובות!
נשמע נחמד. הייתי מוכן להשקיע 45 דולר לשלושה חודשים ולשחק בכל כותרי הPS3 שלא שיחקתי בהם אף פעם.
חבל שאין בישראל…
Torrent that shit
Gilad Tavor
הולי שיט
Gil Perez
2pac shakur
20 דולר לחודש עבור הגישה לסיפריה. זה אומר שהמשחקים בסיפריה יהיו בחינם? אם כן אז 45 דולר למרתון של 3 חודשים על משחקים שאף פעם לא היו למחשב, נשמע כמו דיל די טוב.
Benny Neumark Tamir Gilany Nave Weinberg
הייתי מוכן פשוט לשים איזה 300 שקל ולשחק בU2, כל סדרת RATCHER וCLANK ועוד משחקים שלא הספקתי לשחק בתקופה שהיה לי סוני.
אבל להשאיר מנוי כזה לטווח הארוך אני לא רואה סיבה.
Guy Avrahami
פאק