באטלפילד 3 היה ללא ספק המשחק השאפתני ביותר של DICE ו-EA עד כה, עכשיו מגיע אלינו משחק ההמשך ששואף לשפר ולהביא הכל לרמה חדשה, האם זה באמת קרה?
תמיד הייתה לי פינה חמה בלב לסדרת באטלפילד – כמעט בכולם שיחקתי (חוץ מ-2142) ונהניתי כל פעם מחדש. בין אם זה מהמשחקיות המשולבת בכלי הרכב, בין אם זה המפות הענקיות או העובדה שהמשחקים היו מלוטשים מבחינה גרפית, אף פעם לא התאכזבתי. אחרי BC2 הסדרה התחילה קצת לקרטע. העלילה של 2 לא התקרבה לרגליים של BC1 ועל העלילה של באטלפילד 3 לא אתחיל לדבר. למרות זאת, מצב מרובה המשתתפים של המשחקים החדשים תמיד הצטיין והצליח לסחוב את העלילה הבנלית והתפלה.
לבאטלפילד 4 יש הרבה מה להוכיח ובעיני הוא בעצם נקודת ציון חשובה עבור המותג: האם DICE יצליחו סוף סוף ליצור עלילה נורמלית ולהוכיח שההברקה של BC1 לא הייתה חד פעמית? האם המנוע יציג משחקיות שבאמת תשפיע על שדה הקרב? וכמובן, האם צלפים יפסיקו לדון את צוותי המסוקים למוות? כל זאת ועוד, בביקורת על באטלפילד 4.
|
מלחמת העולם השלישית, טייק 42
מה יש למשחקי מחשב ממלחמות עולם? פעם זה היה נגד הנאצים, אחר כך נגד הרוסים והיום נגד החניך התורן – סין. ובכן, אל תצפו לעלילה מדהימה ופיתוח דמויות מרשים, הרי לא באמת ציפיתם שזה יקרה, נכון? הפעם, אתם תצטרפו שוב ליחידת עילית אמריקנית, שנושאת את גורל העולם על כתפיה. בזמן שמתבצעת מהפכה צבאית בסין, אתם תצאו למסע באסיה כדי להציל את העולם ואת הספינה שלכם. בלי להיכנס ליותר מדי ספוילרים, אל תצפו להארה נפשית או עלילה מקורית. אולי כדי לחפות על העלילה הקיטשית, DICE הוסיפו אפשרות להתקדם מנשק לנשק (כמו ב-Bad Company 2) כמו גם האפשרות לסיים משימות עם ניקוד מסוים ולהשוות מול החברים שלכם, נחמד אבל לא זה מה שיציל את המערכה לשחקן יחיד. בסופו של דבר כל המערכה מרגישה כמו מופע ראוותנות של מנוע הפרוסטבייט 3.
ובכל זאת, למרות הדמויות הרדודות, עיצוב השלבים הלינארי והפסקול שיגרום לאוזניים שלכם לדמם, העלילה מציגה שיפור מהעלילה של באטלפילד 3, אפילו אם הוא מזערי.
Battlefield 4
ז'אנר: יריות בגוף ראשון פלטפורמות משחק: מחשב אישי, PS3, Xbox 360, PS4, Xbox One
דרישות מערכת מינימאליות:
מעבד: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz
או Athlon X2 2.8 GHz זיכרון: 4 גיגה-בייט
כרטיס מסך: GeForce 8800 GT או כרטיס מסדרת Radeon 3870
מקום פנוי בכונן הקשיח: 30 גיגה-בייט
ידרוש גם חשבון אוריג'ין
|
זה כבר כמעט הפך לשגרה בשני המשחקים האחרונים, אך בכל זאת הרשיתי לעצמי להיות מעט אופטימי כששיחקתי בבאטלפילד 4, אך לשווא. הבעיות הטכניות עדיין קיימות: נפילה דרך הרצפה אל מוות בטוח, מטוס שמחליט להפסיק להגיב להיגוי, בינה מלאכותית של חיילים ששווה ערך לבינה של עכבר, באגים במערכה לשחקן היחיד שמביאות אתכם למקומות נסתרים וכמובן – הקריסות. אך למרות כל אלה, לזכותם של DICE ייאמר שלא נתקלתי בהרבה כאלה כששיחקתי, ולאחר עדכון או שניים, הבעיות כמעט חלפו חוץ מהקריסות. בסופו של דבר, למרות הבעיות הטכניות, באטלפילד 4 עדיין יציב יותר מקודמו, אפילו בפן הגרפי – ה-HD 6870 שלי, יחד עם ה-i5 2300 ושמונה גיגה של זיכרון (1333) הצליחו להחזיק את המשחק לא רע בכלל על שילוב של הגדרות גבוהות ובינוניות.
קלאצ' נגד טנק, מי מנצח? |
הילדה הכי יפה בגן
כמו כל משחק בסדרת באטלפילד בשנים האחרונות, גם באטלפילד 4 מציג גרפיקה עליונה לרוב המשחקים שנמצאים כרגע בשוק. על הסביבות אדבר אחר כך, בעוד שכאן ארצה לציין כי הדקורציה הסביבתית נראית מדהים, היא ממשיכה את המפה בצורה כמעט מושלמת ובאמת נותנת הרגשה שאתם משחקים בעולם עצום ורחב ממדים. כמובן שכל בניין, כל אבן וכל פינה במשחק הושחזו ונראים מדהים, אין דבר אחד מבחינה גרפית שנראה כאילו הזניחו אותו ואחרי כמה שעות משחק אתם כמעט ולא תתקלו בגליצ'ים גרפיים. בקיצור, הילדה הכי יפה בגן.
מה אם?
שום דבר על זה שהמשחק עולה 60 אירו?
או שצריך את התוכנה האיומה ORIGIN?
או שהחברה לאט לאט הורסת את המשחק כי הם מנסים להתחרות עם COD שזו טעות ענקים
כישלון ענקי
EA ו Dice שוב פעם מאכזבות והפעם בצורה מוגזמת,המשחק רחוק שנות אור ממשחק שניתן לשחק בו,אני לא מדבר על המשחקיות שנייתה בסגנון קאונטר סטרייק,מאוד לא מציאותי,אני מדבר על אין ספור גליצים ובעיות טכניות,כל 5 דקות מסך שחור או נפילות סרבר,בלתי אפשרי לשחק.
הבעיה הגרוע באמת הרבה יותר עמוקה,משהו שכמעט בלתי אפשרי לתקן,NETCODE מגוכך ביותר,אין ספור סרטונים ברשת שמראים כמה מצחיק המשחק הזה,כששחקן מת אחרי שהוא כבר מצא מחסה ודברים גרועים אפילו יותר.
בשורה התחתונה BF4 זה כשלון ענקי ואני צופה תביעה יצוגית נגד החברה.
חשבתי שהכותרת צינית
אם אתה קורה לזה "הבאטלפילד שתמיד רציתם"
כנראה שאתה לא מבין כלום, בעיקר כשחקן INFANTRY.
היחידים שיכולים לסבול את המשחק הזה הם בני 14 שמשחקים בגגות עם צלפים כל היום והורגים פעם בסיבוב.
לאורן, אני לא ממליץ
אישית, לא יצא לי לבדוק את המשחק על הקונסולות הישנות, אבל הביקורות ברשת לא ממליצות – הגרפיקה היא על המינימום של המינימום ויש רק 24 שחקנים במפה.. לי אישית לא נשמע שכדאי. אם אתה רוצה לקנות משחקים לפלייסטיישן 3, נסה את The Last Of Us או קילזון 2 ו-3.
אתם סתם מגזימים
אני חושב שזה משחק מדהים, הבעיה היא הציפיות הגבוהות מידי שהיו לאנשים.
אני נדהמתי מגרפיקה ברמה אדירה!
אומנם יש עוד קצת באגים ודברים שצריכים לתקן, ואני בטוח שבקרוב זה יטופל כמו שצריך.
נראה שגם EA וגם אקטיוויז'ן פספסו בענק השנה
כל האינטרנט מלא בתלונות על המשחקים האלה, רמת גימור נמוכה מאוד וסימנים של עבודה עצלה בכל פינה.
השוק רק מחכה לענקית חדשה שתנשל את הענקים העייפים האלה, אולי titanfall (שימו לב לאירוניה בשם).
שוקל לקנות את המשחק
אחלה סיקור ד״א,יש לי ps3 חדש ואני מחפש משחק להשקיע בו וחשבתי על bf4 האם כדי הוא ללכת עליו?
לא הכל זה גרפיקה
אבל דייס ו ea פנו לשוק שמוכר הכי הרבה – נוער. והם לא היחידים. גם השיפור במשחקיות אונליין כבר נצפה בכותרים קודמים בסדרה: דוגמת אופציית הקומנדר שיושמה היטב בבאטלפילד 2. מי שירצה יותר ריאליזם והכי חשוב, עבודת צוות, יעדיף לחפש בארמא. אין ספק שבאטלפילד הוא ממתק לעין וכיף למשחק אך לדעתי כבר מזמן בעומק של שלולית שכשהיא מתייבשת, ממהרים להשקות אותה בכוס פלסטיק חד פעמית (dlc) ויקרה. אני חושב שפרט לכמה משחקי אינדי, כל המפתחות הגדולות צועדות בכיוון הזה. זה כיוונה הנוכחי של התעשייה.
הגראפיקה.. פיצוץ!!!!! תענוג!
תגובה ל1
רוב הבאגים סודרו וגם הנטקוד סודר ועכשיו כמעט שאין בעיות…אם לא היית מספיק חכם כדי להבין שזה מה שיקרה זה בעיה שלך…תביעה ייצוגית?!?! באיזה סרט אתה חי? לקחת את הכדורים שלך היום?
משחק עם הרבה בעיות. נראה טוב, אבל זה לא מספיק לדעתי.
לזכותם ייאמר שהם עובדים על תלאים בקצב גבוה.
אגב, למה במשבצת צד נמצאות הדרישות מערכת של Medal Of Honor: Warfighter
המשחק מדהים, הבעיות יתוקנו
אז נכון שיש לא מעט תקלות מאז ההשקה אבל תסמכו על DICE שהם יתקנו את זה, כולל ה- NETCODE! תשפטו את המשחק כאשר הוא עובד וכאשר הוא עובד מדובר בחווית המולטי הטובה ביותר שיצאה אי פעם. ללא ספק. משחק חובה.
המשחק לא פחות ממדהים
אני לא מבין איך אפשר לא לאהוב את המשחק הזה.
המפות בעלות אופי שונה לגמרי מ- BF3 יש מצבי משחק חדשים והגרפיקה פשוט וואווו…
על ה core i3 hd 6770 6gm ram שלי המשחק רץ חלק ב- 1080p ורוב ההגדות על high
ללא ספק ה- battleifeld שכולם חיכו לו
ל 10
נראה לי אתה פאן בוי אמיתי של המשחק הזה,וזה עיוור אותך לחלוטין,אין מה להתרגש נתקלתי באנשים כמוך,אם הזמן אתה תקלוט מה קורה שם,תיקנו באגים? ב PATCH האחרון שיצא תיקנו 100 באגים והביאו עוד 1000 איתם!,ולגבי ה NETCODE,כמו שב BF3 לא סידרו כלום גם ב BF4 לא יסדרו כלום,המשחק הזה בערך ברמה של COD,משחק יריאות בלי חשיבה לילדים קטנים!
משחק מהנה ממש, הרבה בעיות טכניות
כמו שנאמר, המשחק הוא ללא ספק מה שקיוויתי שBF3 יהיה.
יש בעיה גדולה מאוד במשחק שמאוד חשוב לציין אותה – לכל בעלי כרטיסי מסך Radeon מסדרות 6000 ו5000, המשחק דולף לזיכרון לאחר כמה סיבובים (הזיכרון מתמלא עד 98%, גם אם יש לך 16GB) וגם לאחר סגירת התהליך של המשחק, הזיכרון עדיין מלא.
זו בעיה שאלפי אנשים מתלוננים עליה בפורומים של EA. אני יכול להבין באגים במשחק בסדר גודל הזה בזמן ההשקה,אבל זה כבר ממש ממש מוגזם. זה לא יכול להיות שכל כך הרבה אנשים לא יכולים לשחק יותר מחצי שעה, גם לאחר יותר משבועיים מזמן ההשקה! הדבר הגרוע ביותר הוא, שאף אחד מDICE, AMD או EA מתייחסים לבעיה הזאת.
נראה לי כמו טריק שלהם לגרום לאנשים לקנות את כרטיסי המסך החדשים שלהם.
סך הכל המשחק ממש כיפי ומהנה, אבל לא יכול להיות שמחייבים אנשים על כל כך הרבה כסף בשביל משחק שממש אבל ממש לא פועל כמו שצריך.
אתם באמת אהבתם את הסדרה?
שיקחתי מ1942. כל משחק אחרי 2 היה בינוני במקרה הטוב וזוועה שנוצרה לסחוט כסף שזה הרוב.
איכסה