Chernobylite הוא משחק שרוצה להחזיר אותנו אל איזור האסון הרדיואקטיבי המצמרר שבאוקראינה – הפעם עם טכנולוגיות סריקת סביבה תלת-מימדיות שיוכלו להפוך את החוויה לריאליסטית עוד יותר
סדרת משחקי STALKER של הסטודיו האוקראיני GSC Game World לא הייתה מושלמת, אך נותרה אחת מהמקוריות והמיוחדות ביותר בנוף משחקי הפעולה המודרני תודות לאווירה מסתורית ומאיימת ששואבת את השחקנים אל תוך העולם במהירות – ואין זה מפתיע לפגוש במילות געגוע וחלומות על קאמבק מודרני בכל מיני פינות ברחבי הרשת. בזמן שאין לנו שום פרטים משמעותיים אודות תהליך הפיתוח המיוחל של STALKER 2 בידי חלק מן היוצרים המקוריים – משחק חדש מיוצרים אחרים מתיימר להחזיר אותנו אל סביבת המפעל הרדיואקטיבי המאיים שבאוקראינה בהקדם האפשרי.
Chernobylite הוא משחק פעולה,אימה והישרדות שמפותח בידי סטודיו The Farm 51 הפולני, אשר היה אחראי בעבר על כותרים כדוגמת NecroVision ו-Painkiller: Hell and Damnation ולאחרונה גם על כותר האימה הייחודי Get Even – עם מטרה להשקה עבור מחשבים אישיים וקונסולות לפני סוף השנה ועם מיזם מימון בקיקסטארטר אשר חצה כבר רף של 100,000 דולר.
https://www.youtube.com/watch?v=olT2ctXXcik
הפרוייקט הטרי יבוסס על עלילה שתפותח בידי אחד מהאנשים שעבדו על STALKER המקורי, אשר מצויין בפירוש בתור מקור השראה מרכזי גם במסגרת סרטון ההיכרות עבור מיזם גיוס הכספים – אם כי כבר בסרטוני המשחקיות המוקדמים ניכר כי המשחקים יהיו שונים בהרבה מובנים, כאשר Chernobylite יכיל יותר אלמנטים של הישרדות ובנייה וגם עלילה מסתעפת שתושפע מהחלטות השחקן, ופחות משחקיות ירי.
Chernobylite יעשה שימוש בטכנולוגיית מיפוי גיאומטרי של העולם האמיתי אשר תאפשר ליצור עולם משחק אותנטי ומשכנע יותר מבעבר, וזו בעצם גם הסיבה לקיומו של גיוס ההמונים הנוכחי – הרצון לבצע מספר נסיעות תיעוד נוספות אל איזור העיר פריפיאט ואיזור הכור הגרעיני ההרוס עצמו, במטרה להרחיב את חומר הגלם הקיים ולהגדיל את המשחק.
עד כה נאספו מעל ל-118,000 דולר עבור Chernobylite, שהם יותר מסכום המינימום שהוצב על 100,000 דולר בידי המפתחים – ועם 17 ימים נוספים שעוד נותרו נראה כי יש פוטנציאל לראות בונוסים ותוספות לתוצר הסופי, כמו למשל היכולת ליצור שיפורים לנשקים וסוגי תחמושת מתוך רכיבים מוגדרים אשר תתווסף למשחק לאחר גיוס סכום כולל של 130,000 דולר.
Chernobylite מיועד להגיע אל החנויות בחודש נובמבר 2019, עבור הקונסולות של מיקרוסופט וסוני ועבור מחשבים אישיים דרך פלטפורמת ה-Steam (עם תוכנית להשקה בגרסת Early Access עוד קודם). נראה מבטיח או מיותר? שתפו בתגובות.
אם הם ימשיכו עם הגראפיקה הזו עדיף שלא יבזבזו לנו את החיים.
מה הבעיה? מה אי אפשר לעשות טקסטורות כמו של METRO?
יש להם את הקטע הקומוניסטי הזה של גראפיקה צולעת ובי אישית זה מעור סלידה (ואני באתי מימי CASTLE WOLFENSTEIN 2D)
STALKER נראה מגניב, ובימים שהייתי בנסיגה הייתי מתקינה אותו ןמנסה שוב, אבל תמיד זנחתי אותו בגלל בממשקים הדפוקים שלו.
זה משחק 100% INDIE, והם דורשים 100 אלף דולר!
סדרת METRO ממשחק שני הפכה ל AAA מבחינת תקציב ועבודה ובמשחק השלישי הושקעו עשרות מיליוני דולרים!
אני כל כך צמא למשחק כמו S.T.A.L.K.E.R שאין לי בעיה לחיות עם הגרפיקה הזאת.
חוצמזה, תמיד יש מקום לקהילת המודרים…