בלוגרים נורבגים מציגים לנו את מה שנראה כמו ההתחלה של גרסה חדשה לשירות המסרים המידיים "WhatsApp" (היום בבעלות פייסבוק) – הפעם עבור דפדפנים
בתגלית די משמעותית, האתר "Android World" מצא ראיות מוצקות לכך שחברת WhatsApp, האחראית כמובן על תוכנת המסרים המידיים בשם WhatsApp, מתכננת להשיק גרסה לדפדפן, שיחבר משתמשים עם החשבונות שלהם בעזרת קוד QR. אם המקרה יתברר כנכון, פתיחת גרסה בין-פלטפורמות של תוכנת המסרים הגדולה בעולם תפתור בעיה מרכזית שמשתמשים חווים עם ההגבלה של תוכנת המסרים המידיים למכשירי סמארטפון בלבד.
בגלל שוואטסאפ אינה עובדת על בסיס שיטת משתמשים רגילה והיא מתבססת על גבי מספרי הטלפון של המשתמשים, השימוש בקישור בעזרת QR הוא הפתרון המהיר והנוח ביותר שבעזרתו תוכל החברה (והתוכנה) את המשתמשים הקיימים עם הגרסה לדפדפן. בפיסת קוד המשוייכת לקוד ה-QR נמצאו מספר איזכורים לשירות ה-"WhatApp Web", מה שכמעט ומאשש את הנושא, למרות שעד הצהרה או השקה רשמית של הגרסה החדשה לא נוכל לקבוע לכאן או לכאן.
תוכנת המסרים המידיים וואטאספ מונה כיום מעל 600 מליון משתמשים ברחבי העולם, כמעט 150 מליון משתמשים יותר מלמתחרה הקרוב ביותר שלה, תוכנת ה-WeChat הסינית, שבאה עם בסיס משתמשים של מעל 450 מליון.
"ההגבלה של הרישום עם מספר הטלפון" לא מנעה מוויבר להוציא אפליקצייה מעולה למחשב שמתממשק עם מספר הטלפון של המשתמש ללא קונקשיינים מיותרים של סריקת קוד וכו'.
לא מנעה גם מטלגרם שיותר טובה משתיהן.
אכן ואפילו טלגרם כבר עברה ל Material UI, רק שההמון מטופש ומאז הנפילה הגדולה של וואטסאפ עדיין ממשיך להשתמש בה (וגם לשלם).
אני לא מכיר אף אחד שמשלם לוואטסאפ. 99.9999% מהאנשים בכלל לא יודעים שהיא כביכול עולה כסף.. פשוט כי ה"תוקף" שלה מוסתר ממש עמוק בעמודים פנימיים בתוך ה-settings, ומתעדכן אוטומטית כל סוף שנה עד לשנה הבאה….
אפשר להיות "חכם" ולעבור לתוכנות מסרים אחרות, אבל מה זה עוזר להיות שם לבד?
איפה שהרוב נמצא שם נהיה כי בסופו של דבר זה אמצעי תקשורת בין אנשים.
בשורה תחתונה היא נוחה וקלה לתפעול