בחברת OnePlus מספקים הסבר רשמי לעליית מחיר של סמארטפון החדש בממלכה המאוחדת, שגם היא לא אמורה למנוע ממנו להוות אופציית רכישה מעניינת עבור הצרכנים הישראלים
אזרחי בריטניה הכריעו והחליטו על מהלך לעזיבתו של האיחוד האירופי, מה שבא בהפתעה מסויימת עבור רבים במדינת ומחוץ לה והביא ליצירתו של גל אי וודאות פוליטי, ארגוני וכלכלי – שהתבטא בין היתר בירידת ערך היסטורית של הפאונד הבריטי אל מול מטבעות מקבילים, וביניהם גם השקל הישראלי החדש שלנו.
ירידה מהירה זו בערכו של המטבע הבריטי גרמה לכמה וכמה חברות לנקוט בצעדים שיצמצמו את הפוטנציאל שלהן להפסדים – ואחת מהן היא OnePlus הסינית, אשר נמצאת בעיצומה של השקה בינלאומית לסמארטפון ה-OnePlus 3 המרשים שלה. בחברה מיהרו להכריז על עליית מחיר בלתי נמנעת למכשיר בבריטניה בתוך זמן קצר מאז ההכרעה על ה-Brexit, וכעת עדכנו רשמית כי המחיר יעלה מרמה של 310 פאונד בריטי שעליו הוכרז במעמד החשיפה בחודש שעבר (כשהיחס בין הדולר האמריקאי לפאונד עמד על יותר מ-1.45), לרמה של 330 פאונד בריטי – כעת, כשהיחס בין המטבעות ניצב על קצת פחות מ-1.3.
מדובר בעלייה של כשישה וחצי אחוזים במחיר הנדרש (שכולל גם את המס המקומי), וכשמשווים אותו לנפילת ערך של כ-11 אחוזים בערכו של הפאונד אל מול הדולר – נראה כי בכל זאת מדובר במחיר שמיטיב עם הרוכשים המקומיים, וזה נראה כמו מה שגורמי היצרנית ניסו להמחיש בגרף שאותו צירפו להודעה הרשמית על העלות המעודכנת.
שיעור מזורז במט"ח
ה-OnePlus 3 כבר זמין לרכישה בבריטניה דרך האתר הרשמי של OnePlus, בינתיים במחיר המקורי של 310 פאונד (העלות תעודכן רק ביום שני, ה-11 ביולי, כך שבינתיים רוכשים מהירי החלטה עדיין יכולים להרוויח מן ההפקר), אך מה שמעניין אותנו כצרכנים ישראלים הוא התאריך שבו הסמארטפון יחל להיות זמין לרכישה גם דרך החנות אמאזון.
ה-OnePlus 3 זמין בישראל נכון לעכשיו רק במספר חנויות מצומצם, ביבוא מקבילי ובעלות של 2,500 ש"ח או יותר – כאשר טרם ברור מתי היבואנית הרשמית שאיתה הגיעה OnePlus להסכם מקומי תבצע השקה של הדגם, ובאיזו עלות
בדומה ל-OnePlus 2 שהחל להימכר באמאזון בריטניה רשמית לפני כמה חודשים, כולל אפשרות למשלוח ישיר לארץ, יש לנו ציפייה לכך ש-OnePlus 3 שיוצע בחנות יהיה זמין לצרכנים הישראלים במחיר סופי של כ-1,800 ש"ח או מעט פחות (במסגרת הפחתת המס המקומי והוספת מס הרכישה הישראלי במקומו, אשר מקזזים האחד את השני בצורה משמעותית) – ויהפוך את האופציה הבריטית הזו לאלטרנטיבה טובה מאוד לעומת רכישה של ה-OnePlus 3 בחנויות הישראליות, זאת בהתבסס על העובדה שהזמנה לישראל דרך האתר הרשמי של היצרנית הסינית איננה אפשרית, כידוע.
ה-Brexit יהפוך את ה-OnePlus 3 למכשיר ה-Snapdragon 820 המשתלם והזול ביותר שניתן להביא לארץ הקודש?
במילים אחרות – לצרכן הישראלי שמתעניין ב-OnePlus 3 יש פוטנציאל להרוויח מה-Brexit המדובר. כל שנדרש כעת הוא להמתין בסבלנות ולקוות שהרכישה דרך אמאזון תתאפשר בהקדם. נמשיך לעקוב ולעדכן אתכם בפרטים.
בבריטניה עולה 1941 שקל באמזון אין משלוח לארץ
לא מדובר נכון לעכשיו בשיווק ישיר של אמאזון, אלא בחברות שפועלות דרך הפלטפורמה שלה.
זה חצי שיעור בכלכלה. החצי השני הוא שלא מדובר בצמצום ההפסדים, אלא בהחזרת הרווחים לאן שהם היו "צריכים להיות". אני מבטיח לך שגם ב310 פאונד הם עדיין עושים 100% רווח על טלפון שעולה 200 דולר לייצר. בטח ובטח שמדובר בOP שזאת לא ממש חברה עצמאית ורוב הR&D מבוצע בחברת האם שלהם. מה שיותר מפחיד אותי בכל הברקסיט הזה, זאת העובדה שעוד עלולים לחזור המיסים על יבוא מוצרים משאר אירופה אל תוך בריטניה, ואז באמת תהיה עליית מחירים.
הכוונה הייתה להפסד שולי הרווח שתוכננו במקור.