המוצר המוביל החדש של קוואלקום מבטיח לא רק ביצועים משודרגים באופן מהותי, אלא גם כמה וכמה מאפיינים שיהיו ייחודיים רק לו וינסו להחזיר את החברה אל פיסגת עולם הסמארטפונים והטאבלטים
שנת 2016 מתקרבת אלינו בצעדי ענק – ואיתה שבב הדגל החדש מבית קוואלקום, שיזדקק להוכיח לכולם שה-Snapdragon 810 הלא-ממש-מבריק היה מעידה חד פעמית בלבד, ושחזרתה של החברה האמריקאית לליבות עיבוד מפיתוח עצמי תאפשר לה גם חזרה אל המקום הראשון בשוק בכל הקשור לפופולריות, חדשות וביצועים.
עתה, לאחר כמה וכמה הכרזות חלקיות, בקוואלקום החליטו לבצע השקה רשמית ומלאה לשבב החדש והמדובר – ה-Snapdragon 820.
במסגרת ההשקה, בחברה אישרו כי ה-Snapdragon 820 יתבסס על ארבע ליבות עיבוד מסוג Kryo, ליבות 64 ביט בפיתוח של קוואלקום, כאשר שתיים מהן יהיו ליבות בעוצמה גבוהה שיפעלו בתדר מירבי של 2.2GHz, ושתיים נוספות יהיו ליבות חסכוניות יותר שיפעלו בתדר מירבי של עד 1.6GHz או 1.7GHz. כל צמד ליבות שכזה יתבסס על זכרון מטמון L2 משלו, וכל הארבע ישתפו פעולה בעזרתו של זכרון מטמון L3 משותף, כאשר אופי העבודה יהיה ורסטילי ויאפשר כל שילוב באשר הוא בין הליבות, בהתאם לכוח העיבוד הנדרש באותו רגע. לא מדובר כאן בפתרון ה-big.LITTLE של ARM עצמה אלא בגירסה אלטרנטיבית שלו, אך הרעיון שעומד מאחורי הקלעים הוא דומה מאוד.
לצד ארבעת ליבות העיבוד הכלליות תהיה ליבה גראפית מסוג Adreno 530, שמבטיחה לספק תוספת של עד 40 אחוזים בביצועים לעומת ה-Adreno 430 שב-Snapdragon 810 (אשר גם היום מהווה את אחת מהעוצמתיות ביותר בשוק עבור מכשירי אנדרואיד, ובכלל) ומכוונת לשימוש מעשי אפקטיבי בתכני 4K ובעיקר לשימוש ברזולוציות ובקצבי תצוגה גבוהים עבור יישומי מציאות מדומה, במסגרת מכשירים דוגמת ה-Google Cardboard וה-Gear VR.
מציאות מדומה בסמארטפונים כבר חיה ובועטת, אך ה-Snapdragon 820 מצהיר שיוכל לקחת אותה לרמה חדשה של ביצועים ואיכות ויזואלית
מעבר לנתונים הבסיסיים החשובים הללו, קוואלקום תכלול בשבב החדש שלה מגוון בלתי מבוטל של יכולות ויישומים בלעדיים ומעניינים, אשר אמורים לסייע לה להיבדל משבבים מתחרים של סמסונג ואפל, אשר מציעים לא פחות (ואולי גם יותר) כוח עיבוד.
מאפיין ראשון שמעניין אותנו מאוד הוא טכנולוגיית ה-Quick Charge 3.0, אשר מבטיחה לתמוך בהספקים גבוהים אפילו יותר מ-Quick Charge 2.0 ולספק יעילות טעינת סוללה שטובה בכ-40 אחוזים, כשבשורה התחתונה המשמעות היא פוטנציאל לטעינה של עד ל-80 אחוזים בתוך כ-35 דקות בלבד. זמני טעינה מהירים הם אולי לא תחליף לחיי סוללה ראויים, אך כפי שהמכשירים של סמסונג וגם הזנפון 2 של אסוס כבר הוכיחו לנו, הם מהווים תוספת חיובית מאוד שמקטינה עוד יותר את הסיכוי שלכם להגיע למצב בו המכשיר החכם שובק חיים בדיוק כשאתם הכי זקוקים לו.
אלמנטים מדליקים נוספים כוללים תמיכה בטכנולוגיית ה-WiGig בתקן 802.11ad שמשתמשת ברוחב סרט גדול באיזור ה-60GHz להעברת מידע מהירה במיוחד של בין 2.5 גיגה-ביט לשנייה ל-7 גיגה-ביט לשנייה בטווחים של עשרות סנטימטרים, תמיכה ב-Wi-Fi בתקן 802.11 עם מערכי MU-MIMO של שתי אנטנות למהירויות תיאורטיות של עד 1.7 גיגה-ביט בשנייה, מעבד אותו דיגיטלי עדכני שעושה שימוש באלגוריתמים ייעודיים לצילום אפקטיבי במיוחד בסביבות חשוכות – וגם טכנולוגיית חישת טביעת אצבע באמצעות גלי על-קול (במקום בטכנולוגיית מגע קיבולית בכל החיישנים הזמינים כיום), אשר תאפשר חישה מדוייקת יותר גם דרך משטחי מתכת וזכוכית, וגם לאצבעות רטובות ומלוכלכות.
סרטונים מהאתר anandtech אשר מדגימים את קריאת טביעות האצבע העל-קולית
לקינוח, ה-Snapdragon 820 יכלול גם כמה וכמה שידרוגים בכל הנוגע לתקשורת הסלולר שלו – החל ממודם שתומך בהורדה בתקן Cat.12 למהירות של עד 600 מגה-ביט לשנייה ובהעלאה בתקן Cat.13 למהירות של עד 150 מגה-ביט לשנייה (אם כי לצורך כך נדרשים רוחבי סרט שאינם קיימים אצל מפעילות הסלולר בארץ נכון להיום, בדומה למצב ברוב השווקים בחו"ל), דרך טכנולוגיה שתאפשר מעבר חכם וחלק בין קישוריות LTE לקישוריות Wi-Fi בהתאם לאיכות האות המיטבית בכל מצב נתון, וכלה בהבטחה לכך שבדור הנוכחי גלישה בהתבסס על קישוריות סלולר של הדור הרביעי תהיה זהה בצריכת ההספק שלה לגלישה בהתבסס על קישוריות Wi-Fi, זאת לעומת פער של כ-15 אחוזים לטובת ה-Wi-Fi שקיים נכון להיום.
מקור: slashgear.com
סמארטפונים ראשונים שמבוססים על ה-Snapdragon 820 עשויים להיחשף רשמית עוד לפני סוף השנה, ויגיעו לשוק כנראה כבר בחודש הראשון של שנת 2016. אנחנו בהחלט מקווים שהם יעמדו בציפיות הגבוהות. ואתם?
תודה לאל. ברוך שפטרנו מעונשו של ה-SD810.