יש לכם סמארטפון ממשפחת הנקסוס ואתם לא מעוניינים לחכות לעדכוני OTA, או מעדיפים להתנסות עם גרסאות ישנות יותר של אנדרואיד? קבלו את המדריך שיסביר לכם הכל
אחד מיתרונותיהם של סדרת הנקסוסים של גוגל, אם לא היתרון הכי גדול שלה, היא העובדה שגוגל משחררת ישירות אליהם את גרסאות האנדרואיד הנקיות שכל שאר היצרניות מעדכנות את מכשיריהן. כל בעל נקסוס באשר הוא יכול לחכות בסבלנות ולקבל עדכון OTA (או בעברית Over The Air) בכדי להנות מגרסת האנדרואיד האחרונה – אך זאת בהחלט לא הדרך היחידה לקבל אותה.
לפני שגוגל משחררת גרסאות OTA, היא תמיד משחררת Factory Images, גרסת "תמונה" הניתנת לצריבה למכשיר בצורה ישירה. זה שירות שמיועד בין היתר למפתחים אשר מעוניינים להתנסות בגרסה ספציפית של אנדרואיד בלי לחכות לעדכון כזה או אחר אך יכול לשרת גם אתכם, בעלי הנקסוס למיניהם. רק לפני שאתם רצים להתקין, כמה מושגי יסוד:
bootloader (בוטלואדר) – רכיב התוכנה המאפשר טעינה של גרסאות תוכנה אחרות למחיצות המכשיר. הבוטלואדר מגיע נעול כברירת מחדל בכל מכשיר (גם בסדרת הנקסוס) מטעמי אבטחה, וכדי לצרוב גרסה באופן ידני יש צורך לפתוח אותו. עכשיו בסדרת הנקסוסים, אשר מיועדת למפתחים ומתהדרת בפתיחות רבה, פתיחת הבוטלואדר נעשית ע"י פקודה פשוטה במצב fastboot. (שתכף נסביר בדיוק מה זה). רק חשוב מאוד לציין שפתיחת הבוטלואדר תמחק את כל המידע מכל מחיצות המכשיר! זה כולל את כל האפליקציות, כל התמונות וכל פיסת מידע אחרת שלא הגיעה ישירות מהמפעל עם המכשיר. זוהי תכונת אבטחה שנועדה לוודא שאם מכשירכם נעול, לא יהיה ניתן לגשת לקבצים שעליו ע"י התקנת תוכנות צד שלישי למערכת.
fastboot – האפליקציה שמתקשרת עם המכשיר בזמן שהוא נמצא במסך הבוטלואדר, או לצורך העניין מצב ה-fastboot.
אז כאמור, לפני כל צעד במדריך יש צורך לפתוח את הבוטלואדר שימחק את כל המידע ממכשירכם. לאחר התקנת הגרסה, ניתן לנעול אותו מחדש כדי להמשיך ולהנות מההגנה שהוא מקנה, אך זה לא חובה. אחרי נעילה מחדש, פתיחה מחדש תדרוש שוב מחיקה מוחלטת של המכשיר בכל מקרה.
צוות האתר לא ייקח כל אחריות על נזק שייגרם באופן ישיר או עקיף מביצוע כל פעולה המצוינת במדריך זה. יש לשים לב להוראות ולמלא אחריהן במדויק ובסדר שבו בהן נכתבו.
הכנות:
1. התקינו את הדרייברים של סדרת הנקסוס מכאן (קישור בפסקה השנייה).
2. הורידו את והתקינו את אפליקציית fastboot (מקור מומלץ ניתן למצוא כאן).
3. הורידו את גרסת האנדרואיד המתאימה למכשירכם מכאן. שימו לב! התקנת גרסה של מכשיר לא מתאים יכולה לגרום נזק בלתי הפיך למכשירכם!
4. חלצו את הקבצים לתיקייה כלשהי. מומלץ לאותה תיקייה שבה אפליקציית fastboot תרוץ ממנה).
5. היו מודעים לעובדה שצריבת גרסה בשיטה זו תמחק את כל המידע ממכשירכם! במידת הצורך, גבו מראש.
הוראות התקנה:
1. כבו את מכשירכם.
2. הפעילו אותו במצב fastboot ע"י החזקה של כפתור ההפעלה יחד עם ווליום למטה.
3. כאשר הוא עולה חברו אותו למחשבכם וחכו שהתקנת הדרייברים תסתיים בהצלחה.
4. הפעילו את אפליקציית fastboot וודאו תקינות החיבור ע"י הקשת פקודת 'fastboot devices'. אם נתקבל קוד מכשיר זה אומר שהוא התחבר בצורה תקינה.
5. פתחו את הבוטלואדר ע"י הרצת פקודת: fastboot oem unlock. בשלב זה יקפוץ לכם מסך שידרוש מכם לאשר את התהליך. אם הבוטלואדר שלכם כבר פתוח אז פקודה זו לא תבצע שום דבר, אם לא, היא תמחק כאמור את כל המידע ממכשירכם, כמו שציינו כבר.
5. הריצו את קובץ flash-all.bat.
6. חכו בסבלנות שהמכשיר יעלה.
* (לא חובה) – ניתן לנעול את הבוטלואדר בחזרה בשביל להנות מהאבטחה שהוא נותן כאמור. רק שימו לב שבפעם הבאה, פתיחתו תדרוש מחיקה מחדש של כל המכשיר. אם אתם מעוניינים לקבל גישת רוט, חכו עם שלב זה עוד קצת.
בשיטה זו כל מחיצות המכשיר יידרסו (כולל הריקוברי, ה-system וכו'). נרצה לציין שזה לא חובה שכל מחיצות המכשיר יימחק וניתן לערוך את קובץ ה-batch ולהסיר חלקים שלא מעוניינים שיידרסו, כמו ה-recovery למשל. ניתן גם להוריד את הפרמטר "w-" מהשורה האחרונה של "fastboot update -w …" ואז האפליקציות המותקנות לא יימחקו, אלא ישודרגו. אבל הדברים הללו מאוד תלויים בגרסה שממנה אתם מגיעים והשיטה הבטוחה והנקייה מבטיחה שהגרסה תעבוד בצורה תקינה. לשיקולכם.
ומה עם גישת רוט?
אנחנו שמחים ששאלתם. כמה שזה קל להחליף גרסה במכשירי נקסוס, ככה גם קל לקבל גישת רוט. ישנו אשף אנדרואיד בעל שם עולמי העונה לשם Chainfire. הוא אחראי לפריצת הרוט לכל גרסת אנדרואיד באשר היא.
שימו לב: בעוד שהחלפת גרסה באופן עצמאי למכשירי הנקסוס היא פעולה תקינה וחוקית לחלוטין (כל עוד אתם נועלים את הבוטלואדר בחזרה), השגת גישת רוט תשלול מכם את האחריות למכשיר. לשיקולכם.
הוראות:
1. גשו לאתר של Chainfire והורידו את הגרסה המתאימה למכשירכם.
2. חלצו את הקבצים והכניסו את המכשיר למצב fastboot. חברו את המכשיר למחשב.
3. הריצו את קובץ ההתקנה (שימו לב! הפעולה פותחת את הבוטלואדר במידת הצורך מה שימחוק את כל המידע מהמכשיר אם הבוטלואדר נעול! אנו יודעים שזאת פעם שלישית שאנו כותבים את השורה הזאת במדריך, אבל זה נקודה די חשובה לדעתנו. היזהרו!)
4. חכו שהמכשיר יעלה מחדש ותהנו מגישת הרוט שלכם.
זה הכל. אנו מקווים שמדריך זה עזר לכם להנות באופן מלא ממכשיר הנקסוס שלכם!
זה המקום להזכיר את הNexus root toolkit שעושה את כל הפעולות המוזכרות עם ממשק גרפי פשוט. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1766475