עם שבב העיבוד העוצמתי מכולם, המסך הזריז ביותר, סוללה עצומה ואינספור אביזרים ותוספים – אסוס הולכת על כל הקופה בשוק במובייל
אסוס ידועה בתור חברה שיכולה להפוך רעיונות חדשניים ומטורללים למציאות, ונראה כי היא עומדת לעשות זאת שוב בקרוב בעולם הגיימינג הנייד עם דגם ה-ROG Phone השני שלה, שיהיה שיפור לעומת הגרסה הראשונה בכל מדד שאותו ניתן להעלות על הדעת.
ה-ROG Phone 2 הוא הסמארטפון הראשון בשוק שמוכרז רשמית יחד עם שבב ה-Snapdragon 855 Plus, גרסת גיימינג מומהרת של הדגם המתקדם ביותר מבית קוואלקום אשר מבטיחה שיפור של 4 אחוזים בביצועי עיבוד כלליים ושיפור של עד 15 אחוזים בביצועי עיבוד גראפי – כאשר בחברה מבטיחים גם רמת ביצועים יציבה ואחידה יותר מכל מוצר אחר בשוק לאורך זמן תודות לשיטות פיזור החום הפנימיות האפקטיביות שבמוצר.
שאר המפרט המשוכלל כולל מסך OLED איכותי תומך HDR10 בגודל 6.59 אינץ', עם רזולוציית 2,340×1,080 פיקסלים וקצב רענון מירבי של 120 הרץ (כמו במכשירי ה-Razer Phone ופי 2 מסמארטפון ממוצע), קצב דגימה של 240 הרץ עבור נגיעות במסך המגע (פי 4 מסמארטפון ממוצע), זכרון LPDDR4X של 8GB או 12GB, נפח אחסון פנימי של 128GB או 512GB בתקן ה-UFS 3.0 המהיר ביותר שזמין כיום בתחום, מערכת אנדרואיד פאי, רמקולים סטריאופוניים קדמיים, מערך צילום ראשי עם יחידת 48 מגה-פיקסל ראשית של סוני ויחידת 13 מגה-פיקסל לצילום בזווית רחבה, מצלמת סלפי של 24 מגה-פיקסל, שבב NFC מובנה, סורק טביעות אצבע מובנה מתחת לפאנל התצוגה ועוד.
מכשירי ה-Razer Phone כבר הוכיחו לנו מעבר לכל ספק כי לפעולה בקצב רענון של 120 הרץ יש השלכות משמעותיות מאוד על חיי הסוללה בסמארטפון בשל צריכת ההספק המוגדלת של הצרכן הגדול ביותר במערכת וכן כוח עיבוד גדול יותר שמוקדש לביצוע המשימה. בכדי למזער את התופעה השלילית באסוס בחרו לשלב סוללה אדירה בקיבולת של לא פחות מ-6,000mAh ב-ROG Phone 2, כך שיהיה מעניין במיוחד לבחון את התוצאות המתקבלות ממנו בפועל – הן במצב 120 הרץ מיטבי והן במצב 60 הרץ חסכוני וסטנדרטי יותר שבו המכשיר יוכל להצטיין.
יחד עם הסוללה המאסיבית מגיעה תמיכה בטעינת 30 וואט מהירה באופן יחסי בתקן ה-Quick Charge 4.0 של קוואלקום, בתוספת ליכולת להטעין מכשירים אחרים – אך ה-ROG Phone 2 אינו כולל תמיכה בטעינה אלחוטית לצערנו, כשם שאינו כולל הגנה רשמית כלשהי מפני מים ואבק ואינו כולל חריץ microSD להרחבת האחסון.
אסוס מבטיחים ביצועים ללא תחרות גם בעת שימוש ארוך ורציף – משהו שעדיין לא ממש פגשנו בעולם המובייל ויהיה מעניין במיוחד לבחון אותו באופן בלתי תלוי
כל המאפיינים המלהיבים הללו, ובעיקר הסוללה המוגדלת, הופכים את ה-ROG Phone 2 גם לאחד הדגמים המאסיביים ביותר שתוכלו למצוא בחנויות, עם עובי של 9.5 מילימטרים ומשקל של לא פחות מ-240 גרם. זה בהחלט לא מוצר שיתאים לכל אחד, ומוטב לקחת זאת בחשבון כבר בשלב הזה.
בדומה לקודמו וכיאה לדגם גיימינג מהקצה העליון, ה-ROG Phone יוצע עם כמות גדולה של ציוד היקפי אשר ישווק בתשלום נפרד למעוניינים בכך – מאוורר אקטיבי חיצוני שמבטיח להיות שקט במיוחד (24 דציבל מעל רעש חדר ממוצע) ולספק קירור מירבי למכשיר, כיסויי מגן בעלי הארת RGB מובנית, תחנת עגינה עם מסך מגע וסוללה נוספים שמאפשרים לגיימינג להפוך ליעיל יותר, מתאם אשר מוסיף בקר שליטה פיזי מצדדיו של המכשיר, תחנת עגינה שולחנית המבוססת על קישוריות ה-WiGig המהירה המובנית בדגם, מתאם תצוגה שולחני ועוד.
ה-ROG Phone השני יושק בסין כבר בימים הקרובים, ויהיה זמין במדינות אחרות ברחבי העולם החל מתחילת חודש ספטמבר. ומה באשר למחיר? העלות הבינלאומית טרם נחשפה, ואילו בסין אנחנו מקבלים מחיר התחלתי מפתיע משהו של 3,500 יואן (כ-510 דולר) לדגם בעל 128GB של אחסון, מחיר של 6,000 יואן (כ-873 דולר) לדגם עם 512GB של אחסון – וגם לא פחות מ-13,000 יואן (1,892 דולר) לגרסת eSports Armour העליונה המגיעה בתוך מעין מזוודה ביחד עם כמה וכמה מתוספי הגיימינג עבור המכשיר.
מיותר לחלוטין
ההיצע של המישחקים זעום כדי להצדיק כזה מחיר
עדיף כבר לקנות את ה SWITCH