סוני קיוותה כי המתאם כפול הראשים שלה יספק את כל אלו שמתגעגעים למחבר אוזניות אנלוגי בסמארטפון שלהם, אך האותיות הקטנות חושפות את המגבלות
מכשירי ה-Xperia XZ2 וה-Xperia XZ2 Compact שהציגה סוני כוללים הרבה מאפיינים מסקרנים ואיכותיים, כדוגמת שבבי Snapdragon 845, רמקולים בטכנולוגיה חדשנית, מצלמות מבוססות חיישנים עדכניים, הגנה מפני מים ואבק, מסך עם תמיכה במכלול צבעים בתקן BT.2020 מקצועני ועוד, אך יש גם משהו אחד שלא תמצאו אצלם – מחבר 3.5 מילימטרים אנלוגי לאוזניות.
סוני איננה החברה הראשונה בשוק שמחליטה לוותר על החיבור הקלאסי לטובת פתרונות אודיו אלחוטיים או דיגיטליים המתבססים על מחבר ה-USB Type-C האחוד, אך בכל זאת הצליחה לעורר הרבה הדים הדים כשבחרה לתרץ את החלטתה לבטל את השימוש בחיבור באופן הבא, פחות או יותר: בכדי ליצור את העיצוב המעודכן והנאה של הדגמים החדשים נאלצנו לוותר על חיבור האוזניות, כאשר במקביל ניתן לראות כי יותר ויותר צרכנים מעדיפים שימוש באוזניות ללא חוטים.
מיותר לציין כי רבים מהצרכנים לא אהבו את התשובות הללו, בעיקר משום שהגיון פשוט יעיד כי השימוש המוגדל במוצרי אודיו אלחוטיים הוא בראש ובראשונה נגזרת של היעלמותם ההדרגתית של חיבורי האוזניות המדוברים – וגם כי קשה מאוד להאמין כי חור קטן באחד מצדדיו של מכשיר חכם בעובי של יותר מ-11 מילימטרים בנקודה העבה ביותר (ומשקל של כמעט 200 גרם, אגב) הוא מה ש"יהרוג" את שפת העיצוב המעודכנת של היצרנית.
בסוני ניסו להרגיע את המאוכזבים גם עם הצהרה על כך שמכשירי ה-Xperia XZ2 וה-Xperia XZ2 Compact יוצעו עם 'מתאם Y' ייעודי שיתחבר אל ה-USB Type-C הקיים ויאפשר חיבור אוזניות חוטיות רגילות וגם טעינה במקביל ובו זמנית – אך גם במקרה הזה הכעסים הופיעו במהירות, כשהתגלה כי בעת שימוש בכבל יוגבל הספק הטעינה ל-2.5 וואט מינימליים ועלובים משהו, בהשוואה לנתון גבוה פי 7 במסגרת טעינת Quick Charge 3.0 סטנדרטית של המכשירים.
סביר להניח שהגבלה זו היא הגיונית ונועדה למנוע יצירת הפרעות ערב דיבור באוזניות המחוברות, אך בסופו של דבר קיבלנו עוד המחשה לכך שהשוק עדיין ממש לא בשל להיעלמותו שלה המחבר.
האם היעדרו של חיבור האוזניות יגרום לכם לוותר על סוני בשיקולי השדרוג העתידי שלכם, או שלא ממש? בואו לשתף בתגובות.
זה מעבר שלא יהיה חד, הרבה אנשים עברו לאוזניות אלחוטיות ולהם לא מפריע אם יש או אין חיבור, ועדיין זה משהו בסיסי במוצר שרובינו כן משתמשים. לדעתי רוב היצרניות צריכות להשאיר את את החיבור עד שבאמת רוב השוק יהיה עם מכשירים נתמכים, באפל לפחות נתנו אלטרנטיבה, אמנם יקרה אבל הלקוחות שלהם ישלמו.
הכפיה החד צדדית הזאת של ביטול החיבור במכשירים רבים היא אחד מהגורמים לזה ש"הרבה אנשים עברו לאוזניות אלחוטיות"… אם רוצים לעודד את המעבר הזה אז צריך לדעתי להיכנס לזה בכל הכוח, אחרת זה לא יקרה. אותו דבר עם USB-C, נכון שלכולם היה מאוד נוח שמכשירים עדיין יצאו עם החיבור שכבר יש להם מלא כבלים ומטענים בשבילו, אבל בשביל להתקדם חייבים לקבל החלטה – מעכשיו עוברים ל-TYPE-C. יהיה קצת לא נעים בחודשים הראשונים, ואחרי שנה-שנתיים אף אחד כבר לא יחשוב על זה, ודווקא כשהוא יתקל במכשיר שדורש את החיבור הקודם זה "יתקע" אותו.
אבל מה יצא לנו מזה שפלאג האוזניות מוסר מהמכשיר? מה? מה החידוש הגדול? מעבר לכך שחברות האוזניות ימכרו יותר אוזניות אלחוטיות, שיהפכו ללא שמישות ביום שהסוללה שלהן תיגמר?
אוזניות חוטיות טובות יכולות להחזיק גם 20 שנה – במקסימום הכבל נהרס, וברוב האוזניות הטובות היום הוא נתיק גם ככה. אוזניות אלחוטיות טובות יכולות להחזיק 4-5 שנים במקסימום, ואז תצטרך לדאוג להחלפת הסוללה (אם זה בכלל אפשרי ותוכל למצוא סוללה חלופית/תוכל לפתוח את האוזניות בלי להשמיד אותן) בעלות שכבר תהפוך את כל העסק ללא שווה.
אפל התחילה עם השטות הזאת, כי היא הבעלים של חברת אוזניות גדולה, וגם רוצה למכור כמה שיותר Airpods, אז היא הסירה וטענה ל"אומץ". כל השאר פשוט עשו את אותו הדבר ללא כל סיבה, אלא על משקל "קוף אחרי בן אדם".
אפשר לפחות לתת 2 חיבורי usb -c
ולא 1
אוזניות אלחוטיות ,חייבים לטעון ,זה לא מתאים לכל אחד
ומי רוצה להסתובב עם מתאם ?
עם היה 2 usb c
יצרניות אוזניות היו מתחילות לעבור לשם ,בדגמים החוטים
Sony העלימו את המחבר לגמרי בעוד כי בLG שלי יש מחבר 3.5mm עם שבב ייעודי לשיפור האיכות (HiFi Quad DAC)
לא הייתי מוותר על חיבור אודיו ייעודי בעד שום דבר.
עם כמה שBT נוח זה עדיין אלחוטי.
זה בערך כמו לחבר מחשב עם כבל רשת כנגד WIFI.
ההבדל בין חיבור רשת בכבל מול WIFI הוא הבדל משמעותי מאוד שיכול להגיע להפרשים של גם פי-10 ויותר לטובת הכבל.
בסאונד לעומת זאת הסיכוי שתבדיל במבחן עיוור בין חיבור אוזניות בכבל ובין חיבור אוזניות ב-BT עבור אותן אוזניות – הוא לא גבוה. בטח שלא כאשר המקור של הסאונד הוא סטרימינג מהאינטרנט (יוטיוב למשל) שרק אלוהים יודע מאיפה הוא הגיע ובאיזו רמת דחיסה החליטו לשמור אותו.
את כל האוזניות האלחוטיות (האמיתיות, לא החרא הזה שנכנס לאוזן) אתה יכול לחבר גם חוטית.
האפשרות האלחוטית נותנת לך נוחות.
האלחוטיות האמיתיות? כמו Airpods או Bragi Dash? אלה של Bragi יצאו הרבה לפני, ובכל מקרה זה היה כיוון שיצרניות הלכו אליו. ומה אתה עושה כשאתה רוצה לחבר את האוזניות האלה למחשב שלך? קונה עוד מתאם? ומה אתה עושה כשהסוללה הולכת לעזאזל? ומה אתה עושה כשאתה באוטובוס אחרי יום עבודה ואין לך טעינה לאוזניות? אם יש לך פורט, יש לך את האפשרות לחבר את הכבל. כשאין לך פורט, אין לך אופציה.
"האפשרות האלחוטית" לא צריכה לבוא על חשבון פורט האוזניות. אין לזה שום סיבה אמיתית, מעבר ל"אנחנו רוצים לעשות הרבה יותר כסף מאוזניות אלחוטיות, שמתקלקלות אחרי 4-5 שנים כשהסוללה מתה".
כתבתי "לא החרא הזה שנכנס לאוזן" אז איך בדיוק "כמו Airpods"? מי שקונה Airpods הוא פראייר בכל מקרה.
אוזניות אמיתיות זה on-ear / over-ear, בטח אם אתה מחפש משהו איכותי ש(לטענתך) ישמש אותך למשך יותר מ-5 שנים, אפילו 20 שנה. אתה גם הזכרת כבלים נתיקים – אז שוב אתה מדבר על on/over-ear ולא על earbuds של גרוש וחצי שמחלקים לך בחינם (או מוכרים לך במלא כסף אם אתה מושפע דביל שקונה דברים של אפל).
ואז כתבתי – לאוזניות האלחוטיות האמיתיות יש גם תמיד אופציה לחיבור חוטי, ואתה יכול להפעיל אותן כמו אוזניות רגילות לגמרי. עם חוט, בלי סינון רעשים אקטיבי, בלי סוללה, בלי כלום. בדיוק כמו האוזניות הישנות שאתה אוהב, אחד לאחד.
לגבי ה"מתאם" בשביל לחבר אותן לטלפון שכבר לא כולל יציאת 3.5mm מיושנת – פשוט תחבר את המתאם שלך באופן קבוע לקצה הכבל של האוזניות – והנה לך אוזניות "עם חיבור usb" שמתאימות לטלפון בלי להיסחב עם שום מתאם…
החיסרון היחיד הוא באמת אם אתה צריך גם להטעין את הטלפון תוך כדי, אבל בדיוק בשביל זה האוזניות אלחוטיות.. אם הגעת למצב שגם אין לך סוללה באוזניות וגם אין לך סוללה בטלפון – באסה. אי אפשר לקבל הכל בחיים. תטעין חצי שעה בלי מוזיקה (ימות העולם?) והכל יהיה בסדר.
אבל למה היה צריך להסיר את הפורט מהטלפון? הרי זה סך הכל עוד אופציה, וגם אחת שלא מפריעה לכלום. ולמה אתה צריך את כל הפשרות והעיקופים האלה, בשביל להפעיל משהו שעובד טוב מאוד כבר היום? לא היו אוזניות אלחוטיות לפני שהסירו את הפורט? היו גם היו (ואפילו טובות מאוד, מחברות כמו סוני וסנהייזר).
אתה לא יכול להשתמש באוזניות אלחוטיות בגלקסי S9? הרי יש בו פורט אוזניות למען השם! בטח שאתה יכול, אבל אתה יכול, באותה המידה, להשתמש בהן במצב חוטי. וגם להטעין תוך כדי, וגם להשתמש בלי דונגל. בקיצור, אם אתה מאמין באמת שאוזניות אלחוטיות טובות לא היו מגיעות בלי הסרת הפורט, אתה כנראה מושפע יותר מפרסום ומיתוג ממה שאתה חושב.
מה הקשר?
אני
מאמיןיודע שהשוק לא היה הולך לכיוון הזה (בפועל, הצרכנים לא היו מאמצים את זה) אלמלא היתה מתחילה מגמה של "כפיה".בדיוק כמו שעשו עם USB TYPE-C. למה אתה לא מתלונן על זה שבגלקסי 9 יש USB-C במקום מיקרו-USB רגיל? אם לא היו עושים את זה בכפיה, רק מעטים אם בכלל היו עוברים. אז יש תקופת היסתגלות שזה קצת לא נוח, אבל בראיה לעתיד עוד כמה שנים אף אחד בכלל לא יזכור את זה.
ואם אתה מאמין שהשוק של "האוזניות האלחוטיות הטובות" לא קיבל בוסט רציני בגלל אותה כפיה – אתה פשוט מנותק מהעובדות.
אני בכלל לא נכנס לדיון של האם זה טוב או לא (ברור שעדיף לשים משהו מאשר לא לשים אותו כל עוד הוא לא פוגע בשום דבר אחר, מקסימום לא משתמשים), אבל אם יש למישהו רצון לעודד מעבר לאלחוטיות, ולעודד חברות להשקיע במוצרים האלחוטיים שלהן (מה שהן לא יעשו אלא אם יהיה לזה ביקוש) – אז כן, זאת הדרך.
ההקבלה ל USB-C, לטעמי, לא רלוונטית בשום צורה (ואם אתה רוצה להכניס אותה בכוח, אז גם שם, שנתיים אחרי תחילת "המהפכה", עדיין יש חבלי לידה רציניים מאוד, שלא הולכים להיפתר בקרוב). לקחו פורט אחד, נתנו לך פורט אחר ובמקסימום זה הסתכם בכבלים ב20$ שאתה צריך לקנות. אתה חושב שהיה הכרח לייצר את הכפייה הזאת, אני משוכנע שלא. העובדה שהרבה אנשים קונים היום אוזניות אלחוטיות, מוכיחה שאין להם ברירה, אז הם קונים אוזניות אלחוטיות. לא שפתאום הם ראו את האור. אז כן, השיווק עבד עליך וגרם לך להגיד דברים כמו "החיבור המיושן".
באוזניות, יכול מאוד להיות שיש לך זוג ששווה 400$, שעכשיו או שתחליף אותו, או שתסתובב עם דונגל מחובר בקצה/זרוק בתיק. וברגע שהדונגל הזה נעלם/הפסיק לעבוד (כמו שהדיווחים האחרונים מעלים, אורך החיים הממוצע שלהם הוא 6-7 חודשים), אז אכלת אותה ואתה לא יכול לשמוע מוזיקה.
שוב, ההסרה של הפורט היא ממניעים כלכליים בלבד ליצרניות האוזניות, ולכן אפל, שיש לה כנראה את הסוס הכי ריווחי התחום הזה, הלכה לכיוון. לא מאהבת מרדכי (הרצון העז להיפטר מהחיבור "המיושן" של 3.5 מ"מ, שעדיין אתה משתמש בו בכל מקום אחר חוץ מהטלפון שלך), אלא משנאת המן (הרצון לעשות קופה גדולה מכל הלקוחות המומרים לדת האלחוטית החדשה, ועל הדרך, לייצר לקוחות חוזרים כל 4-5 שנים, כי הסוללה פשוט לא תחזיק, ובעוד 4-5 שנים, גם לא תקבל שום דונגל בקופסא, כי אתה כבר בעתיד האלחוטי).
לא יודע למה אתה מאזין ואולי לגביך זה נכון. לי יש 140 גיגה של מוזיקה איכותית וחלקה אפילו לא דחוס. וכמובן שיש הבדל. הרי המעבר של אודיו בBT נדחס ולכן הירידה באיכות מורגשת משמעותית
אתה כנראה מדבר על הגירסאות הראשונות והישנות של הטכנולוגיה. היום ההבדל באיכות הוא כמעט לא קיים.
ובטח עם aptX. מי ששומע הבדל בינו לבין כבל כנראה שומע עוד קולות וזקוק לבדיקה.
הויכוח הזה מזכיר לי את הפרידה מ VGA, ארוכה וכואבת (?) ככל שהיתה אין אף אחד שמצטער עליה.
יכול להיות שאיכות הסאונד סבבה, אך האם היא שדרוג משמעותי על פני הכבל? לא.
הדוגמא שלך לגבי חיבור ה vga לא רלוונטית. למה? כי זה פורט שונה בגב המחשב שלך, שאתה מחבר פעם אחת ולא חושב על זה יותר. אתה לא צריך להטעין את הכבל כל לילה, ואתה לא משתמש בכבל השני בכל מקום אחר ורק במחשב שלך בhdmi/dvi/do. לחיבורים הדיגיטליים היו גם בעיקר יתרונות (למול חוסר נוחות קל שדרש החלפה של הכבלים), אבל עדיין לא הבנתי מה היתרון הגדול באוזניות אלחוטיות? שאין כבל? לצידו יש הרבה חסרונות כמו הצורך להטעין, חוסר היכולת להשתמש בטכנולוגיה צרכנית שנמצאת בכל מקום אחר, חוץ מהטלפונים החדשים, חוסר היכולת להקשיב למוזיקה ולהטעין את הטלפון במקביל וגם איכות, לחלק מהאנשים בחלק מהתקנים. בקיצור – כולכם הולכים שולל אחרי חברות שמוכרות לכם שפיל שיווקי טיפשי על "העתיד האלחוטי", כשאין שום בעיה אמיתית בפורט ה 3.5 מ"מ, אוזניות אלחוטיות היו קיימות עוד קודם והרצון להשתמש בהן לא דורש ביטול של הפורט באמת.
מה שצריך זו הטענה אלחוטית לאוזניות האלחוטיות…
מעניין אם כבר יש.
צריך משטח מגנטי שניתן לחבר לכל סמרטפון (שתומך בהטענה) או למקור חשמל (שקע, סוללה) שיהיה ה'בסיס' של הסוללות וכך יטעין אותן.
העיקר להיפטר משקע המיקרו-USB הקיים.
איך הקביעה הזו מסתדרת עם העובדה שבשני המצבים מדובר על מעגלי D/A נפרדים לגמרי? בכבל הסיגנל עובר דרך הDAC והשלב האנלוגי של המכשיר שאליו מחווטות האוזניות ואילו באלחוטי הסיגנל עובד דרך הDAC המובנה של האוזניות.
כן ברור. גם מתאמי בלוטות עם aptx סביר שיש כאלו עם DAC טוב ויש שלא.
התכוונתי לאיבוד איכות מעצם השימוש ב aptx.
אוזניות אלחוטיות לא נוחות ..
לא אוהב אותן, עם כל הכבוד לכולם
כלומר לא נוחות פיזית? כי זה תלוי בזוג אוזניות שיש לך.