ה-Axon M המוזר של חברת ZTE הושק, ועכשיו הגיע הזמן לתהות האם הוא סנונית ראשונה לאופנה חדשה או סתם נסיון חלש שיתפוגג במהירות
זוכרים את נייד ה-Yoga המקורי של לנובו, שהציע שימושיות מוגדלת תודות לציר שמבצע סיבוב של 360 מעלות? הוא היה עוף מוזר בהחלט בשוק, וספק אם מישהו תיאר לעצמו שהצלחתו תביא ליצירת קטגוריה חדשה לגמרי של מחשבים שבה ישתתפו כמעט כל השחקניות הגדולות בשוק – אבל זה אכן מה שקרה. האם יש סיכוי שסמארטפון ה-Axon M יביא ללידתה של מגמה דומה בעולם הסמארטפונים? אתם מוזמנים לשפוט בעצמכם.
המכשיר הטרי של המותג הצעיר מבית ZTE הסינית הגדולה (בעיקר תודות לעסקי ציוד תשתיות הסלולר, ופחות בשל המכשירים החכמים שלה) הושק כצפוי, עם מערך ייחודי שכולל זוג מסכי IPS בגודל 5.2 אינץ׳ וברזולוציית 1080p בחיפוי Gorilla Glass 5, האחד מקדימה והאחד בצד האחורי, כאשר ביניהם ציר שמסוגל לנוע ב-180 מעלות ממצב סגור בו כל אחד מהם פונה לכיוון חיצוני אחר ועד למצב שטוח בו שניהם יחד מתחברים למסך אחד במימדים שקרובים לאלו של מרובע, עם קו חיבור בולט למדי ביניהם.
המפרט הפנימי הוא טוב מעט יותר מזה שניבאו לנו הדיווחים המוקדמים, עם שבב Snapdragon 821 מרובע (שעדיין מהווה בחירה ישנה יחסית ולא חסכונית במיוחד), זכרון דינאמי של 4 ג׳יגה-בייט, נפח אחסון מובנה של 64 ג׳יגה-בייט עם יכולת הרחבה בכרטיסי microSD, מערכת אנדרואיד נוגט 7.1.2, רמקולים כפולים ותמיכה בטכנולוגיית ה-Atmos של דולבי, סורק טביעות אצבע מובנה, קישוריות Wi-Fi 802.11ac, מצלמת 20 מגה-פיקסל קדמית אחת ויחידה – וסוללת 3,180mAh צנועה עם תמיכה בטעינה מהירה.
הרעיון מאחורי ה-Axon M הוא מכשיר שעשוי להיות אידיאלי לשימוש במספר יישומים במקביל, כל אחת על מסך אחד במסגרת השידרוגים שהוצגו באנדרואיד נוגט, שימוש במכשיר במצב "אוהל" בו שני אנשים משני הצדדים יוכלו לצפות באותו הדבר או בדברים שונים – ושימוש בשני המסכים הפרושים יחד לקבלת שטח תצוגה גדול במיוחד.
זה אולי קונספט לא רע בבסיסו, אך סוללה קטנה מדי עבור צמד מסכים, שבב וותיק שלא יתן ביצועים ויעילות מירבית וגם "רווח" גדול מדי בין שני יחידות התצוגה עתיד להביא לתוצאה סופית שתפספס את המטרה – על אחת כמה וכמה בתג מחיר רשמי מומלץ גבוה של 725 דולר (לא כולל מסים) במפעילת הסלולר AT&T שבה יוצע בבלעדיות בארצות הברית, וכנראה מחירים גבוהים עוד יותר ברחבי יבשת אירופה שאליה יגיע המוצר בשלב מאוחר.
מי יודע, אולי סמסונג ו-Huawei שלפי הדיווחים עובדות על סמארטפונים מתקפלים משלהן, יצליחו לקחת את הרעיון הבסיסי הזה ולשדרג אותו לרמה שבה ניתן יהיה לראות בו יריב ראוי למוצרי הדגל המודרניים – עם מסכים בעלי מעטפת כמעט בלתי קיימת שלא משאירה רווח כעור בין שני החלקים, סוללה גדולה שתתמודד עם צריכת ההספק הנוספת וגם עיצוב יוקרתי ומעניין יותר. נחיה ונראה.
נגמרו הרעיונות?
זה לא רעיון בשבילך?
בהתחלה חשבתי שזה אחד מהדברים הכי מוזרים שראיתי… ואז הבנתי באמת את הפוטנציאל של הדברים שאפשר לממש עם זה, וזה דיי מגניב.
אהבתי מאוד, רק צריך להיפטר מהפס השחור בין המסכים
אירוני שהזכרת Gorilla Glass, כי המכשיר מזכיר מאוד בצורתו את המשחק 'דונקי קונג' הזכור לטוב… שהיה בגודל די דומה.