הדיווחים אודות מכשירי הדגל הבאים של היצרנית הקוריאנית מתגברים, עם עיבוד דיגיטלי חדש למראה המיועד וגם הצהרה על טכנולוגיית מגע מתקדמת שתיתן פייט ליריבה הגדולה ביותר
שנת 2016 אוטוטו כאן, וזה אומר שהשמועות אודות מכשירים חכמים חדשים מתחילות לצבור תאוצה עוד הרבה יותר מכל מה שקיבלנו במהלך החודשים האחרונים. מי שמובילה את החבורה, באופן די מתבקש, היא סמסונג ומכשירי ה-Galaxy S המיועדים שלה, שמהם אנחנו עשויים לקבל ארבעה בבת אחת (!) בחודשים הקרובים, כשראוי לציין כי חשיפה ב-CES 2016 בעוד כמה שבועות נראית כמו אפשרות עם סיכוי קטן, והאופציות הבאות בתור הן בתערוכת MWC 2016 בפברואר או באירוע ייעודי נפרד כלשהו במרץ 2016.
לפי דיווח עדכני שעושה סבבים ברחבי הרשת, הסמארטפונים המובילים החדשים לא יאפשרו לאפל לפתוח יתרון טכנולוגיה משמעותי כלשהו – ויאמצו גם הם מסכי מגע עם חישה תלת מימדית, בסגנון דומה ל-3D Touch שיש באייפון 6S ובאייפון 6S Plus ובדומה ל-Force Touch שעליה הכריזה Huawei עבור גירסה מיוחד של ה-Mate S מוקדם יותר השנה. באופן דומה לדיגיטייזרים לעטי מגע, טכנולוגיית המגע התלת מימדיות מוסיפות מימד של עוצמת לחיצה על גבי המסך, מה שפותח אינספור אפשרויות שליטה חדשות ומתקדמות יותר למוצרים תומכים.
הבלעדיות של אפל על הטכנולוגיה , שעוד נמצאת בחיתוליה, תסתיים בעוד כמה חודשים?
דיווח טרי אחר מתעקש כי בסמסונג החליטו לחזור לאסטרטגיה הקודמת שלהם, ולהפעיל את מכשירי הדגל החדשים על ידי שילוב בין שבבים תוצרת בית לשבבים של קוואלקום – כלומר שילוב בין ה-Exynos 8890 ל-Snapdragon 820, כשהאחרון אפילו עשוי להיות בלעדי לענקית הקוריאנית בתקופה הראשונה. בהתחשב בכך שהמבחנים הראשוניים מצביעים כי השבב העתידי של קוואלקום חזר למקומו הטבעי בראש שרשרת הטכנולוגיה והביצועים, יכול להיות שבמקרה הספציפי הזה מדובר בהחלט לא רעה כל כך.
בלעדיות זמנית עבור סמסונג תהיה 'מתנת פיוס' של קוואלקום, בכדי להחזיר לעצמה את הלקוחה הגדולה ביותר שלה?
לקינוח, מדליפי חשבון הטוויטר OnLeaks עשו את מה שהם מצטיינים בו (יחד עם אנשי האתר uswitch.com), ויצרו מודל דיגיטלי של ה-Galaxy S7 והפאבלט שכנראה ילווה אותו, בהתבסס על השרטוטים והמימדים אשר הוצגו לנו בשבוע שעבר. אתם מוזמנים בהחלט לצפות ולהתרשם.
מי שחושב שהקטע של הפורס טאצ׳ הוא גימיק טועה בגדול. ניסיתי את זה לפני כמה ימים וזה זה פחות מגאוני.
לא רק שעובד עובד בצורה מושלמת, יש אבחה ברורה בן לחיצה רגילה ללחיצה עם מעט כח שפותחת תפריט עם קיצורי דרך שונים לכל אפלקציה, זה גם מזרז מאוד את כל הפעולות שאתם רגילים לעשות כמו ליצור איש קשר חדש, או לבצע חיפוש בדפדפן וכן הלאה וכן הלאה.
מה ההבדל בין זה ללחיצה ארוכה באנדרואיד ?
מה נותן לך לחיצה ארוכה באנדרואיד חוץ מלגרור את האפליקציה ממקום למקום? או שיש דברים חדשים שאני לא מודע אליהם…
ופה זה לא לחיצה ארוכה, זה לחיצה בכוח להבדיל מהקשה.
אתה סטלן? לחיצה ארוכה נותנת לך כל מה שאתה בוחר שהיא תיתן לך. פתיחה של תפריטים למשל (נעשה בזה שימוש באפליקציה המובילה והפופולרית בעולם – פייסבוק). אתה יכול באותה מידה לשאול "מה נותן לך לחיצה חזקה באנדרואיד"…..
גם אני לא מבין מה ההבדל בין לחיצה "חזקה" ללחיצה "ארוכה", אני לא רואה לזה שימושיות חוץ מאולי במשחקים ששם המשחק יכול לזהות אם אתה לוחץ "כמו משוגע" על משהו אז הוא נניח יעשה פעולה מסויימת (מכה?) בצורה חזקה יותר.
לא יודע מה אתה מבלבל את מוח, אבל לחיצה ארוכה על האייקון של החייגן ממש לא פותחת לי תפריט עם אופציה להוסיף אנשי קשר, או לראות שיחות שלא נענו, או לעבור לחייגן. ולחיצה ארוכה עם האייקון של פייסבוק ממש לא פותחת לי את האופציה לעלות תמונה או סטטטוס, או לצפות בפיד. אני צריך קודם להיכנס לאפליקציה ואז לבחור את הדברים האלה מהתפריט.
וזה רק חלק קטן מהעניין, תחפשו סרטונים ביוטיוב ותראו כמה שהפכו את זה לשימושי בכל דבר.
תראה לי איך באנדרואיד אפשר להציץ במייל באינבוקס ואז לחזור לרשימה בשחרור.
אף אחד לא אמר שהשימושים האלה קיימים כבר כיום (חוץ מהדוגמה שנתתי לגבי הפייסבוק – שכן קיימת – ובעוד מקומות נוספים כמובן ורבים מאוד – לחיצה ארוכה על אלמנטים מסויימים משפיעה עליהם בצורה שונה מלחיצה רגילה), אלא שניתן לממש אותם – בדיוק כמו שמימשו אותם בלחיצה "חזקה" כך גם אפשר לממש אותם בלחיצה "ארוכה". מה ההבדל?
למשתמש האנונימי – בגלקסי 5 יש אפשרות להציץ במיילים בלי להכנס אליהם. אני פשוט מעביר את האצבע מעליהם, בלי לגעת במסך ("ריחוף"), ונפתחת בועה שמראה את תוכן המייל.
בכל מקרה, אני מסכים אתך, וכמה שיותר שיטות ממשק שונות זה יותר טוב. ככה אפשר לעשות יותר דברים בפחות פעולות.
הדוגמה שנתתי מהגלקסי 5 למשל, הרבה פעמים נעזרתי בזה, זזה ממש נוח.
יש לזה שימושים שונים באפליקציות שונות, ממש כמו ל-Force touch, אבל פשוט צריך שהמפתחים יעשו ביכולת הזאת שימוש באפליקציות שלהם, וכרגע זה בעיקר קורה באפליקציות של סמסונג, למרות שהייתה פעם ששמתי לב שזה עובד בפייסבוק, ויכולתי לקרוא תגובות שיש להן כפתור של "קרא עוד", בלי ללחוץ עליו. משום מה זה לא עובד לי יותר.
אני לא יודע למה זה מציג אותי בתור אנונימי, אני אבדוק את זה.
בכל מקרה, אולי קצת הגזמתי אם התיאור. אין לי בכלל אייפון אני רק ניסיתי את זה בidigital לפני כמה ימים וכמו שזה נראה לא רק שהרעיון טוב אלא גם הביצוע מאוד מוצלח ובגלל זה אני מתלהב.
ההבדל הגדול בין מה שאתה מספר לטנולוגיה של אפל זה יכולת ההטמעה. במקום לחכות למפתחים שיכניסו את זה לתוכנה באייפון זה כבר קיים כחלק מובנה מהמערכת ולפחות כרגע זה הבדל מהותי.
כשמסתכלים על התמונה הכוללת אייפונים לוקים בחוסר גדול ביחס למה שמציעים היום מכשירי אנדרואיד, אבל אני שמגיע להם ח״ח על רעיון מקורי וביצוע מעולה.
milford אתה צודק שאפשר להשיג בעיקרון את אותו הדבר בלחיצה ארוכה, אבל יש אכן יש הבדל גדול – לחיצה חזקה היא בנוסף ללחיצה ארוכה. זאת אומרת שההבדל הוא לא ביכולת להשיג את התוצאה המתבקשת אלא להוסיף מימד חדש למה שאתה יכול לעשות בלחיצה ומכאן שאתה בעצם יכול יותר. פעולה אחת בנקישה, פעולת אחרת בלחיצה ארוכה, ופעולה שלישית בלחיצה חזקה.
הרי כל הקטע זה להפוך את הממשק ליותר נגיש ולקצר את הזמן בין רצון המשתמש לתוצאה הסופית.