סמארטפון הנקסוס החדש והראשון שנוצר בשיתוף עם מוטורולה נוחת בחנויות ואצל המבקרים, אשר מתחבטים בינם לבין עצמם בשאלות הגדולות – כמה גדול זה גדול מדי, והאם תג מחיר התחלתי של 650 דולר שומט את הקרקע מתחת לכל מה שמייצג השם 'נקסוס'
לאחר שסקרנו את הנקסוס 6 והצבנו אותו אל מול גדולי השוק, עכשיו תור המקרים להציג את דעתם על הפאבלט החדש של מוטורולה וגוגל. טאבלט הנקסוס 9, שהושק לצד הנקסוס 6, קיבל ביקורות פושרות, הן בגלל העלות הלא משתלמת והן בגלל החומרה הלא מרשימה במיוחד. עם חומרה עוצמתית הכוללת מעבד Snapdragon 805, שלושה גיגה-בייט של זיכרון ראם, מסך 5.96" ברזולוציה של 1440×2560 ותג מחיר הגבוה מהרגיל לסדרת הנקסוס, איך יעמוד הנקסוס 6 במבחן המבקרים? בואו נבדוק.
נעים להכיר – Motorola Nexus 6
- מערכת הפעלה: (Android 5.0 (Lollipop
- שבב: Snapdragon 805 מרובע ליבות הרץ ב-2.7 גיגה-הרץ, Adreno 420
- מסך: 5.96" AMOLED ברזולוציה של 1440×2560 (הנותן 493 פיקסלים לאינץ' רבוע), Gorilla Glass 3
- זכרון ראם: 3 גיגה-בייט
- זיכרון פנימי: 32 או 64 גיגה-בייט
- מצלמה אחורית: 13 מגה-פיקסל f/2.0, ייצוב אופטי מובנה, פלאש LED כפול וצילום וידאו ב-4K ב-30 פריימים לשניה
- מצלמה קידמית: 2 מגה-פיקסל, צילום וידאו ב-HD
- סוללה: 3,220 mAh עם טכנולוגיית ה-Turbo Charger, זמן המתנה של 250 שעות (עם סנסור התאורה פועל) ו-330 שעות (עם סנסור התאורה לא פועל), זמן שיחה של 24 שעות וזמן צפיה בוידאו של 10 שעות
- קישוריות: Wi-Fi 802.11ac עם שני זוגות אנטנות MIMO, בלוטות' 4.1, NFC
- משקל: 184 גרם
- מידות: 10.06 * 159.26 * 82.98 מילימטרים
- צבעים: "כחול חצות" ו-"לבן ענן"
- תאריך מכירה: מכירה מוקדמת – 29.10, מכירה כללית – חודש נובמבר
- מחיר: 32 גיגה-בייט – 650$ (כ-2400 שקלים), 64 גיגה-בייט – 700$ (כ-2600 שקלים)
Android Authority
הביקורת הראשונה שאנחנו מסתכלים עליה היום מגיעה מ-Android Authority והיא נכתבה על ידי ג'ושוע ורגרה, שהביא לנקסוס ציון של 9 מתוך 10:
"אני לא יכול שלא לחשוב על הנקסוס 6 בתור דימוי למכונית. ההשוואה בין מכונית רגילה למכונית-על. מכונית-על היא בעלת הביצועים הגבוהים, המכונית שאתה נכנס אליה כשאתה רוצה את חווית הנהיגה הטובה ביותר. אבל המגרעות שלה הן הסיבה שאתה לא משתמש בה כל הזמן, לרוב, בגלל צריכת הדלק. אתה כמובן תמיד יכול למלא אותה מחדש ובמהירות, אבל זה לא תמיד אידיאלי. ולמרות הראוותנות שבאה איתה, מכונית-העל היא לא המכונית הכי פרקטית לנהוג בה, במיוחד כשהגודל שלה הוא יותר חיסרון מאשר יתרון. להמון אנשים, מכונית-העל היא יותר בגדר חלום מאשר מציאות בהישג יד.
סמארטפון הנקסוס 5 היה כמו מכונית יוקרתית במחיר נמוך, אך הוא לא היה בדיוק מכונית-על. הנקסוס 6, לעומת זאת, הרבה יותר קרוב לכך והוא המהלך של גוגל בשילוב עמוק יותר של מוטורולה בממלכת האנדרואיד של החברה. כמו הרבה אנשים שמסתכלים מעבר למגרעות של מכונית-על, אם אתם מסתכלים מעבר למגרעות של מכשיר הנקסוס 6, אתם תמצאו סמארטפון מלוטש שדורש מעט הסתגלות והמסוגל להאיץ מ-0 ל-100 מאוד מהר".
Engadget
הביקורת הבאה שלנו באה מ-Engadget שנכתבה על ידי בראד מולן, שהביא לנקסוס 6 לציון של 86 מתוך 100:
"בכללי, שיתוף הפעולה הראשון של גוגל עם מוטורולה ביצירת סמארטפון עם מסך ענק הוא מוצלח. הנקסוס 6 בא עם תכונות שהיו צריכות להגיע עם מכשיר המוטו X של מוטורולה מלכתחילה, הכוללות מעבד Snapdragon עוצמתי מהדור החדש, מצלמה משופרת, גרסה חדשה של אנדרואיד ועיצוב יוקרתי. חווית הצפיה בסרטים על המכשיר היא תענוג, עם שני רמקולים קדמיים ועוצמתיים, בנוסף לרזולוציה המרשימה, העומדת על 1440×2560. ואולי תג המחיר של הנקסוס 6 נראה גבוה, אך לעומת מכשירים גדולי-מסך ועוצמתיים אחרים, כמו הנוט 4 והאייפון 6 פלוס, הנקסוס החדש דווקא זול יותר מרובם.
החסרונות של המכשיר הם טיפה פחות משמעותיים. הסוללה הממוצעת של הנקסוס 6 מראה כי Project Volta, הפרוייקט של גוגל לחיסכון בסוללה דורש קצת יותר אהבה ותשומת לב. בנוסף, אם קניתם את הטלפון בגלל מסכו הענק ואתם רוצים להשתמש בו כמעין פאבלט, אתם לא רק מוותרים על האופציה הנוחה לשימוש המכשיר ביד אחת, אלא אתם גם עושים זאת בזמן שאתם לא מקבלים אפשרויות נוספות שמשתמשות בחוכמה במסך הגדול של המכשיר, כמו ריבוי חלונות במצב רוחבי. אלו אומנם פספוסים קטנים שכנראה ולא ישפיעו על החלטת הקניה שלכם, אבל הם מראים שיש לגוגל עוד הרבה מקום להשתפר בתחום המסכים הגדולים".
The Verge
הביקורת השלישית שאנחנו מסתכלים עליה היום מגיעה מ-The Verge,והיא נכתבה על ידי דיטר בון, שהביא לנקסוס 6 ציון של 8.6 מתוך 10:
"מערכת האנדרואיד החדשה לא יכלה לבקש מכשיר טוב יותר בכדי להציג את עצמה עליו. זה אומנם כן מצער שהתוכנה לא עושה עבודה טובה יותר בלתמוך במכשיר כה גדול, אבל רק השיפורים היסודיים שנעשו למערכת ההתראות המצויינת גם ככה של אנדרואיד הפכו אותי לפרודקטיבי יותר. בהנחה שגוגל יכולה לעבוד על הבאגים הראשוניים, יש לאנדרואיד לוליפופ את הפוטנציאל להיות מהירה ויפה מספיק בכדי להתחיל ולעניין את מפתחי האפליקציות להתמקד יותר בעיצוב לשם שינוי.
השאלה האם הנקסוס 6 יהיה יותר מתצוגת תכלית היא שאלה פתוחה כרגע. בעבר, מכשירי נקסוס תמיד באו עם אסטרטגיית מכירות מוזרה שמנעה את הפופולאריות שלהם בשוק. שני המכשירים האחרון בסדרה (הנקסוס 4 והנקסוס 5) באו תג מחיר מאוד נמוך יחסית, אבל ללא תמיכה רשמית של המפעילות הסלולריות. הנקסוס 6 משנה את הסיפור לגמרי: יש לו מאחוריו את התמיכה של מפעילות גדולות בארצות הברית, אך במחיר של 649 דולרים, הוא כבר לא זול במיוחד. אז הסיפור של הנקסוס 6 כנראה וישאר אותו דבר – פופולארי בקרב חובבי טכנולוגיה, אך מכשיר מעורר תהיה לכל השאר.
התמיכה מהרשתות הסלולריות אומרת כי כעת ניתן לבדוק את גודלו של המכשיר בחנות. אם תעשו זאת, אל תתביישו ממש לשחק עם הנקסוס 6 כמה שרק תוכלו. השימוש בהתחלה הוא מאוד מוזר ומביך, עד, שבצורה מפתיעה, הוא כבר לא. כשאני מראה את הפאבלט הזה לאנשים, אני מקבל את האותו מבט גנרי של "אני לא צריך את זה" שהייתי מקבל כשהייתי מראה לאנשים את האייפון הראשון. כולם שינו את דעתם בסוף. ואתם עלולים לעשות זאת גם כן".
Gizmodo
הביקורת הרביעית שאנחנו מביאים לכם באה מהאתר Gizmodo והיא נכתבה על ידי אריק לימר:
"האם כדאי לכם לקנות אותו? כן. הנקסוס 6 הוא פשוט ענק, אבל זה נפלא, ואני בטוח שהוא יכול לשכנע אותכם לעבור לסמארטפון עם מסך גדול. כיום, כמעט וכל מכשירי הדגל שיוצאים כנראה ויאתגרו את טווח האצבעות שלכם ואל מעבר לאזור הנוחות אליו התרגלתם. הנקסוס 6 לא רק נותן לכם את המירב בשביל האתגר שהוא מציב בפניכם, על ידי הגדלת המסך אל המקסימום שניתן, הוא גם מקל על ניהול הגדול הזה, יותר ממה שקיוויתי בהתחלה.
אבל עדיין יש שתי בעיות. ראשית, יש לי ידיים גדולות. לא ענקיות, אבל גדולות כמו שיש לבן אדם ארוך-אצבעות בגובה מטר שמונים. בשבילי זה עובד מצויין. העורך שלי, שון הוליסטר, גם אוהב את הנקסוס, אבל הידיים הקטנות שלו קיוו למשהו יותר קטן ונוח לשימוש.
שנית, אם כבר יש לכם פאבלט שאתם אוהבים, כוחות-העל החדשים של הנקסוס 6 עם גודלו העצום אולי לא יהיו כל כך אטרקטיבים לכם. כן, אתם יכולים להשיג את כל זה במכשיר אחד – שזה כנראה יותר מדהים ממה שציפיתם – אבל אם אתם כבר בהתחייבות עם, נגיד, אייפד אייר 2, הגודל של הנקסוס 6 עלול להיות מעיק ולא שווה התעסקות.
מול סמארטפונים גדולי-מסך אחרים, הנקסוס 6 הוא נפלא, אבל לא האלוף הבלתי מעורער. העיצוב החכם שלו, שעוזר בשימוש המכשיר ביד אחת, הופך אותו להרבה יותר שמיש מאשר האייפון 6 פלוס, אך הנוט 4 הענק של סמסונג עדיין בא עם יתרונות משמעותיים. עם המולטיטסקינג והסטיילוס, בנוסף לאפשרות להרחבת כמות הזיכרון של המכשיר, הנוט 4 הוא יותר טלפון פלוס מחשב. הנקסוס 6, עם מערכת האנדרואיד הפשוטה, מסך גדול במעט ורמקולים נהדרים הוא יותר טלפון פלוס טאבלט. והאייפון 6 פלוס הוא עדיין המכשיר הטוב ביותר באיזור אם אתם רוצים לצלם עם פאבלט.
כיום, גדול זה יפה. הנקסוס 6 מראה שגדול גם יכול להיות חכם".
Cnet
הביקורת האחרונה שאנחנו מסתכלים עליה היום באה מ-Cnet, שנכתבה על ידי לין לה, שדירגה את הנקסוס 6 בארבעה כוכבים מתוך חמישה:
"אם אתם מהאלה שמחפשים "נקסוס 6 מיני", אז המוטו X הוא התשובה שלכם. עיצוב הליבה שלו דומה לחלוטין לשל הנקסוס, ואומנם אין לו עדיין את עדכון הלוליפופ , הוא עדיין עוצמתי, אמין, ועוד יותר מכך, הוא מכשיר הניתן להתאמה אישית. בנוסף לכך, בעזרת כמה שיפצורים פה ושם של מוטורולה, אתם מקבלים את הדבר הקרוב ביותר לאנדרואיד טבעי אל מחוץ למשפחת הנקסוס.
למרות זאת, אם אתם מקבלים בזרועות פתוחות את הגודל העצום ואת חווית המשתמש שבאנדרואיד טבעי, הנקסוס 6 מספק את הסחורה עם מעט מאוד מגרעות. ואם אתם פתוחים לשטח עבודה גדול יותר, הנקסוס 6 הוא לא האופציה היחידה שלכם. למרות שאנחנו מעדיפים את הפאבלט של גוגל על פני מכשיריה של אפל, האייפון 6 פלוס הוא עדיין מוצר אלגנטי יותר שבא עם מצלמה פנטסטית ועם ממשק נוח.
לבסוף, האלטרנטיבה הטובה יותר לשני מכשירים אלו הוא הגלקסי נוט 4. בדומה למוטו X, הוא עדיין לא קיבל את עדכון הלוליפופ, והוא לא הולך לקבל עדכוני מערכת באותה המהירות שבה מכשיר מסדרת הנקסוס מקבל. הוא כן, עם זאת, מגיע עם עיצוב דק יותר משל הנקסוס, מעבד עוצמתי שעובד בדיוק כמו זה של הנקסוס, חבילת תוכנה שעושה שימוש במסך גדול ובעט, והכי חשוב, ה-S Pen המובנה שנותן למשתמשים יכולות נוספות. וותיקי אנדרואיד אולי לא אוהבים את ממשק ה-TouchWiz, אבל הוא בא עם יותר אפשרויות ועיצוב מלוטש יותר".
https://www.youtube.com/watch?v=wk-PY2dBKaA
לסיכום הביקורות, הנקסוס 6 התקבל יפה מאוד בקרב המבקרים, אך לא בהיעדר כמה תלונות ובעיות. גודלו העצום של הנקסוס 6, שמבדיל אותו אפילו מפאבלטים אחרים בשוק, עלול להרתיע הרבה קונים, ולהפריע לשימושים יומיומיים, למרות חווית הצפיה שהוא מספק. סמארטפונים אחרים, כמו הנוט 4 והמוטו X, משחקים עם הנתונים האלו ומגיעים בגדלים נוחים יותר ועם אפשרויות חכמות יותר בכדי לנצל כל אינץ' של מסך שבמכשיר, מה שיכול להוות בעיה לנקסוס החדש של גוגל.
COLOR=#000000][FONT=Alef Hebrew]עכשיו תור המקרים[/FONT][/COLOR]
ג.לסיכום:
– MOTO X ענק.
– לא
אסוס Fonepad Note FHD6 כבר ירד בוואלה למתחת ל 1300 ש"ח נכון הוא חלש יותר אבל מי שקונה את הנקוס ביגלל הגודל אז זאת אופציה
כדאי לציין שאנדרויד 5 עם הצפנת דיסק מלאה מוריד את הביצעי קריאה רנדומלית מהאכסון ב 60%, פשוט בושה.
הנקסוס 6 מספק ביצועי סוללה דומים לאלו של שני קודמיו ; בהתחשב בכך שהוא מריץ מסך עצום ועוד דוחס לתוכו רזולוציית QHD, זה די הגיוני. מזל שלא עשו שימוש בצג LCD רגיל שהיה פוגם עוד יותר בביצועי הסוללה, אך מאחר וסוף סוף יש צג AMOLED במכשיר נקסוס, היה נחמד אילו לוליפופ היתה מגיעה עם UI כהה/אפרפר כפי שהיה מאז הקסטה עד לקיטקט ; בצגי AMOLED יש לרקע כהה השפעה לטובה על צריכת החשמל.
URL]http://www.notebookcheck.net/Review-Asus-Fonepad-Note-FHD-6-Smartphone.105172.0.html[/URL]
[U][COLOR=#0066cc]
[url]http://www.wallashops.co.il/%D7%98%D7%90%D7%91%D7%9C%D7%98-%D7%95%D7%A1%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%A4%D7%95%D7%9F-fonepad-asus-%D7%91%D7%A0%D7%A4%D7%97-16gb-%D7%9E%D7%AA%D7%A7%D7%93%D7%9D/pi5idme560cg1a045a[/url]
[/COLOR][/U]
יש לאסוס מכשיר עממי יותר שעולה בארץ 1500 ש"ח…
יש למכשיר רדיו מעבד אינטל כפול ליבה במהרות2 גיגה, 2 גיגה ראם, מסך מעולה FUL HD 6 אינץ,מצלמה 8 מגה פיקסל, רמקולים סטראופונים חזקם, סוללה 3200 MA ,
16 גיגה איכסון+ חריץ הרחבה, מגיע עם מטען עט NOT ואוזניות, מגיע עם קיט קט 4.4.2 ביגוד למה שרשום, עיברית מלאה
חסרנת אן תמיכה בדור רביעי, ואן פלש למצלמה
שווה מאוד את מחירו אני מאוד רוצה מימנו
http://www.wallashops.co.il/%D7%98%D7%90%D7%91%D7%9C%D7%98-%D7%95%D7%A1%D7%9E%D7%90%D7%A8%D7%98%D7%A4%D7%95%D7%9F-fonepad-asus-%D7%91%D7%A0%D7%A4%D7%97-16gb-%D7%9E%D7%AA%D7%A7%D7%93%D7%9D/pi5idme560cg1a045a
תופתע אבל מסכי LCD לפעמים חסכוניים יותר מSAMOLED .. הביצועים של AMOLED טובים במסכים כבדים ,אבל כשאתה מעלה קצת את הבהירות ועל רקע בהיר יותר תראה איך צריכת החשמל של המסך קופצת.. תראה לדוג' הNote4 ,מרוב שהמסך צורך אנרגיה רק במצב של בהירות אוטומטית הוא מגיע לבהירות המקסימלים שלו כדי שאנשים לא ישימו Max במצב ידני ולא יבינו לאן הסוללה שלהם נעלמת .