לקחנו לבדיקה את מכשיר ה-Xperia Z3 של סוני כדי לבדוק האם נוסחה של שחרור מכשיר דגל כל חצי שנה יכולה להניב מכשיר מנצח
הקדמה – לאט, לאט מנצח במרוץ
כשסוני החליטה שהיא נכנסת ברצינות לשוק מכשירי הדגל של אנדרואיד היא עשתה זאת בגדול. ה-Xperia Z הראשון היה מכשיר שאפתני ביותר ושונה למדי ממה שהיה בשוק. הוא היה הראשון שהציג עמידות למים ואבק (בלי להראות כמו מכשיר של מג"ד מילואים), הראשון במערב שהגיע עם מסך Full HD והציג עיצוב עם המון זכוכית וללא פשרות. הבעיות שלו היו שהוא היה לא נוח בצורה חריגה והחומרה שלו השאירה טעם רע בפה. תקפצו שנתיים ו-3 דורות קדימה (סוני משחררת מכשיר דגל כל חצי שנה ולא כל שנה כמנהג החברות המתחרות) והנוסחה רק הלכה והשתפרה. מצד שני, הייחודיות של הסדרה כבר לא בולטת בצורה מיוחדת, כאשר מסכי Full HD הם כבר הסטנדרט הקודם ועמידות למים ניתן למצוא גם אצל סמסונג. אז האם יש לסוני מה שדרוש כדי לספק מכשיר מנצח? בואו ונבדוק..
|
מפרט טכני
דגם:Sony Xperia Z3 D6603
מערכת הפעלה: אנדרואיד 4.4.4 Kit Kat
מעבד: Qualcomm MSM8974AC Snapdragon 801 מרובע ליבות, 4 ליבות Krait 400 בתדר מירבי של 2.5 ג'יגה הרץ
מעבד גרפי: Adreno 330
זיכרון: 3 גיגה-בייט RAM
נפח אחסון: 32 ג'יגה בייט
הרחבת micro SD: יש
מצלמה אחורית: 20.7 מגה פיקסלים, אוטו פוקוס, לד פלאש, צילום ווידאו ב-Full HD ב-60 פריימים לשנייה, 4K ב-30 פריימים לשנייה, 720P ב-120 פריימים לשנייה
מצלמה קדמית: 2.2 מגה פיקסלים, צילום ווידאו ב-Full HD
מסך: IPS LCD עם טכנולוגיית Triluminous בגודל של 5.2 אינץ' ברזולוציה של 1920 * 1080 (צפיפות מסך של 424 PPI)
קישוריות: HSDPA, 42.2 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps; LTE, Cat4, 50 Mbps UL, 150 Mbps DL, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0
ממשק חיבור: USB 2.0
סוללה: ליתיום-יון, 3,100 mAh
מידות:7.3 * 72 *146 מ"מ
משקל: 152 גרם
מחיר רשמי: 3,499 ש"ח
http://youtu.be/6luDEcLSmwc
עיצוב – יפהפה אבל גם נוח, בערך…
העיצוב היה החלק הכי בעייתי במכשיר ה-Z הראשון של סוני שסיקרתי לפני שנתיים. סוני בחרה ללכת על מכשיר יפה במיוחד אבל נוח להחזקה כמו זכוכית שבורה בערך. לא חוויתי לפני או מאז מכשיר כל כך לא ידידותי ונוח בחזית הארגונומיה, כזה שגורם לך לשנוא את החברה היפנית בכל רגע שאתה נוגע בגאדג'ט שלה. במשך הזמן העיצוב הבעייתי השתפר וכבר ב-Z1 הורגש שיפור ניכר. אבל אני יכול לבשר לכם שה-Z3 הוא נוח למדי וכל זכר לפינות החדות והלא נעימות נעלם, בו בעת ששפת העיצוב לא השתנתה הרבה. עדיין מדובר בגוש זכוכית, אך הפעם עם שוליים מעוגלים ממתכת נעימה ולא פינות חדות. עדיין אין ל-Z3 את הגב העקלקל שתמצאו ב-HTC One או בנקסוס 6, אבל הוא נוח למדי להחזקה.
השוליים הדקים יחד עם פרופיל צר יחסית גורמים שמכשיר עם מסך בגודל 5.2 אינץ' לא מרגיש גדול במיוחד ביד. הוא קצת יותר גבוה מהגלקסי S5 וקצת יותר צר מה-G3 של LG וסך הכל מרגיש שייך לקטגוריית המכשירים הגדולים. בצד ימין תמצאו את כפתור ההפעלה שהפך לסוג של אייקון לסדרה יחד עם כפתורי הוולים ומקש מצלמה ייעודי, שיכול להפעיל את אפליקציית המצלמה גם שהמסך נעול וגם לצלם תמונות מתחת למים. הוא מגיע גם עם חריץ micro SD ודורש נאנו-סים. בצד שמאל נמצא את מחבר ה-Pogo Pins שהפך להיות למעשה ייחודי לסוני יחד עם מחבר המיקרו USB המחופה בכיסוי עמיד למים. בחזיתו נמצא שני רמקולים, בדומה ל-HTC One. כן, ה-Z3 מגיע עם רמקולים סטראופונים ואדבר עליהם עוד בהמשך.
לטעמי מדובר במכשיר היפה ביותר שניתן למצוא כיום, באמת פיסת אמנות הנבדלת מגושי הפלסטיק השחורים שבדרך כלל תמצאו. העובדה שהוא נעים לשימוש בהחלט מוסיפה לו נקודות, אבל כאמור, אם אתם מחפשים מכשיר ממש ארגונומי, ה-Z3 הוא לא בדיוק בשבילכם.
מסך – הגענו לימים טובים
כאשר הדור הראשון של ה-Xperia Z הושק, הוא היה למעשה המכשיר הראשון בשוק המערבי עם מסך ברזולוציית Full HD (הסינים השיגו את סוני עם ה-Oppo Find 5). אך בזמן שהרזלוצייה הייתה פורצת דרך, שאר המסך היה בהיעדר ניסוח אחר, חסר השראה. זה לא שהוא היה גרוע. פשוט הצבעים נראו קצת חיוורים, הבהירות לא הייתה מדהימה וזוויות הצפייה גם לא זכו במקום הראשון. מנוע ה-Bravia של סוני מאז ומתמיד (ועדיין) מרגיש לי יותר כמו גימיק שיווקי מאשר תכונה עם ערך מוסף. אך הפעם, התמונה שונה.
סוף כל סוף סוני מספקת מסך ראוי למכשיר הדגל שלה. המסך הזה נראה פשוט מדהים. הצבעים מדויקים וקופצים מהמסך, הבהירות מגיעה לרמות גבוהות ביותר ומאפשרת שימוש ללא בעייה באור יום, זוויות הצפייה מרשימות ביותר וסך הכל קשה לי לומר שראיתי מסך ברזולוציה הזו באיכות יותר גבוהה, הישג מכובד ביותר בהתחשב בעובדה שהמסכים של הדור האחרון היו כולם מעולים. טכנולוגיית ה-Triluminous שסוני הציגה במכשיר זה עשתה את שלה. כל הכבוד, אבל אני מקווה שזה לא מאוחר מדי ושסוני תצליח לנקות את השם שהיא השיגה (ובצדק) לגבי מסכים פחות ממעולים במכשירי הדגל האחרונים שלה.
https://www.youtube.com/watch?v=BJg3WNfZdjk
שמע – שיפור, אבל לא מדהים
אחד החסרונות בייצור מכשיר עמיד למים הוא הצורך לאטום לחלוטין את כל פתחי המכשיר. רמקולים מטבעם עובדים על ידי דחיפת אוויר דרך פתח. שתי התכונות הללו לא מסתדרות אחת עם השנייה ואכן בדורות הקודמים של ה-Z, איכות הרמקולים נאה בין מזעזעת לגרועה. אבל איכשהו, הפעם סוני מצליחה לשפר את התחום הבעייתי הזה. לא רק שאיכות הרמקולים השתפרה, אלא שהפעם ישנם שני רמקולים סטראופוניים באיכות… סבירה. שמיעת מוזיקה בכמעט כל ווליום היא חוויה לא נעימה במיוחד כאשר בווליום גבוה השמע בכלל נשמע על הפנים. לעומת זאת, שיחות טלפון ושמע של דיבור (כמו פודקאסטים למשל) נשמעים בסדר גמור גם בווליום גבוה. זהו ללא ספק שיפור לא קטן מהדורות הקודמים, אבל מי שמחפש איכות שמע גבוהה מהרמקולים של המכשיר החכם שלו, עדיף שיחפש בכיוון אחר.
לעונת הרמקולים החיצוניים, איכות השמע בשיחות היא מעולה. המכשיר תומך ב-HD Audio ואם הרשת שלכם תומכת בכך (וגם הצד השני של השיחה כמובן), איכות השמע של השיחה תהיה ברמה הגבוהה ביותר.
מצלמה – אין חדש תחת החיישן
בעוד שהשם של חברת סוני בעולם המכשירים החכמים מתחיל להוות מותג רציני רק בשנים האחרונות, ישנם תחומים שבהם המותג "סוני" הוא שם דבר לאיכות. אחד התחומים הללו הוא תחום הצילום, ולכן זה בהחלט לא מפתיע שסוני מתעקשת ומצליחה לשלב את טכנולוגיות הצילום העילאיות שלה במכשירי הדגל שלה. סוני משתמש באותו חיישן שתמצאו ב-Z2, אשר מספק איכות תמונה מצויינת בצילומי סטילס באור יום. עדשת המצלמה גדלה במעט בדור הנוכחי וכעת ניתן לתפוס צילומים מעט יותר רחבים. יחד עם תוכנת המצלמה של סוני, שמספקת אינספור מצבי צילום, כולל כמה ייחודים כמו הוספת אובייקטים "משעשעים" במציאות רבודה, שידור ל-Youtube בזמן אמת ועוד מצבים רבים כל שימוש שתרצו וגם כאלו שסביר להניח שלא תשתמשו לעולם.
לצערי, תוצאות צילום הלילה הן בדיוק כצפוי, לא מרשימות. כל עוד טכנולוגיית הצילום לא תעבור קפיצה משמעותית, עדשה קטנה משמעה פחות מידע שמגיע לחיישן, ובתנאי תאורה ירודים מדובר באיכות נמוכה של תמונה ולא ממש משנה כמה עיבוד היא תעבור. בחזית הווידאו מדובר על מכשיר המריץ שבב Snapdragon 801, מה שאומר צילום ווידאו ב-4K ב-30 פריימים לשנייה ו-FullHD ב-60 פריימים לשנייה.
בשורה התחתונה סוני ממשיכה לספק את אחת מחוויות הצילום האיכותיות ביותר שניתן למצוא במכשירים חכמים, הן בחזית החומרה המעולה והן בחזית התוכנה המצויינת שלה. למי שמצלמה היא חלק חשוב מאוד מהמכשיר החכם שלום, ה-Z3 מספק אלטרנטיבה מצויינת.
ביצועים – מצליח להתבלט
השוואת הביצועים במכשירי הדגל של השורות האחרונים הפכה להיות די "משעממת", במובן החיובי של המילה. לא רק שכל המכשירים מגיעים לרוב עם אותו שבב, או לפחות אותה משפחת שבבים (לרוב זה Snapdragon 800 וחבריו), אלא גם שמדובר בשבבים עם ביצועים מטורפים בפני עצמם, שיותר ממספקים גם למשתמשים ממוצעים וגם למשתמשים כבדים. כך שפעולות כמו טעינת אפליקציות, מעבר ביניהן או המהירות שבה הן עובדות למעשה הפך להיות קבוע ולא מרשים. למעשה, ההבדל היחידי למעשה בין מכשירים שונים הוא מהירות הממשק. בחזית הזו, ה-Z3 לא רק מפתיע לטובה אלא גם מצטיין.
מאז הביקורת של הנקסוס 5, שכמובן מריץ גרסה נקייה של אנדרואיד, לא חוויתי מכשיר זריז כמו ה-Z3. מעבר בין חלונות, פתיחת מגירת האפליקציות ולמעשה כל פעולה שתוכלו לחשוב עליה מתרחשת בצורה כמעט מיידית. זה לא שמכשירים אחרים מבצעים את הפעולות הללו באיטיות מיוחדת, אבל האפקט המתקבל מהזריזות של ה-Z3 הוא מרשים ביותר. בואו ונסתכל על מבחני הביצועים:
3DMark Ice Storm Unlimited (בדיקות גרפיות) – התוצאה: 18,225
Kraken (בדיקות דפדפן בשימוש JavaScript) – התוצאה: 6453.5
Sunspider בדיקות דפדפן בשימוש JavaScript) – התוצאה: 1,991.7
GFX Bench T-Rex HD Offscreen (בדיקות גרפיות בשימוש OpenGL) – התוצאה:.29 FPS
GFX Bench Manhattan HD Offscreen (בדיקות גרפיות בשימוש OpenGL) – התוצאה: 12 FPS
Geekbench Single core (בדיקות מעבד) – התוצאה: 992
Geekbench Multi core (בדיקות מעבד) – התוצאה: 2,746
בעוד שבב ה-Snapdraon 801 לא מצליח להתחרות עם אחיו הגדול (או שמא הצעיר?) ה-Snapdragon 805 שתמצאו בנוט 4, הביצועים הם כאמור מעל ומעבר ושיפור הדרגתי נוסף מהדורות הקודמים.
חיי סוללה – מרשימים ביותר
כמו שכתבתי בעבר, אחד היתרונות האבסולוטיים של העלאת הגודל הממוצע של המכשירים החכמים שלנו הוא שיש להם כעת מקום לסוללות גדולות יותר מאי פעם. ה-Z3 מצליח להכניס סוללה עם נפח של כ-3,100mA למרות שגודל מסכו הוא "רק" 5.2 אינץ'. לצורך ההשוואה, הגלקסי S5 מגיע עם סוללת 2,800 עם אותו גודל מסך, ואפילו ה-G3 של LG שמגיע עם מסך בגודל 5.5 אינץ' מגיע עם סוללה בנפח של כ-3,000mA, כך שההישג של סוני כאן הוא לא מבוטל בכלל.
ואכן המאמצים של סוני משתלמים, כאשר מדובר בסוללה מצויינת, אשר מצליחה ללא בעיה להחזיק אפילו יומיים שלמים של עבודה ממוצעת או יום שלם של שימוש כבד במכשיר. תוסיפו לכך את מצבי ה-Stamina וה-Ultra Stamina של סוני, המאפשרים חיסכון נוסף בחיי סוללה בעת הצורך ומדובר באחד המכשירים היעילים ביותר מבחינת שימוש באנרגיה שלו.
ממשק ותוכנה – עדיין מינימליסטי, עדיין נהדר
מאז ומתמיד סוני הקפידו לשמור את הממשק שלהם כמה שיותר מינימליסטי ונקי, החלטה שהולכת יד ביד עם העיצוב החיצוני של המכשיר. מתצוגת ההגדרות המהירות הנקייה והניתנת לעריכה בקלות, דרך תצוגת החלונות המרובים שמאפשרת שימוש ב-"מיני אפליקציות" מרחפות, דרך מגירת האפליקציות הנקייה והברורה ועוד. כל אספקט בממשק של סוני הוא נקי וחלק ומאוד מאוד קרוב לאנדרואיד נקי של גוגל, יותר קרוב מכל ממשק של יצרניות אחרות.
סוני גם מאפשרת ייבוא של הגדרות המכשיר ישירות מכל מכשיר חכם אחר (כן, כולל אייפון) ובעת חיבור ראשוני של המכשיר למחשב האישי, תכנת הסנכרון והעדכונים של סוני תוצע להתקנה על המחשב. לא חובה להתקין אותה כמובן, אבל מאוד נוח שכל מה שצריך לעשות זה לחבר את המכשיר למחשב והיא ישר מוצעת להתקנה.
בחזית האפליקציות אין יותר מדי לדווח וזה דבר טוב בעיניי. סוני מתקינה יחסית פחות תוכנות Bloatware מיצרניות אחרות על המכשיר ושום דבר לא מציק לעין או מרגיש לא במקום. סוני אף "שאלו" תכונה מחברת LG, וניתן להעיר את המכשיר ע"י שתי נקישות על המסך. זה לא עובד מושלם (כמו שזה לא עבד טוב ב-G2) אבל כשזה עובד זה מאוד נחמד, במיוחד למכשיר ששוכב שטוח לחלוטין על הגב.
מה עוד?
על פניו, אם הייתי מסיים את הביקורת כאן, עדיין היה מדובר במכשיר נהדר, מכשיר שנראה טוב ומגיב נהדר, עם ביצועים מרשימים ביותר ומסך מצויין. אבל התכונות החיוביות לא מסתיימות כאן. המכשיר הוא כאמור עמיד למים ואבק בתקן IP68, ולמרות שאני כותב את זה בכל ביקורת של מכשיר עמיד למים (בינתיים רק המכשירים של סוני וה-S5 של סמסונג), קשה לי להדגיש כמה זאת תכונה חשובה בעיניי. זה מאפשר למכשיר להפוך לבאמת חלק בלתי נפרד מחייכם. בין אם אתם שלומיאלים שמפילים כל שני וחמישי את המכשיר לשלולית מים אקראית, או שאתם סתם מעוניינים לשמוע את הפודקאסט האהוב עליכם בזמן שאתם שוטפים כלים, עמידות למים היא חובה בעיניי.
תכונות חשובות נוספות הן הכללת אפשרות להרחבת זיכרון ע"י כרטיס micro SD; אפשרות לשמיעת רדיו FM; וגישה פתוחה לקהילת הפיתוח ע"י מדריך רשמי של סוני לגבי פתיחת הבוטלואדר של המכשיר (הצעד הראשון בהחלפת הרום של המכשיר) יחד עם שחרור גרסת AOSP (גרסת אנדרואיד נקייה) למגוון מכשיריה השונים. אם יש לכם גם במקרה PS4 תשמחו לדעת אתם יכולים להזרים את המשחקים שלכם ישירות אל ה-Z3 ולחבר אליו אף את השלט הרשמי של המכשיר ולהמשיך לשחק בסמארטפון עצמו.
סיכום – מכשיר האנדרואיד הטוב ביותר
קשה לי להדגיש כמה אהבתי את ה-Z3. זה נדיר שאני מרגיש כך לגבי מכשיר שאני בודק, ובדקתי לא מעט מכשירים מעולים. אבל ה-Z3 בעיניי סוף סוף מצליח לספק את ההבטחה שסדרת ה-Z הבטיחה לראשונה לפני שנתיים, מכשיר מעוצב, עמיד למים, ברמה הגבוהה ביותר ובמחיר המתחרה עם שאר מכשירי הדגל בשוק. סוני סוף סוף מצליחה להתגבר על בעיות כמו עיצוב לא נוח בעליל ומסך המשאיר טעם של עוד ומספקת מכשיר חכם שהוא החבילה השלמה במחיר שהוא אמנם לא נמוך (3,499 אצל היבואן, 2,900 בשוק הפתוח בעת כתיבת שורות אלו) אבל הוא בהחלט לא חריג. אני יכול לומר לכם בכנות שקשה לי להאמין שהמכשיר הבא שלי לא יהיה Z3, וזה אומר הכל.
הטוב
- איכות בנייה מעולה
- מסך מצויין היאה למכשיר דגל של חברה גדולה
- חי סוללה מעולים
- ממשק נוח ויעיל ומהיר ביותר
- כרטיס micro SD
הרע
- מחיר גבוה לעומת המתחרים
- נוח מתמיד אבל עדיין לא נחשב כנוח למדיי
- איכות שמע סבירה ולא יותר
המכשיר הכי יפה בשוק כיום, לפי דעתי.
מכשיר האנדרואיד הכי איכותי והכי שווה מחברה בעלת שם עולמי שהולך לפניה שנים רבות