סוללה חלשה יחסית
ה-Wi-Drive נטען באמצעות חיבור לשקע USB זמין, בין אם במחשב שלכם או בין אם בשקע ייעודי ל-USB. הסוללה, לפי נתוני היצרן, מספיקה לעד 4 שעות של עבודה רצופות.במבחן המציאות, כאשר רק משתמש אחד מחובר אל ה-Wi-Drive דרך האייפון שלו, הסוללה החזיקה ל-4 שעות ו-26 דקות של שימוש רצוף (כמעט 2 סרטים מלאים וארוכים המוצגים אחד אחרי השני).
ככל שעולה מספר המשתמשים המחוברים בו זמנית אל ה-Wi-Drive וצורכים ממנו מידע, זמן השימוש יורד. כאשר חיברנו גם את האייפון שלנו וגם את ה-Motorola Xoom שלנו, הסוללה הספיקה לפעול כ-3 שעות ו-11 דקות ללא טעינה.
הפיתרון הפשוט לבעיה שכזו אמור להיות מובן מאליו: פשוט מחברים את ה-Wi-Drive באופן קבוע ל-USB שיטעין אותו, וכך הסוללה לא תתרוקן לעולם. הבעיה היא שאי אפשר לעשות את זה עם ה-Wi-Drive. כן כן, בכדי לגשת אל ה-Wi-Drive דרך הרשת האלחוטית, לא ניתן שהוא יהיה מחובר פיזית למחשב או למקור מתח אחר, כמה מעצבן(!).
אם זה כתום, כמה סוללה נשארה לי?
חיווי הסוללה קיים בנורית LED המצויה בתוך מקש הכיבוי וההדלקה של ה-Wi-Drive. כאשר הנורית מחווה אור ירוק, סימן שיש יותר מ-50% סוללה. כאשר היא מתחילה להבהב בצבע כתום, ניתן להבין מכך שנותרו בין 25%-50% מהסוללה. במידה והנורית הגיעה לצבע אדום, מה שהיא מנסה לספר לכם זה שנשאר פחות מ-25% מהסוללה של ה-Wi-Drive לבזבז.
LEDWi-Drive
|
תחזירו את התנור ספירלה לבוידם ותתחילו להזרים
ה-Wi-Drive בשימוש שוטף מתחמם בצורה לא מרגיעה בכלל. לאחר מספר שעות שימוש שוטף, אבל לא כל-כך אינטנסיבי, הכלל בתוכו צפייה בתמונות, צפייה בסרטים באיכות 720p ואחרי שעברנו על כמה מסמכי PDF, ה-Wi-Drive הגיע לטמפרטורה לא הגיונית בעליל, והיה לנו קשה להאמין שהוא לא פשוט התיך את עצמו והפך לשלולית שחורה ומבעבעת של פלסטיק נוזלי.
כל שנותר לומר בעניין זה הוא שהתחממות ה-Wi-Drive קצת הדאיגה אותנו, אם כי לא הרגשנו ירידה בביצועים בכלל. אנו ממליצים לחברת החשמל הישראלית לוותר על רכישת הגז הטבעי, ופשוט להניח כמה Wi-Drive-ים מתחת למכלי המים, וכך לייצר קיטור (מי אמר אנרגיה מתחדשת ולא קיבל). רק שיזכרו לנתק או מהחשמל (אירוני) ולהעמיס עליו קבצים שיענינו את עובדי-תחנת הכוח.
תשאירו אותו בחדר ותרדו למטבח, הוא עדיין יעבוד
מעבדת הבדיקות של את בדיקת הטווח ביצענו בבית דו קומתי, הבנוי ברובו מקירות בטון. את ה-Wi-Drive הנחנו באחד מחדרי הבית העליונים, סגרנו את הדלת, וניסינו לגשת אליו באמצעות האייפון שלנו מהקומה התחתונה של הבית. הקליטה הייתה יחסית טובה, והקבצים עברו מעט לאט יותר מהרגיל, אך לא באופן המפריע לשימוש בכונן.
כשלקחנו את הכונן איתנו לקומה התחתונה – הופתענו! ה-Wi-Drive שלנו נקלט באופן מושלם באמצעות האייפון, וכך הבנו – ה-Wi-Drive יכול לשמש גם כמחזק לאות הרשת האלחוטית שלכם, או בשפה המקצועית – Repeater.
כך, הסתדרנו באופן מעולה עם ה-Wi-Drive והקליטה הייתה מושלמת, מהירות העברת הקבצים הייתה גבוהה, הזרמת המדיה עבדה חלק, ובאופן כללי היינו מאוד מרוצים מטווח הקליטה המרשים שה-Wi-Drive סיפק לנו.
סיכום
ה-Wi-Drive הוא בהחלט מוצר טוב. יכולות הקליטה שלו הוכיחו עצמן טובות, ורדיוס השידור שלו גרם לו לשמש לנו מעין מגבר לרשת האלחוטית, גם כאשר הוא היה רחוק מהראוטר. הוא מעוצב באופן פשוט ואלגנטי, קטן ונכנס לכל כיס, מה שהופך אותו לנייד במיוחד.
עם זאת, אל לנו לשכוח את חסרונותיו, שגורמים לו להיראות קצת פחות טוב. החל מהסוללה החלשה שלו, שלא הספיקה די זמן בשימוש שוטף, דרך ההתחממות שלו שגרמה לנו לחשוש קצת לחייו, מהירות העברת הקבצים למחשב האיטית משמעותית מכל כונן נייד אחר וחוסר התמיכה שלו בפורמטים נפוצים.
למרות הכל, ה-Wi-Drive הוא מכשיר טוב שעושה את העבודה שלו ללא עוררין. אז איפה הוא נופל? במחיר של 500 שקלים לגרסאת ה-32 גיגה בייט, ו-750 שקלים לגרסאת ה-64 גיגה-בייט (בארץ לא מוכרים את גרסאת ה-16 גיגה-בייט), הוא הופך ללא משתלם בעליל, ולמותרות לעשירים בלבד. היינו מעדיפים לאחסן בענן, ופשוט להוריד את הקבצים אל המכשיר שלנו לפני שאנו מגיעים לאיזור ללא 3G או אינטרנט-אלחוטי, מאשר לבזבז 500 שקלים על ה-Wi-Drive.
לסיכום, מחירו של ה-
Wi-Drive, בנוסף לחסרונות הכל כך רבים שהוא הציג בפנינו, הטמפרטורות אליהן הוא מגיע, מהירות העברת הקבצים האיטית, ועוד שלל החסרונות שלו, הופכים אותו ללא משתלם וללא כדאי לאלה מכם שמחפשים עוד כמה גיגות-של אחסון. אנחנו ממליצים – תשתמשו בענן אמיתי.
הטוב
- נוח לשימוש
- קטן מידות
- הזרמת מדיה טובה
- טווח קליטה מצויין
- אפשרות להגדרת Bridge
הרע
- מתחמם
- איטי בהעברת קבצים מהמחשב
- נפח קטן יחסית
- ללא תמיכה בתגיות חכמות
- תומך במעט מאוד סוגי קבצים
בזבוז כסף
פשוט בזבוז של כסף.
אם אתה מחוץ לבית אז תקח איתך כרטיס זכרון פנימי, ואם אתה בבית אז התחבר לרשת הביתית.
ל-1, למה בזבוז כסף?
לא חסרים מכשירים ללא סלוט לכרטיס זיכרון, כמו מכשירי נקסוס, אייפון ואייפד…
מילא היה נפח גדול
אבל בנפחים כאלה עדיף לשים בארנק כרטיס זיכרון יוצא הרבה יותר זול
אני רואה פה פתיחה יפה לעתיד
אבל כרגע זה לא רלוונטי בנפחים האלו, אני מניח שבעתיד נראה נפחים גדולים יותר, ומעניין לראות איך זה יתפתח.
יש מוצר דומה ועדיף בהרבה
Seagate GoFlex Satellite
http://www.seagate.com/gb/en/external-hard-drives/portable-hard-drives/wireless/seagate-satellite/
למוצר קיים firmware אלטרנטיבי המאפשר להריץ שרת SMB ולקבל שיתוף קבצים כמו כל NAS, ללא צורך בקליינט מיוחד.
ודרך אגב, ההערה על מערכת הקבצים לא נכונה.
אין קשר בין מערכת הקבצים על הכונן לבין היכולת לקרוא את הנתונים ממכשירים חכמים, כיוון שהחיבור לכונן מתבצע באמצעות פרוטוקול רשת, ומערכת הקבצים רלוונטית רק בגישה ישירה.
רוב שרתי ה-NAS מבוססים מערכות קבצים מעולם הLinux/Unix, כמו EXT4, EXT3 או ZFS, ואין שום בעיה לגשת אל הקבצים מכל מכשיר כיוון שזה מתבצע על פרוטוקול SMB.
יש מוצר דומה לחברת Transcend
מערכת hwzone, מה משתלם יותר kingston או הTranscend StoreJet Cloud ?