זה לא אייפון בלי מסך?
ה-Wi-Drive של קינגסטון מעוצב בקווים אלגנטיים ומינימליסטיים, המתאימים מאוד לרוח העיצוב של אפל, ולמען האמת – אם נותנים בו רק מבט חטוף, הוא מזכיר לנו קצת אייפון 3. גוף המכשיר הוא שחור ומבריק, ועליו מוטבע הלוגו של היצרנית קינגסטון. המסגרת ההיקפית של ה-Wi-Drive עשויה מתכת קשה, המקנה למכשיר הגנה, יוקרתיות, אחיזה ואלגנטיות.
בחלקו האחורי של ה-Wi-Drive ישנן 4 רגליות המוטמעות כחלק מהפלסטיקה בגב המכשיר, והן למעשה מפרידות את המכשיר מהמשטח עליו הוא מונח בכמה מילימטרים.
כפתור הכיבוי וההדלקה נמצא בפאה הימנית, ומעליו ניתןן לראות 2 נוריות חיווי, המציגות את שני המצבים שהמכשיר יכול לעבוד בהם: Bridge Connecetion ו-Wi-Fi. לצד כפתור ההדלקה והכיבוי, ניתן לראות מעין חור קטן, והוא למעשה לחצן ה-Reset המוסווה של ה-Wi-Drive.
בפאה העליונה ניתן למצוא את מחבר ה- Mini USB, המשמש לחיבור ה-Wi-Drive למחשב לצורך טעינה והעברת קבצים, למחבר זה אין כיסוי ייעודי, ולכן הוא פגיע לנזקי חול, אבק או כל לכלוך אחר היכול להצטבר בו, ובסופו של דבר לפגוע ביכולות המכשיר – וזה קצת חבל.
מידות המכשיר הינן קטנות, וניכר כי ה-Wi-Drive הוא באמת מכשיר נייד, הוא מתאים לכל כיס או תיק צד. איכות הבנייה של ה-Wi-Drive מורגשת, ולמרות שהוא נראה מכשיר עדין מאוד, הוא מרגיש די מאסיבי וחסין ביד. עם זאת, לא היינו ממליצים לטבול אותו במים, לקבור אותו מתחת לאדמה, או להכניסו ביחד עם שקיק התה שלכם לכוס מים רותחים. בשביל זה יש את ה-Motorola Defy Plus.
FAT32 מכה שנית
חיבור ה-Wi-Drive למחשב הוא פשוט וקל: מחברים את כבל ה-Mini-USB אל ה-Wi-Drive ולאחר מכן אל מחבר ה-USB במחשב שלכם. מערכת ההפעלה תזהה את ה-Wi-Drive ככונן אחסון נשלף, בדיוק כפי שדיסק-און-קי מזוהה כשאתם מחברים אותו אל המחשב.
ניתן לראות בבירור שמערכת הקבצים של ה-Wi-Drive היא מסוג FAT32, מערכת קבצים מיושנת ואיטית, אשר גרמה פעמים רבות לצוואר בקבוק עד לפיתוח מערכת ה-NTFS. מערכת הקבצים FAT32 הינה הכרחית ל-Wi-Drive, וזאת משום שהמכשירים החכמים כיום, לא יודעים כיצד להתמודד עם NTFS עדיין.
אנו מודים שהדבר הראשון שרצינו לעשות זה פשוט לפרמט את ה-Wi-Drive ולהגדיר לו מחדש את מערכת הקבצים ל-NTFS, אך אז לא היינו מזהים את המידע הנמצא עליו אם היינו מתחברים אליו באופן אלחוטי ממכשיר חכם כלשהו.
העברת הקבצים מהמחשב ל-Wi-Drive
העברת הקבצים ל-Wi-Drive הינה פעולה פשוטה ונוחה. פשוט גוררים את הקבצים אל הצלמית של ה-Wi-Drive והמידע נשמר שם. בנוסף, חשוב לציין שה-Wi-Drive תומך בתיקיות, ולכן, מוטב לארגן את המידע שלכם בתיקיות טרם העברתו אל ה-Wi-Drive.
העברת הקבצים היא איטית באופן יחסי, למכשירים הדומים ל-Wi-Drive בימינו. העברת שיר בודד ארכה כ-2 שניות, וכשהעברנו קבצים גדולים אל ה-Wi-Drive צפינו במהירות העברה ממוצעת של 12 מגה-בייט בשנייה, מהירות נמוכה משמעותית מכוננים חיצוניים, התקני איחסון ניידים וכל אמצעי איחסון איכותי כיום.
מהירות העברת הקבצים הינה איטית יחסית, אך שטח האחסון הקטן יחסית (גם דגם ה-64 גיגה-בייט), ממילא לא מאפשר העברה של קבצים מרובים למכשיר. כך שנוצר מצב בו תאבדו את שטח האחסון הפנוי על ה-Wi-Drive, הרבה לפני שתאבדו את סבלנותכם.
בזבוז כסף
פשוט בזבוז של כסף.
אם אתה מחוץ לבית אז תקח איתך כרטיס זכרון פנימי, ואם אתה בבית אז התחבר לרשת הביתית.
ל-1, למה בזבוז כסף?
לא חסרים מכשירים ללא סלוט לכרטיס זיכרון, כמו מכשירי נקסוס, אייפון ואייפד…
מילא היה נפח גדול
אבל בנפחים כאלה עדיף לשים בארנק כרטיס זיכרון יוצא הרבה יותר זול
אני רואה פה פתיחה יפה לעתיד
אבל כרגע זה לא רלוונטי בנפחים האלו, אני מניח שבעתיד נראה נפחים גדולים יותר, ומעניין לראות איך זה יתפתח.
יש מוצר דומה ועדיף בהרבה
Seagate GoFlex Satellite
http://www.seagate.com/gb/en/external-hard-drives/portable-hard-drives/wireless/seagate-satellite/
למוצר קיים firmware אלטרנטיבי המאפשר להריץ שרת SMB ולקבל שיתוף קבצים כמו כל NAS, ללא צורך בקליינט מיוחד.
ודרך אגב, ההערה על מערכת הקבצים לא נכונה.
אין קשר בין מערכת הקבצים על הכונן לבין היכולת לקרוא את הנתונים ממכשירים חכמים, כיוון שהחיבור לכונן מתבצע באמצעות פרוטוקול רשת, ומערכת הקבצים רלוונטית רק בגישה ישירה.
רוב שרתי ה-NAS מבוססים מערכות קבצים מעולם הLinux/Unix, כמו EXT4, EXT3 או ZFS, ואין שום בעיה לגשת אל הקבצים מכל מכשיר כיוון שזה מתבצע על פרוטוקול SMB.
יש מוצר דומה לחברת Transcend
מערכת hwzone, מה משתלם יותר kingston או הTranscend StoreJet Cloud ?