לאט לאט ומבלי שנשים לב, המכשירים החכמים תפסו חלק נרחב מחיינו. הם שומרים על המידע היקר שלנו, מחפשים בשבילנו מידע ויודעים לעשות פחות-או-יותר כל מה שנרצה. זוכרים שפעם הסתדרנו גם בלעדיהם? אז למה אנחנו באמת צריכים אותם?
גם לכם זה קרה? ישבתם לכם עם חברכם על איזו כוס קפה או בירה, דיברתם להנאתכם על הא ודה ופתאום הגיח מהכיס שלו צלצול ברור ומוכר. 'ביפ' שמסמן לכם את מה שחברכם כבר הספיק להסיק – הוא קיבל הודעה ב-What'sApp. כמו כל אדם תרבותי בישראל אתם תראו אותו מזדקף במושבו, מוציא את המכשיר שלו ובודק את פשר הדבר. כל זאת בזמן שאתם יושבים מולו ומחכים להמשך רצף השיחה.
האופציות העומדות לפניכם הן להתעצבן ולהתחיל להטיף לחברכם הבלתי מתחשב מדוע זה לא מנומס, או שאתם יכולים להשיג אחד לעצמכם ו-"על הדרך" לבדוק מה חדש בחשבון הפייסבוק שלכם. אם תשאלו אותנו, האופציה האחרונה לא רק תביא לכם מכשיר משוכלל ומצועצע אלא גם סט של כלים שיוכלו להועיל לכם רבות בחיי היום-יום.
(רק לשם הבהרה, זהו לא מאמר על הדרדרות יחסי האנוש בין תושבי המדינה, אלא יותר הבחנה על התופעה הנקראת /סמארטפון' ומדוע לדעתנו עלינו להצטרף לגל האנשים שמסוגלים להבדיל בין אנדרואיד לבין ה-iOS.)
זוכרים? |
היסטוריה על רגל אחת
סמארטפון, אנחנו שומעים את המושג הזה על בסיס יומי כבר, יחד עם ניבים נלווים כמו "אייפון" ו-"גלקסי", אבל מהו בעצם סמארטפון? ובכן, כשמו באנגלית, זהו מכשיר שהינו 'טלפון חכם', אך ההגדרה המדיוקת יותר היא בעצם של מחשב, לרוב נייד, בעל יכולות תקשורת סלולריות. המונח עצמו הוטבע בשלהי שנות התשעים והוא בא לתאר טלפונים ביתיים ניידים. כן, אלו בלי החוטים, עם המשיבון ועם מסך ה-LED הצהבהב.
משם המשיכה התופעה להתפתח למכשירי ה-PDA כמו ה-Palm והבלאקברי שהסתערו על שוק העסקים, שם הנגישות לאינפורמציה הייתה (ועדיין הינה) מאוד קריטית. שאר הגלגולים של הסמארטפונים פחות רלוונטים אל כלל הציבור, עד שסטיב ג'ובס לא עלה לבמת ה-Macworld ב-2007 והכריז בהתרגשות רבה על טלפון חכם חדשני – האייפון.
סטיב ג'ובס הכיר לעולם מכשיר איכותי בעל מסך הניתן לתפעול בשימוש באצבעות, מבלי עטי סטילוס למיניהם, ואף מגיב למספר מחוות מגע בו זמנית. האייפון הראשון היה הקטליזטור להחייאת השוק הרדום הנקרא סמארטפונים ולהגחתם של יצרניות מתחרות כמו סמסונג ו-HTC שהחזירו מלחמה עם הגלקסי אס וה-Sensation.
למי קראת פראייר?
עם חלוף השנים מן הסתם העולם התקדם ושכלל יותר ויותר את המכשיר עד לרמות שנמצא כי רוב האנשים מעדיפים לצ'וטט על גבי הרשת הסלולרית ולא לשלוח הודעות SMS. וזה מאוד הגיוני אם תחשבו על זה. תדמיינו שבמקום להתחיל לשקול מילים ולקצץ את כל תכולת השיחה שלכם ל-70 תווים שמגבילות אותנו המפעילות (למעוניינים ההגבלה היא 160 אם אתם כותבים באנגלית) ולשלם להם על כך תוכלו לשלוח סיפורים ומאמרים שלמים על חשבון חבילת הגלישה שלכם. לא שווה?
כמו כל ישראלי אנחנו תמיד מחפשים איפה מרמים ועושקים אותנו, ועם הלבנה הדקיקה הזו אנו יכולים לקבל במכשיר אחד כל-כך הרבה דברים: GPS, מכונת משחקים, סייר באתרי אינטרנט, מצלמה, ספר מתכונים והיד עוד נטויה (במובן הציורי, כן?). לא סתם אפליקציות כמו ה-Waze הצליחו לשבור את שוק ה-GPS-ים שבארץ, כי עם תוכנה שמספקת לכם את השירות שאתם רוצים בחינם אי אפשר להתווכח.
סירי, תעשי קפה |
קפה הוא מכין כבר?
לא, אבל חיפוש קצר בגוגל יציג לכם את סניף הארומה הקרוב אליכם או שתורידו את Barista ותכינו בעצכם את המקיאטו האהוב עליכם. בירה הוא מוזג? לא אבל הוא יכול להציג לכם סרטונים ב-YouTube שילמדו אתכם או סתם להצחיק חברים עם ה-iBeer החביב. צריכים אש? תשתמשו ב-iLighter כדי לשבור את הקרח עם בחורה חמודה על הבר. תחשבו שהיום יש לכם אפליקציות ללימוד בגרות, תיאוריה ואפילו פיסכומטרי הישר בכף ידכם, כך שמקום לשבת עם מחברת ועפרונות תוכלו להתאמן בנוחיות על תרגילים גם באוטובוס.
ההתפחות המואצת גם של הרכיבים כבר גורמת לתעשיית המחשבים הניידים להזיע, ועם מכשירים כמו ה-One X של HTC בעל המעבד מרובע הליבה, יש להן ממה לחשוש. שוק ה-MP3 וה-DVD-ים הניידים כבר בקושי עומדים על רגליהם משום שהנגנים בסמארטפונים כבר מגיעים עם האופציות האלו הישר מהמפעל. גם שוק הגיימינג כבר מתחיל להמיר את המשחקים לפלטפורמות ניידות יותר ויותר, דבר שמביא לנו קלאסיקות כמו Fruit Ninja ו-Infinity Blade.
מסתבר ש-Fruit Ninja תופס גם במחלקת גריאטריה |
מגשר הדורות
כאדם שביזבז שעות רבות להסביר להוריו הטכנופוביים איך לתפעל טלפון נייד רגיל ההסבה שלהם לסמארטפונים הייתה חלקה ומהירה הרבה יותר, הודות לממשק הגראפי החברותי והמזמין. תחשבו גם שהחשיפה המתמדת לטכנולוגיה עוזרת גם לסייע בפער הטכנולוגי שנוצר בין הדורות, ואני אפילו מוצא לעיתים את סבא שלי שולח לי הזמנות ל-Farmville בפייסבוק. אפילו מחקרים מסוימים טוענים כי הצבעים הססגוניים והפעולות שהסמארטפונים מציעים לנו מפתחים חשיבה יצירתית במוחם של תינוקות.
שאלת המיליון – האם כולנו נחזיק סמארטפון בכיס? |
האפשרויות שמציעים לכם המכשירים הללו כיום הן אינסופיות וכל כמה חודשים אנו מתוודעים לעוד אפליקציה חדשנית שכעבור זמן מה אנו לא זוכרים איך החיים שלנו נראו לפניה. גם סוגיית המחיר שפעם היוותה סיבה ממשית להתרחק מהתופעה כבר בקושי קיימת משום שסמארטפונים שהיו פסגת הטכנולוגיה לפני שנתיים מתומחרים כמו רמקולים של מחשב, והם נותנים יותר ממעל המצופה למשתמש הממוצע.
אז איפה הקאץ'?
אז זהו שלרוב האוכלוסיה אין שום סיבה שלא לקחת להם סמארטפון. במקום לקנות מספר מכשירים שלכל אחד יש תפקוד ייעודי משלו אתם מקבלים את הכל בחבילה אחת מאוד קומפקטית. הוא נגיש, הוא מהיר והוא זול. האנשים היחידים שסמארטפון עלול לקסום להם פחות הם אנשים שלא מעוניינים להיות מעודכנים בחדשות וברשתות חברתיות כל הזמן, ולמען האמת אם תפשפשו בהגדרות תוכלו למצוא גם דרך לבטל את זה.
בסופו של יום, הטלפונים החכמים האלו הצליחו במספר שנים להפוך למכשירים נחשקים ונגישים, לנער מספר שווקים רווחיים ואף לקרב בין שכבות הגיל השונות. קשה לנו להאמין שזהו מכשיר שכל אדם חייב, אך יחד עם זאת, התועלת שהוא מפיק והשירותים שהוא מציע פשוט טובים מדי מכדי להתנגד לזרם, ולכן אנו ממליצים בחום לקוראינו, באשר הם, לעלות לאונייה ולהפליג איתנו לזריחה, לעתיד מהיר ופשוט יותר.
ממתי סמארטפונים זולים?
זאת כתבה על קפה ובירה?
או על "מכשיר שהינו 'טלפון חכם'"? LOL
"סמארטפון" כהגדרת האייפון ודומייו
אני לא חושב שהאייפון והמכשירים הדומים שיצאו בעקבותיו, ראויים לשם "סמארטפון" כלל.
המכשירים שקדמו לאייפון (כמו הבלאקברי) הם הראויים לשם "סמארטפון", כיוון שמדובר פה בטלפונים סלולריים אמיתיים רק עם תוספת של יכולות של מחשב כף יד.
האייפון וכן מכשירים דומים (כמו הגלאקסי), אינם נחשבים לטלפונים כלל וכלל, אלא למחשבים ניידים מן המניין עם יכולות של טלפון סלולארי, ועיקר הפעילות בהם, איננה טלפונייה סלולארית, כך שאין אפשרות להגדיר אותם כסמארטפונים או טלפונים חכמים.
הכתבה לא מתאימה לאתר
אני לא חושב שצריך להציג את יתרונות הסמארטפונים לקהל הגולשים שמגיע ל-HWzone…
ל-4
זה בגלל שעושים אינטגרציה עם גולשים מווינט 😛
איפה הקאצ', הבטריה מספיקה לדקה והוא מת מכל מכה
4500 לדבר כזה…
פחחח.. ישראלים הם לא סתם פריירים, הם האמ אמא של הפריירים… אחר כך עוד אוהבים להתרברב "אני לא פרייר".
4500?
אפשר להביא היום מכשירים בפחות מ1400 שקל שעושים בדיוק את אותה עבודה של משתמש ממוצע באייפון…
אין באמת סיבה לשלם 4500 שקל!
אכן פרייאר
בחברות התקשורת המחירים נעים בסביבות ה 4000 ש"ח. אם חברות התקשורת הגדולות מרשות לעצמן לתמחר את הסמרטפונים בעלות מטורפת שכזו, כנראה שלא חסרים להן קונים. ושלא יספרו לכם סיפורים על איזו הטבת החזר מטופשת.