חלומו של כל סוקר גאדג'טים הוא לקבל לידיו את הטאבלט הבא. הטאבלט שישאיר את הסוקר ללא מילים ושיגרום לו להתעכב בזמן הגשת הסקירה, או פשוט לברוח עם המכשיר מהארץ. כך גם אנחנו, חיכינו וחיכינו לו שיבוא, ולמען האמת – לא פעם חשבנו שהוא הגיע, אבל למדנו מהר מאוד שלכל טאבלט יש גם חסרונות שצריך לקחת בחשבון.
על הנייר,ה-Xoom2 נראה טאבלט חלומי שכזה. הוא מציע חומרה מרשימה הכוללת מעבד דו-ליבתי, מצלמת 5 מגה-פיקסל המסוגל ללכוד וידאו בהבחנה גבוהה, סוללה חזקה, קישורית דור שלישי לרגעים בהם אין Wi-Fi זמין ואפילו מסך שמצופה בזכוכית גורילה.
לאחר שכבר יצא לנו לסקר את ה-Xoom הראשון בעבר, ציפינו בקוצר רוח לקבל את ה-Xoom2 לידינו ולראות בדיוק מה נשתנה. עם ה-Xoom הראשון דווקא די נהינו והוא עשה רושם של טאבלט אנדרואיד שיודע בדיוק מה הוא רוצה.
השינויים שחלו בין שני הדגמים מתחילים במעבד, שקיבלת תוספת ליבה ועוד כמה מגה-הרצים, המסך שקיבל פאנל IPS, המצלמה שהשתפרה קצת, וכמובן – העיצוב, שבחיפוש קצר באינטרנט, עוד לפני שהשליח הגיע אלינו – נראה שונה לחלוטין.
לקחנו את ה-Xoom2 לסדרת בדיקות מקיפה, בכדי לבדוק האם הוא באמת טאבלט החלומות שלנו. בביקורת הבאה ננסה לענות על השאלה הגדולה מכולם: האם ה-Xoom2 מציג שיפור משמעותי ביחס לקודמו, והאם הוא מסוגל להיות טאבלט אנדרואיד מוביל. למען האמת, קצת הופתענו מהתשובות שקיבלנו.
מה באריזה
האריזה של ה-Xoom2 היא בהחלט אריזה יפה, שלא מעידה בכלל על אופיו ומוצאו של המכשיר. האריזה צבועה בצבעים אדום ולבן, כאשר כיתוב של הדגם, ה-Xoom2 מופיע בחלקה הימני של האריזה. על האריזה תמונת ענק של המכשיר במלוא הדרו.
בתוך האריזה מצאנו כבל טעינה וסנכרון, מטען אמריקאי, מתאם לרשת החשמל הישראלית, מספר חוברות הפעלה ושימוש וגם חוברת אחריות.
מפרט טכני
מעבד: דו-ליבתי במהירות 1.2 גיגה הרץ, Cortex A9.
זיכרון מהיר: 1 גיגה בייט של זיכרון RAM.
נפח אחסון: 16 גיגה בייט.
מערכת הפעלה: Android 3.2 Honeycomb.
מימדים: 254 x 174 x 8.8 מ"מ.
משקל: 599 גרם.
מסך: בגודל 10.1 אינץ', מגע קיבולי, ברזולוציה של 1280×800.
מצלמה קדמית: באיכות של 1.3 מגה-פיקסל.
מצלמה אחורית: באיכות של 5 מגה-פיקסל, פלאש LED ופוקוס אוטומטי.
הקלטה: לכידת וידאו .HD Ready 720p
אלחוט: Bluetooth , Wi-Fi 802.11b/g/n.
סוללה: ליתיום-יון 7000 mAh.
יש ביקורת על xoom ואין על אסוס עם tegra3?
תוספת ליבה?
בשני הזומים יש שני ליבות אז איך הזום 2 קיבל תוספת ליבה ?
Android 3.2, באמת?…
ה-Nexus 7 יאכל אותו בכיס הקטן, עד כמה שהוא ניראה טוב…
בתור אחד שיש לו, המוצר מאכזב מאוד…
חבל שלא פירטו בכתבה את שלל החסרונות של המכשיר. אני משחק בטאבלט הזה כבר כחודשיים ואני חייב לציין שברגע שההתלהבות הראשונית שוכחת מגלים את כל הפאקים הקטנים.
1) התחממות. בצפייה של סרטים או בעת משחק כבד המוטורולה מתחמם באופן נוראי עד שלא כיף להחזיק אותו יותר.
2) איטיות ותקיעות מעיקות הן דבר שבשגרה עם הxoom2 השאוואת מהירות ונוחות גלישה מול הסמסונג טאב מאכזבות. הגלילה באינטרנט מקרטעת וקורה כל כמה שעות שהוא מחליט להתקע.
3) הבטריה מאוד חזקה שמדובר בקצת מוסיקה ואינטרנט אך בצפייה בסרטים בבהירות מלאה הספיקה בקושי ל 6 שעות. החיסרון העצום של הטאבלט הזה הוא זמן טעינה מטורף של יותר מ 5 שעות!
4) משקל ומסך – אני שמח שמוטורולה החליטו לשים כיסוי מגנזיום שמרגיש איכותי מאוד ביחס לסמסונג טאב עם הפלסטיק הזול אך העיצוב מוסיף המון למשקל – מדובר בטאבלט כבד. חשוב לציין את הציפוי לזכוכית שמטורולה החליטו להוסיף, איזהו חומר שמגן מפני התזות מים (ואני חשבתי שזכוכית רגילה יודעת לעשות את העבודה) שכנראה גם מגן מטביעות אצבע לחדור לתוך המסך. ברצינות, בחיים לא ראיתי מכשיר שמתלכלך מהר כל כך מטביעות אצבעות ושמן כמו המוטורולה.
אולי המצב ישתפר שיצא הICS , בינתיים אני לא ממליץ.