רוצים לקבל חצי מיליון עוקבים ברשתות החברתיות, לגמרי בחינם, ובלחיצת כפתור? 8 אפליקציות מבטיחות לכם את זה וניתנות להורדה בחנות הרשמית של גוגל
האפליקציות, כמובן, מזוייפות. במקום עוקבים תקבלו אפליקציה שאוספת עליכם מידע ומנסה לגזול את כספכם. חברת ESET דיווחה על כך למנהלי האבטחה של אנדרואיד.
פושעי רשת שונים מנסים לגרום למשתמשים להוריד אפליקציות זדוניות על ידי יצירת אשליה שמדובר באפליקציה לגיטימית. הם מצליחים לעשות זאת על ידי יצירת אפליקציה בעלת שם מפתה והוספת תיאור מזויף שאינו תואם את הפונקציונליות האמיתית של היישום, שגורמים לגולשים להתקין את האפליקציה ולבטוח בה – בטח ובטח אם היא ניתנת להורדה בחנות הרשמית של גוגל.
חברת ESET גילתה 8 אפליקציות מזויפות כאלה בחנות הרשמית של גוגל, שמבטיחות להגדיל את מספר העוקבים של המשתמשים ברשתות החברתיות באופן משמעותי – חצי מיליון עוקבים בלחיצת כפתור. האפליקציות זמינות להורדה בחנות כבר במשך למעלה מ-4 חודשים, וזכו למספר הורדות עצום: בין 250 אלף למיליון הורדות! עם הדיווח על כך על ידי חברת ESET, אנשי גוגל הסירו את כל האפליקציות המזויפות מחנות הגוגל פליי.
למרות שאפליקציות אלה כבר אינן זמינות למשתמשי אנדרואיד, כדאי לחשוף כיצד בדיוק הן עבדו כי במוקדם או במאוחר אפליקציות דומות צפויות להופיע שוב ולפעול באותה שיטה. כל 8 האפליקציות הזדוניות הבטיחו יותר עוקבים, חברים או צפיות באפליקציות של רשתות חברתיות, אבל המטרה האמיתית שלהן היתה כמובן אחרת – לפתות את המשתמשים בשקרים ולגרום להם לשלם עבור מנויים לאפליקציה, להעביר הלאה את המידע האישי שלהם, להסכים לקבל מסרים שיווקיים בתשלום או סתם להציג פרסומות.
באחת מהדוגמאות, לאחר הורדת האפליקציה המשתמש התבקש להזין את דגם המכשיר שלו, שם משתמש ואת מספר העוקבים שהוא מבקש להשיג. לאחר מכן, הוא התבקש "לאמת" את החשבון. עם זאת, שלב ה"אימות" הוא רק טיוח שנועד למשוך את המשתמש אל תוך מערך אינסופי של הצעות או מתנות, קופונים ושירותים חינמיים שונים, תוך שהוא מוסר את המידע האישי ביותר: שם, כתובת אימייל, כתובת מגורים, טלפון, תאריך לידה ומין. המשתמשים גם נדרשים להסכים לקבל שיחות טלמרקטינג והודעות סמס – חלקן אף בתשלום!
תמרור האזהרה הראשון שמדובר באפליקציות מזויפות מתחיל בדירוג הנמוך שלהן ובביקורות של גולשים אחרים. מומלץ תמיד לפני כל הורדה של אפליקציה לבדוק את כמות הדירוגים (וכמובן הציון) של האפליקציה, ולקרוא את התגובות עליה – במיוחד דווקא השליליות.
לסיכום, יש כלל זהב להצעות מפתות שתמיד כדאי לכם לזכור: אם זה נראה טוב מכדי להיות אמיתי, זה כנראה מזויף וזדוני. אם מציעים לכם חצי מיליון עוקבים בחינם בלחיצת כפתור אחת או לאחר השלמת סקר, סביר להניח שזה לא משהו שהולך לקרות באמת. אל תהיו תמימים!
אם לא גוגל בעצמם, לפחות מישהו אחר מנקה את החנות שלהם… חחח
איזה אנשים מפגרים יש בעולם הזה שמאמינים לכל דבר
אנשים צעירים לומדים על טיבעו של האינטרנט בדרך הקשה…