לקחנו ארבע אפליקציות שירותי-משרד מובילות לבדיקה. מי הראתה את הביצועים הטובים ביותר? מי פישלה בעברית? הכל כאן
חברה הטוב ביותר של הפק"לשית
כולנו נחשפנו לפחות פעם אחת לאותם הקבצים המשרדיים שלוקחים חלק גדול בחיינו, בין אם בארגונים קטנים, בתאגידי ענק, במשרד או בבית. בין אם קבצי מצגת (ppt), קבצי טקסט (doc), או קבצי גליונות נתונים (xls), אלו הם קבצי המשרד שליוו אותנו מהעבודה המסכמת בהיסטוריה בכיתה ד', דרך קורות החיים ששלחתם כשהשתחררתם מהצבא, ועד לקבצי גליונות הנתונים שמכילים את פירוט המשכורות לעובדים שלכם.
בעבר, היינו נאלצים לסחוב איתנו מחשב נייד כבד ומסורבל, על מנת לצפות, לערוך או ליצור קבצים כאלו, אך בעידן בו המכשיר הפצפון שיש לכם בכיס, מסוגל להריץ גם משחקים תלת-מימדיים משובחים, אפילו במצב משחק מרובה משתמשים – מן הראוי שקבצים שכאלה ייתמכו כל על ידי הסמארטפונים, הטאבלטים וכל מה שביניהם.
תמיד זה נוח, הפרזנטציה שהכנתם אתמול שמורה בענן, ואתם רוצים לגשת אליה. עכשיו, באמצע הרכבת העמוסה בנוסעים – כדאי להוציא את הנטבוק מהתיק? ברור שלא – שולפים את הסמארטפון ומתחברים מהר מהר אל חשבון הענן שלכם בכדי לצפות במצגת. אבל אופס, תקלה, קובץ אינו נתמך. מכשירים רבים אינם תומכים בכל סוגי הפורמטים, וברדך-כלל, תוכנות ברירת המחדל שמתווספות למערוכת ההפעלה אנדרואיד ו-iOS אינן מספיק טובות, והן למעשה פוגמות בדיוק הצגת הנתונים.
כמענה לדרישה העצומה, צוות HWzone נרתם עבורכם, וחיפש טוב טוב ברחבי ה-Play Store את אפליקציית שירותי-המשרד הטובה ביותר שתוכלו להרשות לעצמכם. היה לא פשוט בכלל, במיוחד בגלל כיוון הכתיבה של השפה העברית.
documens to go – לא עפנו
האפליקציה הראשונה בה התנסינו נקראת Documents To Go, והיא למעשה מכילה את כל חבילת האופיס שאנו מכירים: כתבן, מצגת, גליון נתונים וגם קבצי PDF. הגירסא המלאה של האפליקציה עולה כ-55 שקלים חדשים, וניתנת להורדה מהפליי-סטור של אנדרואיד. ה-Documents To Go תומכת בשאיבת קבצים מעננים שונים, ובפתיחה של קבצים מקומיים.
תצוגת קבצי הטקסט הייתה לא טובה: למרות שהטקסט נרשם באופן טוב, ושמר על עיצוב הגופן והכותרות, התמונות במסמך והחוסר ברווחים גרמו לעיוותים קשים, שהפכו את הטקסט לקשה מאוד לקריאה ולהבנה.
גם תצוגת קבצי המצגת היתה נוראית: התמונות לא הופיעו במקומן הנכון, מה שגרם לבלאגן אחד גדול שנראה בסופו של דבר כמו עיסת נתונים לא מרשימה בכלל. המעבר בין שקופית לשקופית היה כבד למדי, ונראה כי ההנפשות לא הוצגו כהלכה.
פתיחת קבצי גליונות הנתונים הרשימה אותנו מאוד: הנתונים עמדו בקו ישר, החישובים בטבלאות בוצעו כהלכה, עיצוב הגופנים והטקסט שמרו על אחידות מול ה-Excel שבמחשב האישי, וקשה לומר שלא היינו מרוצים.
ממשק האפליקציה לוקה בחסר בהמון מובנים. אין סרגל כלים גראפי שמופיע על המסך בעת העבודה עם הקבצים, דבר שמקשה מאוד על העבודה ודורש לחיצה ארוכה על המסך לשם פתיחת סרגל הכלים. העיצוב די גרוע ואינו מאפשר עבודה רציפה עם הקבצים, השליטה הניתנת על הגופן, ועל עיצוב הטקסט מינמאלית ולא מספקת, וכל הממשק פשוט לא עושה את העבודה, וכך נשארנו עם טעם רע בפה.
התמיכה בעברית עובדת לא רע במצב של קריאת קובץ: המשפטים וסימני הפיסוק מיושרים מימין לשמאל, אך אין רווחים בין השורות – דבר שמקשה על הקריאה. לעומת זאת, במצב עריכה – נתקלנו בקשיים רבים ובחוסר באפשרות ליישר את הטקסט לצד ימין.
יתרונות
יתרונות
- מאפשרת גישה ישירה לשירותי-ענן
- פתיחת קבצי גליונות-נתונים טובה
חסרונות
- אין תמיכה בעברית
- פתיחת קבצי טקסט ומצגות מעוותת
- ממשק משתמש לוקה בחסר
Cloudon
אני משתמש בה – היא מצוינת וחינמית! חבל שלא בדקתם אותה…
יש עוד אחת ממש טובה שלא בדקתם
polaris office היא מצויינת בשביל אופיס.
לoffice suite יש כבר גירסה 7 למה בדקתם את 6? הם שיפרו הרבה בגירסה החדשה
ניסיתי את כולם
אכן Kingsoft תומכת עברית
אבל לדעתי עד שמיקרוסופט לא יוציאו משהו נורמאלי עדיף להימנע מלעבוד עם קבצי office כי זה ממש לא אותה רמה
הפיתרון להפסיק עם מיקרוסופט
כל מעבד תמלילים צריך להיות בעל תקן לתאימות מי שמסבך את החיים אלו מיקרוסופט. אפילו LIBREOFFICE מתקשה כי מיקרוסופט מקשה בכוונה לשמור על הקלף האחרון שלה אחרת אין להם הצדקה לקיום !