Instapaper
בעלת העיצוב המינימליסטי ביותר מהשלוש. הכל שחור לבן כמו עיתון משנות השלושים. המסך הראשי מציג ארבע תפריטים. בינהם הרגילים: כל הכתבות, מועדפים ושמורים בארכיון. התפריט הנוסף הוא The Feature בו תמצאו כתבות נבחרות ממקורות פופולריים בשפה האנגלית. אם זאת, לקרוא את הכתבות האלו תתבקשו בדפדפן שלכם ולא באפליקציה עצמה. למסך הראשי ניתן להוסיף תיקיות בהן אפשר למיין את הכתבות השמורות שלכם לפי נושאים.
מסך רשימת הכתבות מזכיר מאוד את זה של Readability רק בעיצוב שונה. הכתבות מוצגות בחלוניות צמודות ובכל אחת מופיעים כותרת הכתבה, כתובת המקור ושתי שורות ראשונות מהכתבה. כמו כן ישנן נקודות בפינה הימנית התחתונה של כל כתבה. מספר הנקודות מסמל את אורך הכתבה ומספר הנקודות השחורות מכלל הנקודות מסמלות כמה ממנה קראתם. סוויפ על כתבה מעלה שלושה כפתורים. כפתור הוספה לתיקיה. התיקיה חייבת להיות קיימת ולא ניתן ליצור אחת בזמן אמת. הכפתור השני הוא פונקציית Share. והשלישי הוא כפתור מחיקה. ישנה האפשרות לסמן כמה כתבות יחדיו למחיקה, העברה לתיקיה מסויימת או אחסון בארכיון.
בשונה מ- Readability תפריט ההגדרות כאן אכן כולל מספר הגדרות. סיבוב המסך לתצוגה אופקית בהתאם למד התאוצה היא הראשונה. הגדרת אופן הגלילה מציעה שתי אפשריות אשר בינן לבין הגלילה הקינטית הרגילה תמיד אפשר לעבור בזמן הקריאה. האפשריות הן Pagination ו- Tilt Scrolling. Pagination זו פונקציה אשר הופכת את גלילת הטקסט לכזה כמו בספרים אלקטרוניים. הטקסט מתחלף בבת אחת ובגודל אשר מופיע בכל פעם על כל המסך, ללא אנימציות. Tilt Scrolling מאפשרת גלילה של הטקסט על ידי הטיית המכשיר קדימה ואחורה. כמו כן ישנה האפשרות לגלול את הטקסט באמצעות כפתורי הווליום של המכשיר.
ניתן להגדיר את הגדרת המחדל לצבע הרקע (לבן, צהוב ושחור) וכמו כן ניתן לקבוע לאפליקציה לעבור למצב קריאה לילי לפי תאורת הסביבה. ההגדרה החשובה ביותר היא תדירות עדכוני הרקע. בשדה זה תוכלו לבחור כל כמה זמן האפליקציה תבדוק האם נוספו כתבות חדשות לרשימה שלכם ולהוריד אותן למכשיר לקריאה באופליין. האפשרויות הן לעולם לא, כל שעה, כל 12 שעות וכל 24 שעות. כמובן, עם כל אחת מהאפשרויות האלו האפליקציה תבצע בדיקה והורדה של הכתבות גם בכל פעם שתפעילו אותה.
תחום נוסף בו ניתן לעשות שינויים בתפריט ההגדרות הוא כמויות הסף של כתבות אשר נשמרות על המכשיר. ברירת המחדל עומדת על מאה כתבות ברשימה הכללית, עשר ברשימת המועדפים ועשר ברשימת הארכיון.
הצגת התוכן
כאן העיצוב המינימליסטי של התוכנה מממש את עצמו. זה כנראה הכי קרוב שאפשר על גבי מסך הסמארטפון להגיע לנוחות הקריאה מדף בספר. כותרת, תמונות גדולות, טקסט וזהו. אין שום דבר אחר שיסיח את הדעת מהתוכן. בתחתית המסך ישנו סרגל שחור אשר לא מושך אליו את תשומת הלב. עליו כתפור הוספה למועדפים, מחיקה, שינוי מצב הגלילה, כפתור Share וכפתור לשינוי הגופן וסגנון ההצגה. בתפריט זה ישנו פס גרירה לשינוי בהירות המסך, רשימת גופנים שונים מהם ניתן לבחור. השינוי נראה רק בטקסט באנגלית, בעברית הגופן נותר ללא שינוי. ישנה אפשרות לבחור בין רקע לבן, צהוב ושחור עם מילים לבנות. כמו כן ניתן לשנות את גודל הגופן, את המרווח בין השורות ואת גודל המרווח בין קצה השורות לקצוות המסך.
כמו שהזכרנו קודם, האפליקציה שומרת לפעמים גם טקסט לא רלוונטי מעמוד הכתבה כגון הטקסט אשר מופיע על כפתורים באתר או שדות הרשמה וכדומה. מלבד הבלגן שנוצר במסך הקריאה ההשפעה השלילית ביותר של התופעה היא על הצגת הכתבה ברשימת הכתבות. שם במקום הכותרת והחלק הראשון של הכתבה תראו טקסט מבולגן ולא רלוונטי לתוכן.
בדומה ל- Web View ב- Readability, דרך כפתור ה- Share ניתן לפתוח את הכתבה המקורית באמצעות הדפדפן. וכמו כן בדומה ל- Readability אם לא סיימתם לקרוא כתבה וכיביתם את האפליקציה, בפעם הבאה שתיכנסו לאותה כתבה תוכלו להמשיך מאותו המיקום.
אבל חשוב מהכל הוא ש-Instapaper יודעת להציג תוכן בעברית מימין לשמאל ובלי מעידות. גם תוכן עברית אשר מגיע מהדפדפן וגם כזה אשר מגיע מאפליקציות חיצוניות מוצג כמו שצריך.
התוכנה בדפדפן
עיצוב האתר לא מדהים. כמעט בלי אלמנטים גרפיים כלל. האתר כולל את רשימת הכתבות. ניתן למיין אותן לפי התיקיות שיצרתם. ניתן ליצור תיקיות חדשות מהאתר או לערוך תיקיות קיימות. שזה אומר, לשנות את השם שלהן, לשנות את המיקום שלהן ברשימה הכוללת או למחוק אותן. ניתן ליצא כתבה להדפסה או לשמור אותה בפורמט ה- ePub. כמו כן ישנה אופציה ליצא קובץ רשימה של כל הכתבות שלכם, עד כמות של 2000 כתבות.
הדבר החשוב ביותר בגרסת הדפדפן של האפליקציה הוא האופן בו ניתן להוסיף כתבות חדשות לרשימה. עם Instapaper, כמו עם Readability, אין צורך להתקין הרחבה, באתר ישנו קישור אותו יש לשמור כסימניה בדפדפן ולחיצה עליו תוסיף את תוכן העמוד הפתוח לרשימת הכתבות. כמו כן ישנה האפשרות להוסיף הודעות אימייל ל- Instapaper. באתר, תחת לשונית Extras ישנה כתובת אימייל מיוחדת הקשורה לחשבון שלכם ב- Instapaper כיתוב הודעת דואר כלשהי לכתובת זו תוסיף אותה אל רשימת הכתבות הכללית שלכם. אם זאת הודעות בעלות תוכן בעברית יהפכו לג'יבריש רציני עד שהן יגיעו אל האפליקציה בסמארטפון שלכם.
מהאתר ניתן להציג את הכתבות דרך קישור לעמוד המקורי שלהן או בהצגה מופשטת של התוכן בלבד. הצגת התוכן זהה לזו באפליקציה. ישנן שלושת האפשרויות הרגילות: מועדפים, ארכיון ומחיקה. והגדרות גופן וצבע.
>> להורדה (גירסה בתשלום – 9.63 ש"ח)
|
תודה!
כמו תמיד תודה 🙂