אפליקציות הקריאה המאוחרת מאפשרות לשמור את כל התוכן שאתם נתקלים בו ברשת למועד מאוחר ורגוע יותר במהלך היום, באופן מסודר ונוח. מה היא הבחירה האידיאלית עבורכם? היכנסו ותגלו
נתקלתם בכתבה שמעניינת אתכם אבל ארוכה מכדי לקרוא אותה באותו הרגע? אתם יכולים לזכור לחזור אליה מאוחר יותר כאשר יתפנה לכם הזמן לכך או להוסיף את העמוד למאגר הסימניות בדפדפן שלכם. אבל מה אם חיבור לאינטרנט זמין עכשיו ולא יהיה זמין מאוחר יותר כאשר יתפנה זמנכם. על צורך זה נועדו לענות אפליקציות השמירה לקריאה מאוחרת. אך מלבד ליכולת לקרוא את התוכן המעניין אתכם במצב לא מקוון, אפליקציות אלו מציעות ממשק קריאה נקי ונח ואפשרויות ניהול וסידור התוכן שמעניין אתכם במקום אחד וזמין.
Readability
מכל השלוש ל- Readability יש את העיצוב הכי מורכב. בעוד האחרות נוקתות בקווי עיצוב פשוטים להחריד ומנסות להתחקות במינימליסטיות של מכשירי הקריאה האלקטרוניים בעלי מסכי הדיו האלקטרונית, Readability עדיין נראה ומרגיש כמו אפליקציה של סמארטפונים. העמוד הראשי מציג בפני המשתמש את רשימת הכתבות שלו וסרגל כלים בראשם. על הסרגל ישנה אופציה למיין את הכתבות המוצגות לפי הרשימה כולה, הכתבות המועדפות או אלו אשר המשתמש בחר לשמור.
הרחבת הסרגל חושפת כפתור חיפוש, אשר עושה את המצופה ממנו, כפתור הוספה אשר מאפשר להוסיף כתבות לאפליקציה דרך כתובת URL או דרך חיפוש בגוגל. כמו כן ישנו כפתור עריכה אשר מעלה מסך בו ניתן לסמן כתבות מרובות ולמחוק אותן או לשמור אותן יחדיו בארכיון (כתבות השמורות בארכיון לא יעלמו מהרשימה כדי לפנות מקום לכתבות חדשות והגישה אליהן תתאפשר תמיד דרך קטגוריית הארכיון). הפונקציה האחרונה אותה כולל הסרגל היא גלגל השיניים של הגדרות האפליקציה אליהן ניתן לגשת גם דרך כפתור התפריט של המכשיר.
ברשימת הכתבות, הכתבות מוצגות על ידי כותרת, מספר שורות ראשונות של הכתבה ומקור הכתבה. האפליקציה לא מציגה את תמונת הכתבה כמו שעושה זאת Pocket אבל היא בהחלט מציגה את המידע השימושי כמו שתמצאו ב- Instapaper. החלקת אחת הכתבות ימינה חושפת שלוש אפשרויות: הוספה למועדפים, הוספה לשמירה בארכיון ומחיקה.
תפריט ההגדרות של האפליקציה מאוד פשוט ומאוד דל. יש בו רק שתי קטגוריות וסך הכל שש שדות אשר מתוכם רק אחד יכול לקרוא לעצמו הגדרה. ישנה אפשרות להחליף את פרופיל המשתמש, לרענן את רשימת הכתבות, להפעיל מחדש את הסיור המלמד להשתמש באפליקציה אותו עוברים בהפעלה הראשונית. ישנו שדה About בו ניתן להיווכח שזוהי אכן גרסה 1.0 של Readability ושדה עיצוב. לא ניתן לקבוע לאפליקציה רענון רקע בו היא תבדוק האם נוספו כתבות חדשות לרשימה ותוריד אותן למכשיר לקריאה באופליין. רענון כזה מתבצע אוטומטית רק בהפעלת האפליקציה וידנית מהמסך הראשי.
הצגת התוכן
במסך הקריאה כמעט הכל טוב. התוכן מסודר. האפליקציה יודעת לזהות את תוכן הכתבה ולהשמיט מהשמירה את כל תוכן הטקסט הלא רלוונטי. כגון הלחצנים באתר, שדות ההרשמה, שדות התגובות והשד יודע מה ש- Instapaper לפעמים שומר יחד עם תוכן הכתבה. בראש המסך מופיעה כתובת המקור וכפתור Web View שמאפשר להוריד ולהציג את הכתבה בצורתה המקורית באתר. ומתחת לזה מוצג תוכן הכתבה עם הכותרת ועם כל התמונות. בראש הכתבה או בסופה ניתן להמשיך לגלול אל הכתבה הבאה או הקודמת בתור.זו היא אפשרות נוחה אשר מאפשרת קריאה רצופה ואשר לא קיימת ב- Pocket או ב- Instapeper.
לחיצה בכל מקום בכתבה או על כפתור התפריט של המכשיר מעלה סרגל המאפשר: למחוק, להוסיף למועדפים, לשמור, לעשות Share ולשנות את גודל הטקסט, הגופן ואת מצב הקריאה בין יום ללילה (אותיות לבנות על רקע שחור).
מקומכם בכתבה נשמר ואם תרצו לחזור לכתבה שלא סיימתם היא תחכה לכם במקום בו הפסקתם לקרוא. עם זאת קיימת בעיה רצינית אחת באפליקציה. תוכן בעברית מוצג פעמים רבות משמאל לימין. לרב אם תשמרו את הכתבה מהדפדפן, האפליקציה תדע להציג אותה מימין לשמאל כמו שתרגלנו לקרוא בכיתה א'. כתבות בעברית אשר נשמרות מאפליקציות אחרות כגון זו של עיתון הארץ יוצגו תמיד משמאל לימין. אם תעברו באמצעות גלילה בין כתבה באנגלית לכתבה בעברית, זו תוצג משמאל לימין גם כן. מאוד לא נח ויכול בהחלט להיות הגורם המכריע בבחירה בין שלושת האפליקציות.
התוכנה בדפדפן
האתר מעוצב בדומה לאפליקציה והממשקים דומים מאוד גם בפונקציונליות שלהם. ישנו תפריט מיון הכתבות לפי: כל הרשימה, המועדפים והשמורים. במרכז העמוד נמצאת רשימת הכתבות ולמעלה ישנו כפתור הוספה על ידי חיפוש או כתובת URL ואפשרויות הצגה מורחבת או מצומצמת של הכתבות. מתחת לכל כתבה ישנן האפשרויות לעשות Share דרך פייסבוק, טוויטר, אימייל.
ישנן האפשרויות הקיימות באפליקציה: שמירה למועדפים, מחיקה ושמירה בארכיון הכתבות. אפשרות נוספת הקיימת באתר היא שמירת הכתבה כ-ePub לקריאה בספרים אלקטרוניים ובאפליקציות מהסוג. אפשרויות הצגת התוכן עשירות מעט מאלו באפליקציה הניידת ומציעות חמישה סגנונות גופן וצבע, התאמת רוחב השורות, גודל הגופן ואפשרות להסתיר את התמונות. הוספת תוכן דרך הדפדפן היא עניין פשוט. ניתן לשמור סימניה על סרגל הכלים של הדפדפן ולשמור כתבות לרשימה באפליקציה בלחיצה אחת או להתקין את ההרחבה לדפדפן, ללחוץ על הספה האדומה ולבחור Read Later.
>> להורדה (גירסה חינמית)
|
תודה!
כמו תמיד תודה 🙂