האם אפליקציית שיתוף התמונות והסרטונים הפופולרית תהיה זו שתביא את המציאות הרבודה על הקהל הרחב?
נראה כי ניתן לברך את חברת Snap, זו שעומדת מאחורי אפליקציית הסנאפצ'ט (Snapchat), על הצטרפותה למועדון השחקניות שפועלות בארץ הקודש – זאת בהתבסס על דיווח של האתר כלכליסט, לפיו היא חתמה על הסכם לרכישתה של חברת ההזנק הקטנה Cimagine (סימאג'ין), אשר עשויה להעניק לה יכולות טכנולוגיות מעניינות בהחלט.
חברת Cimagine הוקמה בשנת 2012 ופיתחה טכנולוגיה אשר מאפשר יצירה והצבה של עצמים וירטואליים בשכבה על פני העולם האמיתי, ללא צורך בסמנים ייעודיים או כל מכשור נוסף פרט ליחידת המחשוב האחראית על הצגת התוצר הסופי – מכישר אייפד, במקרה של ההדגמות אותן ניתן למצוא בערוץ ה-YouTube הרשמי של החברה.
https://www.youtube.com/watch?v=1iWLcxkIwMA
מדובר בטכנולוגיה מתקדמת למדי, ולא קשה לראות מדוע חברה כמו Snap, שזכתה בשנים האחרונות להצלחה גדולה תודות לטכנולוגיות זיהוי פנים שאיפשרו למשתמשיה להשתעשע עם מגוון רחב של אלמנטים וירטואליים במסגרת האפליקציה שלה, תרצה לשדרג את הפוטנציאל שלה עם אלמנטים נוספים (פרט לפרצופי המשתמשים) שניתן יהיה להוסיף לתצוגה בקלות ואינטואיטיביות.
רכישתה של Cimagine תשמש לפי הדיווח כבסיס ל-Snap עבור יצירת מרכז פיתוח חדשה משלה בארץ, ושווי העסקה המוערך עומד איפשהו בין 30 מיליון דולר ל-40 מיליון דולר, כך שמדובר כאן באקזיט לא רע עבור המייסדים הישראלים והקרנות השונות שביצעו גיוס כספים עבור המיזם.
https://www.youtube.com/watch?v=wRVXawgf7rE
אנחנו ממתינים כבר שנים ליישומים מסחריים משמעותיים ומוצלחים עבור המציאות המדומה, שמהווה את אחת מהטכנולוגיות המסקרנות והמבטיחות ביותר בסביבה – אבל בין משקפי ה-Google Glass שנעלמו להם כאילו מעולם לא היו, משקפי ה-HoloLens היקרים במיוחד של מיקרוסופט ומכשירי פרוייקט ה-Tango הראשונים והטריים שלא ממש הצליחו להדהים את המתנסים, נראה כי הפוטנציאל עדיין לא מומש. מי יודע, אולי המהלך הזה יהווה את תחילתו של המפנה הגדול.
Margaret Oganezov