כמו שחברות אחרות כבר ניסו בעבר, פרויקט קיקסטרטר חדש שואף להפוך סמארטפון האנדרואיד שלכם למחשב אמיתי עם ממשק ייחודי ושלל אפשרויות חדשות שלא חשבתם שתוכלו לעשות עם מכשירכם בחיים
האם תהיתם פעם למה אי אפשר להשתמש בסמארטפון בתור מחשב מרכזי, לחברו למסך ולהמשיך להשתמש בו כמחשב שלם? אם אתם כמונו, השאלה הזאת כנראה עלתה לכם מספר פעמים בראש. הקונספט עצמו לא חדש, עם פרויקטים כושלים בעבר ממוטורולה ו-Ubuntu שהוכיחו כי, לפחות לזמנו, אין דרך יעילה, אינטואיטיבית וקלה לעשות זאת.
היום אנחנו מסתכלים על פרויקט קיקסטרטר חדש, שחושב שיש לו את מה שדרוש בכדי להצליח לגשר בין עולם הסמארטפונים לבין עולם המחשבים. Andromium, פרויקט קיקסטרטר בצורת מעגן לבן עם חיבור HDMI מאחורה, מתיימר להציג את תוכן מכשיר האנדרואיד שלכם על גבי מסך מחשב (או טלויזיה) רגיל בעזרת אפליקציה נלווית.
לצד חיבור HDMI מהמעגן למסך הרצוי, ה-Andromium בא עם שלושה חיבורי USB וכניסה לכבל טעינה, המאפשר למעגן לשרת הן כחיבור בין הסמארטפון למסך והן כמטען קבוע, מה שמאפשר למשתמש לחבר את מכשיר הסמארטפון שלו ללא הגבלת זמן. האיש המרכזי בפרויקט ה-Andromium הוא גורדון זהנג, מפתח תוכנה לשעבר בגוגל שעזב את עבודתו בכדי להתחיל את החלום שלו – חיבור בין נייד לנייח. גורדון אחראי על פיתוח האפליקציה ועל מערכת ההפעלה המקשרת בין הסמארטפון לבין התצורה הנייחת שלו, עם האפשרות לריבוי משימות בין גלישה בדפדפן מובנה, צפיה במדיה בזמן שאפליקציות פועלות ברקע, העברה וניהול של קבצים, שימוש בתוכנות אופיס ועוד, כאשר כל זה נעשה בסביבת שולחן עבודה נוח המשלב אלמנטים נבחרים מממשקים של מערכות הפעלה מוכרות כמו חלונות 7 ו-OS X.
מערכת ההפעלה Andromium OS (מימין) ושימוש במערכת (משמאל)
ההבדל הניכר בין פרויקטים דומים שנוסו בעבר לגשר בין עולם הסמארטפונים לעולם המחשבים לבין פרויקט ה-Andromium הוא התמיכה במכשירים, כאשר הפרויקט החדש שואף לתמוך בכמה שיותר מכשירי אנדרואיד שניתן, ולא להינעל על דגם או חברה מסויימת. התמיכה הנוכחית של המעגן כוללת מכשירים מסדרת ה-Galaxy S וה-Galaxy Note של סמסונג, ומכשירים מובחרים כמו הנקסוס 5 ו-6, מכשיר ה-OnePlus One, ה-HTC One M8 ועוד.
במחיר של רק 35 דולרים (כ-138 שקלים), מעגן ה-Andromium מהווה תשובה נאותה לבעיה פופולארית מאוד בשוק. לפי הסרטון הרשמי של הפרויקט מערכת ההפעלה לא נראת בשלה לחלוטין לשימוש המוני, אך נראה כי הפוטנציאל נמצא והשיפור עצמו יבוא עם ההצלחה במימון שלו. מתוך המטרה הכללית של 100,000 דולרים, פרויקט ה-Andromium קיבל עד כה כ-25,000 דולרים מכ-600 משתמשים ועם עוד 31 ימים עד לסיום זמן המימון.
לפרטים נוספים (כמו מכשירים תומכים ואפשרויות שימוש) אנחנו ממליצים לכם להיכנס לפרוייקט ולבדוק גם האם הוא מספיק משכנע בכדי שתתמכו בו, ואנחנו בהחלט שמחים לראות יוזמה בתחום, ומקווים לראות עוד מפלטפורמת ה-Andromium.
שוב לוקחים לי רעיונות…