לקחנו לבדיקה 6 אפליקציות גיבוי לאנדרואיד כדי לוודא שהמידע שלכם יישמר לכם לתמיד
קשה היום לדמיין את חיינו בלי המכשירים החכמים שלנו. תוך כמה שנים קצרות שינינו לחלוטין את צורת צריכת התוכן שלנו, ומכשיר הטלפון הסלולרי שלנו הפך להיות הרבה יותר מכך. הוא הפך למרכז המידע של חיינו, הדרך העיקרית שאנחנו מתקשרים עם העולם, שאנחנו מבדרים את עצמנו ובכלל, לכלי שאין לו תחליף.
הבעיה היא בעצם כך שלכל טכנולוגיה יש בעיות. אנחנו שומרים כל כך הרבה מידע על המכשיר, בין אם במודע (תמונות, מוזיקה, וכו') או באופן עקיף (יומן שיחות, SMS, מידע נלווה לאפליקציות וכו'). אנו לוקחים את קיומו של המידע הזה כמובן מאליו, אבל מה קורה כשהוא נעלם? בין אם המכשיר התקלקל או נגנב, או אפילו בעת מעבר למכשיר אחר, המידע הוא חלק מאיתנו יותר ממה שהוא חלק מהמכשיר עצמו. למזלנו, לא חסרות אפשרויות לגיבוי המידע הזה, ובסקירה זו נעבור על כמה מהאפליקציות הנפוצות לאנדרואיד לגיבוי מידע וננסה להחליט מי מביניהם היא הפתרון המושלם.
לפני שנתחיל, יש צורך לחדד כמה מושגי יסוד:
גישת רוט (root access) – על קצה המזלג, הכוונה היא לאפשר לאפליקציות למכשיר לתפקד כאילו שהן חלק ממערכת הפעלה. מערכת ההרשאות של אנדרואיד לא מאפשרת לאפליקציה אחת לגשת למידע של אפליקציה אחרת, מטעמים ברורים. כדי לאפשר לאפליקציה, במקרה הזה לאפליקציית גיבוי, לגשת למידע שקיים לאפליקציות אחרות במכשיר יש לתת לה גישת רוט.
חשוב לציין שתהליך השגת גישת רוט משתנה בין מכשיר למכשיר (השגת הגישה נעשית ע"י פריצה בצורה כזו או אחרת למערכת ההפעלה) וגם שהוא מטבעו שולל את אחריות המכשיר באם קיימת. למרות שהיום השגת גישת רוט כמעט לכל מכשיר היא בטוחה וקלה, צריך להיות מודעים לעובדה שיש בה סכנה ושהיא כאמור, שוללת את אחריות המכשיר.
ADB או Android Debugging Bridge – תכונה המיועדת בעיקר למפתחים, המאפשרת שליחת פקודות למכשיר הטלפון ישירות דרך מחשב שמותקן עליו ה-SDK של אנדרואיד. דורשת הפעלה של האופציה הנ"ל באפשרויות הפיתוח שבהגדרות המכשיר ובהקשר שלנו יכולה לשמש כפתרון למי שאין גישת רוט למכשיר.
אפליקציות מערכת ומשתמש – אפליקציות מערכת הן כאלו שהגיעו מותקנות עם הרום, שאין אפשרות להסירן (אך אפשר להקפיאן, או לבטלן לחלוטין החל מאנדרואיד 4.1 ומעלה). אפליקציות משתמש הן כאלו שהותקנו ידנית ע"י המשתמש. כל אפליקציה מכילה את קובץ ההתקנה שלה (APK) ומידע המשויך אליה.
אז אחרי ההקדמה הארוכה הזו, בואו ונתחיל בסקירה.