אפליקציות אנדרואיד מתחילות להגיע למערכת ה-Chrome OS של גוגל, המהווה צעד קטן בשביל אנדרואיד, וקפיצה גדולה בשביל עולם התוכנה
כבר שנים, מאז הופעתן של האפליקציות לטלפונים החכמים הנמצאים, אפליקציות חוצות פלטפורמות הן רק בגדר חלום. לצד גרסאות אינטרנטיות לאפליקציות פופולאריות, ההפרדה בין מחשב לטלפון תמיד הייתה הפרדה זמנית, וגוגל מתחילה לשנות זאת היום. החברה הכריזה על התחלת תמיכה רשמית של אפליקציות בחנות של מערכת ההפעלה השולחנית מביתה, Chrome OS, והשיקה ארבע אפליקציות אנדרואידיות שיפעלו על כל מחשב שמריץ את המערכת.
מבין האפליקציות שהושקו נמצא את שירות שמירת ההערות הפופולארית "Evernote", כמו שנראת בתמונה למעלה, רצה על מכשיר אנדרואיד במקביל למחשב האישי. בנוסף, אפליקציית "Vine" לשיתוף סרטונים קצרים מבית טוויטר גם עשתה את המעבר למערכת ההפעלה השולחנית ותאפשר יצירת סרטונים הישר מן המחשב. הפרוייקט האחראי למעשה, "Android Runtime", מאפשר תיאורתית לכל אפליקציית אנדרואיד לרוץ בצורה טבעית במערכת הכרום, ללא צורך בתוספים או בשינוי קוד.
השקת ארבעה אפליקציות אולי לא נשמע כמו סיבה להתלהמות, אבל הרעיון מאחורי זה הוא מה שחשוב. שילוב פלטפורמות, בין אם זה סמארטפון למחשב, מחשב לקונסולה או קונסולה לסמארטפון, הוא המצב האידיאלי אליו תחום הטכנולוגיה שואף – טכנולוגיה חסרת גבולות. ככל שיותר אפליקציות יבואו מהסלולר למחשב, כך יותר מהר נוכל לענות להודעות וואטסאפ כשאנחנו במחשב במקום לחפש את הטלפון, ולהיפך נוכל להנות מתוכנות מפותחות וחזקות שאנחנו רגילים אליהם על המחשב, בטלפון.
אמנם אנחנו מדברים על מערכת הפעלה בעלת נתח שוק של פחות מ-0.1%, אך זהו צעד מבורך בכיוון הנכון. לכולנו.