המירוץ בגזרת המעבדים וערכות השבבים למכשירי סמארטפון וטאבלטים כבר הגיע למימדים אסטרונומיים, כאשר השוק מקבל סדרות מעבדים חדשות פעם בשנה, ולפעמים אף פעמיים
שני המתחרים הגדולים בשוק השבבים למכשירים ממותגים, הם קוואלקום וסמסונג. בתחילה סמסונג אף עשתה שימוש בשבבים של קוואלקום במכשיר הדגל שלה, הסמסונג גלקסי הראשון, ואז החלה לתכנן ולייצר שבבים מוצלחים משלה.
קשה להאמין לאילו רמות ביצועים ערכות השבבים שמיועדות להכנס למכשירים שיושבים בכיס המכנסיים אמורות להגיע. את גבול הדמיון עברנו כבר לפני שנה שנתיים, וכיום אנחנו מתקרבים יותר מאי פעם לרמת המחשוב ששמורה למחשבים אישיים חזקים למדי.
מעבר לריבוי ליבות, ריבוי משימות, וכדומה, המכשירים כיום צריכים לדעת להתממשק עם כל פלאי הטכנולוגיה העדכניים וזה אומר תמיכה בפרוטוקולי התקשורת העדכניים ביותר, יכולות גרפיות אימתניות כמו גם שימוש בסאונד ברמה הגבוהה ביותר (במגבלות אוזניות או/ו רמקולים בגודל ציפורן) ועוד.
קוואלקום הבינה שהמירוץ ליותר כוח ויותר ליבות אמנם נותן כותרות יפות בתקשורת, אבל מה שאנשים באמת מייחלים לו זה ה-'Killer App' – הגורם המסוים הזה שמעבר לביצועים גבוהים יותר, או קצב תמונות מהיר יותר, יראה משהו חדש ששבבים אחרים לא יכולים לעשות (לפחות לא בחומרה).
שבב ה-Snapdragon 800 | נכנס לטאבלט כזה והופך אותו למכונה אימתנית ביותר |
לכן, כאשר קוואלקום הכריזה על סדרת מעבדי Snapdragon החדשים, היא התמקדה יותר ביכולות ופחות במהירות או במספר הליבות.
בינתיים, הוכרזו מעבדי Snapdragon 600 ו-Snapdragon 800, כאשר סדרות 200 ו-400 המיועדות למכשירים זולים וחלשים יותר תגענה בהמשך השנה.
סדרה 800 מציגה את שבב הדגל של קוואלקום, והיורש לסדרה הקודמת שלה, ה-S4 Pro.
השבב החדש מאפשר יכולות גרפיות שמראות כמה הטאבלט קרוב להחליף את המחשב האישי |
בין שאר התכונות המתקדמות שסדרה זו מציגה:
- טכנולוגיית האיכון IZat החדשה תאחד מערכות עקיבה מרובות תחת פלטפורמת ניווט חזקה ומאוחדת בעלת דיוק גבוה עבור הולכי רגל ונהגים כאחד
- מודם מובנה בשבב 4G LTE מקטגוריה 4 יציע קצבי העברת מידע של עד 150 מגהביט לשניה כמו גם תמיכה בסטנדרטים עולמיים ומיצוי טווח התדרים הקיים
- תמיכה בתקן תקשורת אלחוטית 802.11ac לביצועים מקסימליים (לא חוקי בישראל נכון לעכשיו)
- הקלטה, נגינה והצגת וידאו בסטנדרט (UltraHD 4K) תוך שימוש במעבד תמונה כפול ותמיכה במצלמה ייחודית לסדרת Snapdragon החדשה, העושה שימוש בחישובים מורכבים כדי לשפר איכות התמונה
- תמיכה בסאונד רב-ערוצי בהפרדה גבוהה עם DTS-HD ודולבי דיגיטל פלוס בכדי להשלים את חווית הצפיה בהפרדה גבוהה
אך זו רק רשימת המכולת. מה שבאמת מעניין, הן היכולות המוטמעות בשבב לפעולות מיוחדות.
כעת, בתערוכת MWC, קוואלקום הציגה כמה מהיכולות הללו:
היכולת להפעיל את המכשיר ולהעירו בקולך (“Hey Snapdragon”) והרצת אפליקציות וחיפושים באמצעות פקודות קוליות נראתה כבר בעבר במכשירי סמסונג, אך הייתה למעשה הטמעה באמצעות תוכנה כאשר כאן היכולת מובנית לתוך השבב – מה שיבטיח פעולה זריזה יותר כמו גם חתימת זכרון נמוכה יותר.
החברה גם הדגימה את יכולות העיבוד הגרפיות של השבב באמצעות הדגמת היכולת לשנות מיקוד בתמונה על ידי חיבור למצלמה פלנו-אופטית (רב מוקדית) מתוצרת פליקן, כמו גם הסרת אנשים מתמונה קבוצתית על טאבלט הדגמה שהכיל את המעבד החדש.
קוואלקום טוענים כי שבב הדגל החדש – Snapdragon 800 ייקח מחצית מכמות האנרגיה הנדרשת על ידי דור המעבדים הקודם שלה (S4 Pro), אך עם אפליקציות תובעניות דוגמת וידאו בהפרדה אולטרא-גבוהה והפעלת יכולות תקשורת, סאונד ואיכון מרובות, השארות במעטפת האנרגיה של הדור הקודם תחשב הישג גדול בפני עצמו. בנוסף לכך, ראג' טאלורי (Raj Talluri), סגן נשיא בכיר לניהול מוצר, טוען כי סדרת הדגל של קוואלקום עוברת במבחני ביצועים כל שבב אחר, כולל את סדרת Tegra 4 החדישה מבית Nvidia שהראתה תוצאות מרשימות ביותר במבחני ביצועים אחרונים.
כל התקדמות כזו דוחפת את השוק קדימה ומקדמת את התחרות בין כל השחקנים במגרש. הצעד של קוואלקום, שבוחרת להתמקד בשיפור הפלטפורמה הקיימת (במקום קפיצה עיוורת קדימה בדומה לענקיות המחשב האישי שרצות אחר מספר ליבות גדל והולך) הוא צעד ייחודי ונהדר בפני עצמו. אולי סוף כל סוף הם הבינו שקהל הקונים כבר הגיע לנקודה שבה הביצועים מספקים, אך ללא שיפור מגוון האפשרויות במעטפת זו, אין טעם לרוץ קדימה. הם החלו להתמקד יותר בתוכן ופחות בעטיפה.
האם אתם חושבים שלכיוון זה צריך השוק להתקדם, או שאולי יש מקום נוסף לשיפור במעטפת הביצועים? שתפו אותנו בדעתכם בתגובות!