היצרנית הסינית מעוניינת להמשיך את המומנטום הגדול שיצרה בשנה שעברה עם התרחבות בינלאומית, אך עושה זאת באופן מעט תמוה
שנת 2015 הייתה מוצלחת מאוד עבור Huawei, אין בכך ספק, בייחוד עם גראנד פינאלה שכלל מכשיר נקסוס ראשון אשר זכה לשבחים רבים וה-Mate 8 שהוכרז עם שבב Kirin 950 עדכני ומתקדם. עם זאת, בינתיים התחושה היא שפתיחת שנת 2016 של החברה הסינית היא מהוססת, וכוללת כמה החלטות שמאכזבות אותנו.
ב-Huawei ניצלו את CES בכדי להכריז על כוונות להרחבות בינלאומית משמעותית, עם מכשירי ה-GX8, ה-Mate 8 הטרי – וגם עם טאבלט חדש בשם MediaPad M2. והנה הסייגים שלנו בנושא.
נתחיל עם ה-GX8, אשר מהווה אח תאום ל-G7 Plus ול-G8 המתכתיים לשוק הביניים אותם הציגה החברה בסוף שנת 2015. עם גוף שעשוי ברובו המוחלט ממתכת מעוגלת ומעוצבת, מערכת ייצוב תמונה אופטית למצלמה, סורק טביעות אצבע מובנה ושבב Snapdragon 615, ה-GX8 ואחיו מיועדים להוות איום ישיר על סדרת ה-Galaxy A של סמסונג – וב-Huawei הכריזו כי הדגם החדש יגיע בקרוב לארה"ב בעזרתה האדיבה של אמאזון, עם תג מחיר התחלתי של 350 דולר.
מכשיר שנראה נהדר, אך לא מספיק בכדי להצדיק את תג המחיר הבינלאומי המאתגר
מקור: androidheadlines.com
מחיר שכזה יכל להיות הוגן והגיוני אילו היה מדובר במפרט הבסיסי של ה-G7 Plus, אך כרגע נראה שה-GX8 יכלול רק 2GB של RAM ו-16GB של אחסון מובנה בתצורתו הבסיסית (במקום 3GB של RAM ו-32GB של אחסון), מה שהופך את תג המחיר להרבה פחות קורץ לעומת מה שמציעים מכשירים כמו ה-Zenfone 2, ה-OnePlus 2 או ה-Moto X Pure Edition בתגי מחיר דומים.
נעבור לפאבלט ה-Mate 8 המאסיבי, שזכה לאחרונה לכמה ביקורות רשמיות ראשונות אשר גם החמיאו לו על המראה שלו ובעיקר על חיי סוללה הנהדרים (שמאשרים את המשמעות הגדולה שיש לקפיצה לייצור בתהליך 16 ננומטר חדש), אך גם מצאו בו לא מעט פגמים בדמות מצלמה באיכות סבירה אך לא ממש מדהימה, ממשק שלא שאינו מלוטש מספיק ואיכות אודיו בינונית בלבד.
ה-Mate 8 מציג קפיצת מדרגה ענקית עבור Huawei בכל הנוגע לחיי סוללה, אבל עדיין לא חסרות בעיות בתחומים אחרים
מקור: anandtech.com
קיבלנו רשימת מדינות מגוונת בהן יושק המוצר רשמית (ישראל לא נכללת בהן, אך אנחנו די משוכנעים שאלפא טלקום תביא גם אותו לכאן בקרוב), ואיתה גם תג מחיר של לא פחות מ-600 יורו לדגם הבסיסי עם 3GB של RAM ו-32GB של אחסון, או 700 יורו לדגם המתקדם יותר עם 4GB של זכרון RAM ו-64GB של אחסון. מדובר במחירים שגבוהים באופן משמעותי מאוד מאלו שראינו בהשקה בסין, וכאלו שנכנסים לתחרות ישירה מול המכשירים המובילים של סמסונג ואפל – איזור שבו אנחנו לא משוכנעים ש-Huawei מסוגלת להתחרות וגם לסיים את התחרות כשידה על העליונה. מדובר גם במחיר שמחוויר לעומת עלותו של ה-Nexus 6P הנהדר של Huawei עצמה, ועל כן לא ממש ברור מאיפה הוא מגיע.
לקינוח, הטאבלט החדש של החברה נראה כמו מכשיר 10 אינץ' עם איכות בנייה טובה ודגש מרענן על אודיו ומוזיקה – אך עם שבב Kirin 930 שיושב בפנים, והמחיש לנו כבר בשנה שעברה שהוא בינוני וסביר אך לא הרבה מעבר לכך, ותג מחיר התחלתי גבוה יחסית של 350 דולר, גם במקרה הזה אנחנו מתקשים לראות את הרציונל. אם מדובר במכשיר דגל בקטגוריה, מדוע הוא לא מגיע עם ה-Kirin 950 (או וריאציה נטולת מודם שלו), ואם מדובר במכשיר ביניים – מדוע תג המחיר שמרגיש כמעט כמו טאבו בעולם מכשירי האנדרואיד הגדולים כיום?
אנחנו בהחלט נשמח לראות את Huawei ממשיכה להתחזק ומהווה איום משמעותי יותר לשתי היצרניות המובילות של השוק, אך בכדי שזה יקרה נראה כי היא צריכה להימנע מתמחורים מוגזמים למוצריה, או לחילופין לעלות רמה נוספת בכל הנוגע לטכנולוגיות שאותן היא מספקת במסגרתם.
לא נורא.. המכירות הדלות כבר יקצצו להם את הכנפיים 🙂
תכל'ס נורא קשה לי להצביע חד משמעית על יצרנית אחת שבאמת טובה, יש ים של מכשירים בשוק ועל אף אחד מהם לא יכול באמת להזדהות עם האמירה הנפוצה באתר "המכשיר הטוב ביותר" כי תמיד יש איזשהו באג תוכנתי או חומרתי שהורס הכל.