חברת Synaptics מציגה פתרון אלגנטי חדש לטרנד המסכים המוארכים, ומבטיחה כי נראה יישום מסחרי ראשון שלו כבר בחודש הקרוב
שנה שלמה עברה מאז שבקוואלקום הבטיחו לנו דור חדש של סורקי טביעות אצבע ביומטריים בסמארטפונים, אשר כלל לא יבוססו על אמצעים אופטיים אלא על טכנולוגיה על-קולית, ויאפשרו קריאה של נתוני המשתמש המאובטחים גם דרך זכוכית, פלסטיק ואפילו מתכת – אך בפועל לא זכינו לראות שום מוצר עושה בהם שימוש מסחרי מעשי, כשבמקביל השאיפה להמשיך ולהגדיל את אמצעי התצוגה במכשירים החכמים הניידים הביאה לכך שחיישנים אלו הוסטו למקומות נוחים ואלגנטיים הרבה פחות בחלק האחורי או בצד המוצר, ואפילו הוחלפו לחלוטין בטכנולוגיות קומפקטיות יותר כמו במקרה של ה-iPhone X. לא בדיוק העתיד הזוהר שקיווינו לו.
מי שמקווה כי תוכל להיכנס אל הוואקום שנוצר ולהרוויח היא יצרנית אמצעי החישה והשליטה Synaptics, בראשותו של ריק ברגמן המוכר לחלקנו היטב מתקופתו ב-AMD וב-ATI – שמשיקה כעת סורק טביעות אצבע ייחודי שמסוגל לפעול מתחת למסכי OLED. חיישן ה-Clear ID FS-9500 מתבסס על העובדה שמסכי OLED מורכבים ממיליוני דיודות פולטות אור זעירות בתור בסיס התצוגה (במקום משטח מואר אחוד בטכנולוגיות LCD), בכדי לקלוט את מאפייני אצבע המשתמש מהאור המוחזר מעבר לדיודות עצמן – היכן שנמצא חיישן ה-CMOS המדובר שיקלוט אותן ויאפשר את אבטחת המוצר מבלי לתפוס שטח נוסף כלשהו בחלקו החיצוני של הסמארטפון או הטאבלט.
עם התבססות על ה-Clear ID FS-9500, יצרניות הסמארטפונים יוכלו למתוח את המסכים שלהם עד לקצה התחתון של חזית המכשיר ובכל זאת לשמור על סורק טביעות האצבע הקדמי המובנה, שפשוט יואר לו בזמן שהמכשיר נעול ויראה לצרכן היכן נדרש להניח את האצבע בכדי לבצע פתיחה – הטוב מכל העולמות, אנחנו מקווים.
הסורק של Synaptics אמור להיות אמין באופן זהה לסורקי טביעות אצבע אחרים (ואמין יותר מטכנולוגיות שמבצעות סריקת פנים, לטענת היצרנית), עם זמן קריאה ותגובה של כ-0.7 שניות, שאומנם ארוך יותר מזה של סורקי טביעות האצבע הפיזיים המובילים כיום שחלקם מצהירים על זמני תגובה של 0.2 שניות בלבד, אך עדיין קצר פי 2 מזמן הסריקה והפעולה של FaceID, לכאורה.
ייצור המוני של ה-FS-9500 כבר החל, ובחברה מצהירים כי נראה יישום מעשי שלו בסמארטפון של אחת היצרניות המובילות בשוק כבר ברבעון הראשון של 2018 – האם זו תהיה הטכנולוגיה שסמסונג תכיל ב-Galaxy S9 שלה? השילוב נשמע מתבקש והגיוני למדי, אם כי לא מן הנמנע שדווקא Vivo או אפילו שיאומי יהיו אלו שיאמצו את היכולת בתור גימיק שיווקי מוביל לדגמים חדשים.
אנחנו עדיין מאמינים בטכנולוגיה העל-קולית של קוואלקום בתור פתרון-על מוביל לעתיד, אך עד שזה יקרום עור וגידים, ההצעה של Synaptics בהחלט נשמעת רלוונטית ומפתה. מסכימים איתנו? בואו לדבר על כך בתגובות.
קורא טביעות אצבע איטי ממש לא שווה את זה… 0.7 שניות זה המון . ראו את הדור הראשון של אפל ID הוא גרוע ביותר! מהיר יותר לשים סיסמא (לפחות iPad)
היא תשלח את הטביעות לעצמה כמו שעשתה עם הקילוגר אצל HP?
איך אתה יודע שכל המכשירים היום לא עושים את אותו הדבר? או גוגל עצמה לצורך העניין?
לפחות לא מודים בזה, Synaptics כן. אפל אפילו אומרת שה hash נשמר רק בשבב.