לאחר שהסתכלנו כבר על הסמארטפונים המעניינים ביותר, הטכנולוגיות המוזרות ביותר והחברות הישראליות הבולטות שנראו בתערוכה, תורם של השעונים והצמידים החכמים הכי מעניינים שנראו ב-CES לחשוף את פניהם
שעונים חכמים נכנסו אל השוק כבר בשנה שעברה עם פלטפורמת ה-Android Wear של גוגל וה-Apple Watch של אפל, אך תערוכת CES אף פעם לא מאכזבת כשזה מגיע להצפת השוק במוצרים חדשים, במיוחד לקטגוריות חדשות וחמות במיוחד.
לכן, אספנו עבורכם את חמשת השעונים\צמידים חכמים שבלטו יותר מכל האחרים בתערוכה, בואו נבדוק את החידושים האחרונים לטכנולוגיה הלבישה שעתידה להגיע אלינו כבר השנה.
Sony SmartWatch 3 – חידוש מפלדת אל-חלד
השעון החכם הראשון שאנחנו מסתכלים עליו שבלט בתערוכת CES הינו חידוש לשעון ה-Sony SmartWatch 3. מפרטו אומנם נשאר דומה, אך סוני דאגה לתת לו מהפך חיצוני עם השימוש בפלדת אל-חלד. המראה החדש של השעון החכם העוצמתי מקנה לו רמת ליטוש גבוהה במיוחד, בנוסף לתוספת של סקסיות ונחשקות שהייתה חסרה לסוני בשוק הטכנולוגיה הלבישה. השינוי היחיד שנעשה בשעון ה-SmartWatch 3 הוא העלאת התמיכה בתקן ה-IP68, המהווה שדרוג מהתמיכה בתקן ה-IP58 בו תמך הגרסה המקורית של השעון החכם, שהקנה לו התנגדות לאבק בסיסית בלבד.
- מערכת הפעלה: Android Wear (המבוסס על Android 4.3)
- מעבד: מרובע ליבות מסוג ARM A7 הרץ ב-1.2 גיגה-הרץ
- מסך: 1.6" ברזולוציה של 320×320 (לצפיפות של כ-289 פיקסלים לאינץ' רבוע)
- זיכרון: 512 מגה-בייט של זיכרון RAM, ארבעה גיגה-בייט של אחסון פנימי
- קישוריות: Bluetooth 4.0, NFC
- סוללה: 420 mAh, יומיים של שימוש רצוף ללא הצורך בהטענה
- משקל: 45 גרם (ללא רצועה)
- תוספות: תמיכה בתקן ה-IP68
- מחיר: כ-1,275 שקלים
Alcatel OneTouch Watch – זול ומרתק
השעון הבא שאנחנו מסתכלים עליו הוא שעון ה-OneTouch Watch מתוצרת Alcatel. השעון המעוגל הוצג לצד מכשיר ה-Pixi 3 ומהווה פתרון זול לשעונים חכמים אחרים בשוק. ה-OneTouch Watch מריץ את מערכת ההפעלה אנדרואיד 4.3, אך הוא לא פועל על גבי פלטפורמת ה-Android Wear לה אנחנו מצפים מכל שעון אנדרואיד. בשל כך, התמיכה של השעון החכם של אלקטל מציג תמיכה גם במכשירי אייפון המריצים את מערכת ה-iOS 7 ומעלה, בנוסף כמובן למכשירי אנדרואיד. מפרטו של השעון אומנם לא מרהיב בעוצמתו, עם מאפיינים כמו סוללה הקטנה פי חצי מזו שנמצאת בשעון ה-SmartWatch 3 של סוני ומסך קטן וברזולוציה נמוכה יותר.
- מערכת הפעלה: Android 4.3
- מעבד: טרם נחשף
- מסך: 1.22" ברזולוציה של 204×240 (לצפיפות של כ-258 פיקסלים לאינץ' רבוע)
- זיכרון: טרם נחשף
- קישוריות: Bluetooth 4.0, NFC
- סוללה: 210 mAh
- משקל: 60 גרם
- תוספות: תמיכה בתקן ה-IP67, מד דופק, כניסת טעינה המובנת ברצועת השעון
- מחיר: 150 דולרים (כ-590 שקלים)
למרות מחירו, שעון ה-OneTouch Watch מגיע עם מד דופק מובנה, בנוסף לתכונה נחמדה ואינטואיטיבית הממקמת את כניסת הטעינה של השעון הישר ברצועה התואמת לחיבור עם כניסת USB סטנדרטית.
Garmin Fēnix 3 – מאמן ה-GPS האישי שלכם
השעון הבולט הבא ברשימה שלנו הוא שעון ה-Fenix 3 מבית Garmin. השעון עצמו בא בשני גרסאות הדומות לרוב בתכונותיהן, אך האחד מבדיל את עצמו מן השני עם רצועה העשויה מפלדה ושמגיע עם כיסוי ספיר למסך. על פי Garmin, ה-Fenix 3 הוא שעון המיועד לשימוש ספורטיבי בעזרת חיבור GPS, כאשר רוב תכונותיו תואמות לאלו של שעון חכם טיפוסי בשוק (חיבור בעזרת Bluetooth לסמארטפון המשתמש). השעון מגיע עם מספר חיישנים הנועדו לעזור לעונד בזמן פעילות ספורטיבית, הכוללים סופר צעדים, מצפן, מד לחץ, מד גובה ועוד.
- מערכת הפעלה: טרם נחשף
- מעבד: טרם נחשף
- מסך: 1.2" ברזולוציה של 218×218 (לצפיפות של כ-289 פיקסלים לאינץ' רבוע)
- זיכרון: 32 מגה-בייט של זיכרון RAM (עם 23 מגה-בייט פנוי)
- קישוריות: Bluetooth, GPS
- סוללה: 300 mAh
- משקל: גרסת הפלדה עם כיסוי ספיר – 85 גרם, גרסה סטנדרטית – 82 גרם
- תוספות: תמיכה בתקן ה-IP67, סופר צעדים, מצפן, מד לחץ, מד גובה, תמיכה ב-ConnectIQ
- מחיר: גרסה סטנדרטית – 499 דולרים (כ-1,960 שקלים), גרסה סטנדרטית עם רצועת מד דופק – 549 דולרים (2,155 שקלים), גרסת הפלדה עם כיסוי ספיר – 599 דולרים (2,350 שקלים)
עם העבר המרשים של Garmin בתחום מערכות הניווט, אנחנו לא מופתעים לראות שהחברה הטמיעה יכולות ניווט בעזרת GPS ו-GLONASS למעקב איכותי ומדוייק יותר.
https://www.youtube.com/watch?v=r26vJjb70Fg
Lenovo Vibe Band VB10 – צמיד E-ink קל וזול
השעון הבא שאנחנו מסתכלים עליו הוא בכלל לא שעון, שהוא צמיד ה-Vibe Band VB10 של Lenovo. הצמיד מגיע עם מסך E-ink מעוקל בגודל של 1.43" ובצפיפות של 225 פיקסלים לאינץ' רבוע, בנוסף למעבד מרשים מסוג Snapdragon 410. שימושו העיקרי של הצמיד החכם של לנובו מיועד למעקב אחר פעילות ספורטיבית, אך יכולות כמו הצגת התראות ממקורות חברתיים היישר מהסמארטפון של המשתמש גם נכללות בצמיד.
- מערכת הפעלה: טרם נחשף
- מעבד: Snapdragon 410
- מסך: 1.43" מסוג E-ink ברזולוציה של 128×296 (לצפיפות של כ-225 פיקסלים לאינץ' רבוע)
- זיכרון: טרם נחשף
- קישוריות: Bluetooth 4.0
- זמן סוללה: שבעה ימים של שימוש טיפוסי (על פי לנובו)
- משקל: 30 גרם
- תוספות: תמיכה בתקן ה-IPX7
- מחיר: 89 דולרים (כ-350 שקלים)
צמיד ה-Vibe Band מגיע עם תמיכה בסמארטפונים המריצים את מערכת ההפעלה אנדרואיד 4.4 ומעלה, עם תמיכה עתידית במכשירי iOS גם כן על פי לנובו. ניתן לצפות לזמינות של הצמיד כבר בחודש אפריל ובתג מחיר נמוך יחסית של כ-350 שקלים.
Garmin Vivoactive – שעון חכם וספורטיבי
השעון החכם האחרון שאנחנו מתסכלים עליו היום הוא שעון ה-Vivoactive של Garmin. השעון מגיע עם מסך מגע בגודל של 1.4" ובצפיפות של כ-180 פיקסלים לאינץ' רבוע, בנוסף לשמונה גיגה-בייט של אחסון פנימי בכדי לאפשר ללובש לשמור מסלולי גולף מתוך מאגר של מעל 38,000 מסלולים ברחבי העולם הניתנים להורדה הישר מ-Garmin. כמו אחיו החכם פחות, שעון ה-Fenix 3, שעון ה-Vivoactive מגיע עם יכולות ניווט במסייעות לעונד לשכלל את פעילותו הספורטיבית, בנוסף לתמיכה בפלטפורמת ה-ConnectIQ שתספק בעתיד אפליקציות ייעודיות לשעונים תומכים. השעון מסוגל להראות ללובש התראות כמו הודעות, שיחות ואימיילים הישר מהסמארטפון המחובר אליו, עם מנוע רטט שמעצים את מערכת ההתראות שבשעון.
- מערכת הפעלה: טרם נחשף
- מעבד: טרם נחשף
- מסך: 1.4" מגע ברזולוציה של 148×205 (לצפיפות של כ-180 פיקסלים לאינץ' רבוע)
- זיכרון: שמונה גיגה-בייט של אחסון פנימי
- קישוריות: Bluetooth 4.0, GPS
- זמן סוללה: שלושה שבועות של שימוש טיפוסי, עשר שעות עם שימוש ב-GPS
- משקל: 38 גרם
- תוספות: תמיכה בצלילה של עד 50 מטרים, מד מרחק, מודד קלוריות, מד דופק (נמכר בנפרד), תמיכה ב-ConnectIQ
- מחיר: 250 דולרים (כ-980 שקלים)
ראיתם שעונים\צמידים חכמים בולטים בתערוכת CES שלא ציינו? שתפו אותנו!