העידן הסיני של מוטורולה נפתח רשמית עם השקה של דור רביעי לסדרת הביניים הנודעת, כאשר לפחות אחד מהדגמים אמור להציע יכולות צילום מרשימות
בהתאם לכל הדיווחים המוקדמים, לנובו השיקה אתמול את המכשירים החכמים שלה תחת המותג מוטו, והחלה למעשה רשמית את שיתוף הפעולה המסקרן עם היצרנית האמריקאית שהייתה בעבר אחת מהגדולות והמפורסמות בתחום כולו. עם זאת, בניגוד לכל אותם דיווחים – קיבלנו לא שניים אלא שלושה דגמים חדשים, כולם ממשפחת ה-Moto G, כאשר דגמי ה-Moto X החדשים (שעשויים להיקרא Moto Z בסופו של דבר) אנחנו נראה כנראה רק בחודש הבא.
בכתבה זו נתרכז בשני הדגמים המובילים מתוך השלישיה, ונתחיל עם הדגם היקר והמתקדם ביותר – ה-Moto G Plus. השם עשוי לבלבל, אך הסמארטפון הזה מציע מימדים זהים לאלו של ה-Moto G החדש, עם מסך IPS בגודל 5.5 אינץ' וברזולוציית FullHD עם חיפוי Gorilla Glass 3, שבב Snapdragon 617 של קוואלקום בעל שמונה ליבות Cortex A53 בתדר של 1.5GHz וליבה גראפית מסוג Adreno 405, שילובי זכרון RAM ונפח אחסון מובנה של 2GB ו-16GB, או לחילופין 3GB ו-32GB ואף 4GB ו-64GB בדגם המתקדם ביותר, חריץ microSD להרחבת האחסון, סורק טביעות אצבע מובנה, סוללת 3,000mAh עם טכנולוגיית טעינה מהירה בשם Turbo Charge (לקבלת עד 6 שעות עבודה בתוך כ-15 דקות טעינה) וגם מצלמת 16 מגה פיקסל ראשית מבוססת חיישן OV16860 של חברת Omnivision, עם מיקוד אוטומטי מבוסס זיהוי פאזה ומבוסס לייזר וזוג מבזקי לד כפולי גוונים, לצד מצלמת 5 מגה פיקסל משנית.
המפרט הזה מהווה שידרוג חשוב לעומת זה שאיתו הושק ה-Moto G מהדור השלישי בשנה שעברה, עם זאת שיחידת העיבוד עצמה רחוקה מלהיות שיא הטכנולוגיה, אפילו במונחי שוק הביניים. הבשורה המשמעותית ביותר בדור החדש, כך נראה, היא דווקא במצלמה – שמתיימרת לספק יכולות דומות לאלו של מכשיר דגל, במחיר נמוך פי כמה. תמיכה בצילום 4K אין כאן, אך לפי הביקורת המוקדמת שבוצעה באתר DxOMark – המצלמה של ה-Moto G Plus אכן איכותית מאוד, ומקבלת ציון דומה לזה שקיבלו המצלמות ב-iPhone 6S Plus וב-Nexus 6P, ואף גבוה במעט מאלו של ה-LG G4 וה-Moto X Style של שנה שעברה.
ה-Moto G הסטנדרטי מהדור החדש מציע מראה ומימדים שזהים לאלו של ה-G Plus, אם כי ללא סורק טביעות האצבע, עם מצלמה ראשית מתקדמת פחות שמבוססת על חיישן 13 מגה פיקסל ומגיעה עם מבזק לד כפול גוונים – וגם עם נפח אחסון מובנה של 16GB או 32GB (ניתן להרחבה, כמו בדגם המקביל) בשילוב עם זכרון RAM של 2GB.
צמד הדגמים מגיעים מהמפעל עם מערכת אנדרואיד מרשמלו 6.0.1 עדכנית, בשילוב ממשק עם מעט מאוד שינויים לעומת הגירסה ה-AOSP הסטנדרטית ועם הבטחה טנטטיבית לתמיכה תוכנתית זריזה ולטווח ארוך, כמו זו שסייעה להפוך את מכשיריה של מוטורולה לפופולריים במהלך שנותיה כחטיבה מבית גוגל
ההבדלים בין שני הסמארטפונים מסתמכים בנקודות הללו, ועל כן נראה כי גם ההבדלים במחיר לא יהיו גבוהים במיוחד – המחיר החזוי של ה-Moto G עתיד להתחיל ברמה של כ-180 דולר, בעוד שמחירו של ה-G Plus יחל מכ-200 דולר לדגם הבסיס, כ-235 דולר לדגם עם 32GB של אחסון ו-3GB של זכרון RAM, וכ-300 דולר או מעט פחות לדגם העליון עם נפח האחסון וזכרון ה-RAM המירביים. ראוי לציין כי המחירים היחידים שהוכרזו רשמית הם עבור שני דגמי ה-Moto G Plus ועבור השוק ההודי – אך מהם בהחלט ניתן לנסות ולגזור את תגי המחיר הצפויים גם בשווקים שיותר רלוונטיים למשתמש הישראלי הממוצע.
נקודת אור נוספת בדגמים החדשים הוא תמיכה מסתמנת בכל תדרי הסלולר הפעילים בישראל בכל הגירסאות הבינלאומיות – בניגוד לדגמי ה-Moto G הקודמים שהיו חסרים תדר דור שלישי ותדרי דור רביעי ברוב הגירסאות
צמד אכזבות יחסיות שנרשמו מה-Moto G של הדור החדש נוגעות להמשך היעדרותם של הרמקולים הסטריאופוניים הקדמיים (הפעם זה רמקול קדמי בודד בלבד) שהיו בונוס נהדר ב-Moto G של הדור השני ונעלמו בשנה שעברה, וגם להתחלפות הגנת ה-IP67 של ה-Moto G מהדור השלישי בהגנה "בפני נתזי מים" בלבד בדור החדש – אולי בתקן IP52, ואולי גם ללא תקנון ספציפי כלשהו כלל. ביטול המאפיינים הייחודיים האלו ללא ספק תקשה על ה-Moto G מהדור הרביעי להתחרות באינספור הסמארטפונים המשתלמים שמוצעים בתג מחיר דומים של בין 200 ל-300 דולר לערך – וכרגע נראה כי דגם ה-Moto G Plus הוא הרלוונטי יותר מבין השניים, כאמור תודות למצלמה האיכותית שלו וליכולת להגיע לנפחי אחסון וזכרון RAM תחרותיים.
האם אתם מצליחים להבין את הכיוון של לנובו במסגרת "הצעצוע" החדש שקיבלה לידיה, או שזה מרגיש לכם כמו עוד מכשיר ביניים שאיבד את דרכו ואת הייחוד שלו? שתפו אותנו בתגובות.