הכירו את ה-Galaxy A9 2018, דגם הביניים המעניין ביותר של חברת הענק הקוריאנית עם מספר שיא של חיישני צילום בחלקו האחורי
זה בהחלט נראה כמו עניין של זמן אחרי ש-LG הציגה לנו את ה-V40 ThinQ שלה, בעל שלוש מצלמות אחוריות וחמש מצלמות בסך הכל שכל אחת מהן מיועדת לצילום סצינות מסוג אחר, אך אנחנו מוכרחים להודות כי אנחנו מופתעים מכך שדווקא סמסונג היא זו שעושה את הצעד הראשון – סמארטפון עם ארבע יחידות צילום שונות בחלק האחורי, ועוד כזה שמשתייך (טכנית) לשוק הביניים ולא לשוק ספינות הדגל.
ה-Galaxy A9 לשנת 2018 יציע לנו מסך Super AMOLED מוארך בגודל 6.3 אינץ׳ וברזולוציית 2,220×1,080 פיקסלים, שבב Snapdragon 660 מתומן ליבות יעיל, זכרון דינאמי של 6GB, נפח אחסון פנימי של 128GB, מערכת אנדרואיד אוריאו עם ממשק Samsung Experience וחמש מצלמות בסך הכל: אחת קדמית ברזולוציה של עד 24 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם של f/2.0, וארבע אחוריות שהראשית מביניהן ברזולוציית 24 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם f/1.7, אחת נוספת ברזולוציית 10 מגה-פיקסל שמיועדת לצילום בתקריב של עד פי 2 ללא אובדן איכות נראה לעין, שלישית ברזולוציית 8 מגה-פיקסל לצילום בזווית רחבה של 120 מעלות ואחרונה חביבה של 5 מגה-פיקסל שתתפקד כחיישן עומק ליצירת אפקט 'בוקה' נאה ומדוייק כאשר זה נדרש.
ה-Galaxy A9 מציע מימדים דומים לאלו של ה-Galaxy S9 Plus, עם סורק טביעות אצבע מובנה בחלק האחורי, שבב NFC מובנה, קישוריות Wi-Fi 802.1ac וקישוריות Bluetooth 5.0, חריץ 3.5 מילימטרים לאוזניות, סוללת 3,800mAh עם טעינת 15 וואט מהירה ושלושה גימורים לבחירה: שחור מלא וגוונים כפולים המשלבים אדום וורוד או צהוב וכחול.
המחיר של כל הטוב הזה לא יהיה קל לעיכול – 550 פאונד בריטי כולל תוספת המע"מ המקומית, אשר מתורגמים לכ-2,630 שקלים חדשים. מעט זול יותר מהסמארטפון הקוריאני האחר שמתפאר בחמש מצלמות – אך עדיין יקר מאוד עבור דגם שאינו כולל שבב דגל מוביל.
סמסונג שילבה למעשה שלוש אסכולות שונות של מערכי הצילום הכפולים אשר הפכו לנפוצים כל כך בשוק בתוך מוצר אחד, על מנת להעניק למשתמשים את הגמישות ואפשרות הבחירה – ונראה כי הדבר היחיד שעוד חסר כאן הוא חיישן חמישי שמצלם בגווני אפור, לטאץ׳ אומנותי יותר ולחידוד הניגודיות של יחידות הצילום האחרות – בהתאם לטכנולוגיה אותה מובילה חברת Huawei בתחום.
ניתן לראות באינפלציית המצלמות גימיק ותו לא, אך בשילוב עם טכנולוגיה ראויה לזיהוי האובייקטים שנמצאים לפני המשתמש ובחירה נבונה עצמאית של החיישן אשר יעניק את התוצאה הטובה ביותר – בהחלט ניתן לראות פוטנציאל ממשי למגמה שללא ספק תהפוך לטרנד הלוהט החדש בתוך זמן קצר, בעיקר עבור משתמשים מנוסים פחות שלא תמיד מצליחים להביא לידי ביטוי את היכולות והאיכויות של חיישן אחד בודד בכוחות עצמם.
האם עתיד תחום צילום המובייל הוא אכן בשילוב עשרות חיישנים בעלי מערכים אופטיים ומסננים שונים בתוך כל מוצר ומוצר? מוזמנים לספר לנו מה דעתכם בתגובות.