לצד מכשירי הנקסוס השיקה גוגל גם טאבלט אנדרואיד חדש, שיוצא מגבולות המותג ומתיימר לספק יכולות מתקדמות במיוחד תודות לשבב ה-Tegra X1. מתכון מנצח או סתם ביזבוז כסף?
עם כל הכבוד ל-Galaxy Tab S2, ה-Xperia Z4 Tablet וה-ZenPad S 8, קשה להכחיש את העובדה ששוק הטאבלטים מבוססי האנדרואיד מנומנם עד מאוד בימים אלה. מרבית הצרכנים מעדיפים להסתפק באחד מאינספור הטאבלטים המוזלים שניתן למצוא בכל פינה ועונים על צורכי הגלישה והצפייה הבסיסיים, כך נראה, בעוד שאלו אשר מחפשים מוצר בעלות קצת יותר גבוהה מתחילים לפזול אל שוק הטאבלטים מבוססי החלונות – או אל האייפדים של אפל, שממשיכים להנות מפופולריות רבה שכנראה רק תתגבר עם השקתו של האייפד פרו בחודש הבא.
למרות כל המצב הזה, נראה שבגוגל מאמינים כי יש להם עוד מה לתרום בקטגוריה הזו – ומוכיחים זאת עם ההכרזה הרשמית והבלתי צפויה (יחסית) על ה-Pixel C, כנראה טאבלט האנדרואיד העוצמתי ביותר בשוק.
ה-Pixel C שם דגש על שימושיות מוגברת עם מסך ריבועי יותר ממה שאנחנו רגילים לראות בתחום (יחס גובה-רוחב של 1.41), הבטחה למכלול צבעים רחב ובהירות מירבית גבוהה של 500 ניט וגם תוסף-מקלדת ייעודי בעל חיבור מגנטי וזווית שניתנת להתאמה בטווח שבין 100 ל-130 מעלות – ועל כן לא קשה להבין מדוע הוא נחשב כמתחרה ישיר עבור טאבלט ה-Surface 3 של מיקרוסופט (הגירסה המוקטנת והמוזלת שמבוססת על שבבי אטום), או אפילו כמתחרה לאייפד פרו המדובר.
מסך IPS בגודל 10.2 אינץ' וברזולוציה של 2,560×1,800 פיקסלים, זכרון RAM מסוג LPDDR4 בנפח 3GB, נפח אחסון מובנה של 32GB ו-64GB, מערכת אנדרואיד מרשמלו 6.0 טרייה וחיבור USB Type C עדכני מהווים חבילה מעניינת, אך אין ספק כי שבב ה-Tegra X1 מתומן הליבות, בעל ליבה גראפית מובנית מדור ה-Maxwell הראשון שכוללת 256 יחידות CUDA, הוא הכוכב המרכזי כאן.
את ה-Tegra X1 ראינו עד כה רק בקונסולת ה-Shield TV הביתית הנייחת של NVIDIA, שבה הציע ביצועים גראפיים נהדרים שעמדו גבוה מעל כל מה שקיבלנו משבבי ARM אחרים. סביר להניח כי גירסת טאבלט ניידת שבה חסכון בצריכת ההספק והתחממות הם משמעותיים הרבה יותר לא תגיע לאותה רמת ביצועים – אך עם זאת ניתן להעריך שה-Pixel C בכל זאת יהיה טאבלט עוצמתי מאוד, ואולי גם העוצמתי ביותר מחוץ לקטגוריית המכשירים המבוססים על מעבדי ה-Core של אינטל.
החומרה המתקדמת הזאת ממש לא תהיה זולה – מה שכנראה גם מסביר מדוע בגוגל העדיפו לשייך את הטאבלט אל מותג ה-Pixel היוקרתי ולא אל מותג הנקסוס שנחשב עממי יותר. המחיר ההתחלתי יעמוד על 500 דולר לגירסה עם 32GB של נפח אחסון מובנה, בעוד שגירסת ה-64GB תעלה 600 דולר – ועל תוסף המקלדת תידרשו לשלם 150 דולר נוספים (!) בכל אחד מהמקרים.
האם טאבלט אולטרה-פרימיום כמו ה-Pixel C מהווה את התשובה הטובה ביותר לטרנד המוצרים הזולים והמוזלים המתפתח? אנחנו לא ממש משוכנעים בינתיים, ונצטרך להמתין לביקורות מעשיות בכדי לתת תשובה בנידון.
קישורים נוספים
- מקור לידיעה
- הרבה חידושים, מעט הפתעות: הכירו את המוצרים המעודכנים של אפל
- הטאבלט של מיקרוסופט חוזר, והוא זול ותחרותי יותר מאי פעם
- צפו: סוני חושפת את טאבלט האנדרואיד המרשים ביותר מאז ומעולם
- הנייד החדש של גוגל: זול יותר, חזק יותר – אבל עדיין עוף מוזר
- שבב ה-Tegra X1 נחשף – סטנדרט ביצועים חדש לגמרי
- NVIDIA חושפת: קונסולת אנדרואיד אימתנית
הבעיה לדעתי שאין הרבה אפלקציות טובות שדורשות כזה כח חישוב בANDROID מצד אחד, ומצד שני הOPENGLES3 הוא מייושן ולאפל כבר מזמן יש את METAL היותר יעיל.(עד להגיעו של VULKANׂ.
יכול להיות שזה בגלל שיש לי פלאפון ישן ואני לא תמיד רואה אפלקציות עם דרישות יותר גבוהות(למרות שיש לי טאבלט נקסוס) אבל יש לי הרגשה שהדרישות מינימום באפלקציות של אנדרויד הרבה יותר נמוכות מאשר מאפליקציות בIOS מהסיבה שהקצב אימוץ של מכשירים חדשים ועוצמתיים הוא גבוהה פי עשרות מונים באפל מאשר באנדרויד.
זה בלי להזכיר בכלל את METAL שהוא המקבילה של DX12 למכשירים של אפל כשלANDROID בנתיים יש רק את OPENGLES 3 שהוא יותר בסיגנון של DX11.