יש לכם מכשיר חכם בן ארבע או בן חמש? יש סיכוי לא רע שהוא כבר לא יוכל להפעיל את אפליקציית המסרים הנודעת ביותר בחודש הבא
אם יש בידיכם מכשיר חכם מכל סוג שהוא – יש סיכוי גדול מאוד שמותקנת עליו גירסה של אפליקציית ה-WhatsApp, שמהווה חלק מאימפריית המובייל שאותה בנתה (או רכשה, אם לדייק) לעצמה פייסבוק בשנים האחרונות.
אפליקציית המסרים המיידיים הפכה לאחת מהשיטות הפופולריות ביותר לתקשורת דיגיטלית, בין היתר תודות לתמיכה במגוון רחב במיוחד של פלטפורמות ניידות אשר איפשרו לה לצבור נתח שוק בינלאומי גדול, ולהמשיך להתרחב בתור בחירת הדה-פקטו שתאפשר לכל צרכן להגיע אל הכמות המירבית של מכריו וחבריו באותו המקום ובאותו הזמן.
וואטסאפ אולי חייבת חלק גדול מהצלחתה לפלטפורמות וותיקות שהיו פופולריות בשנותיה הראשונות בעסק, אי שם בתחילת העשור הנוכחי, אך זה לא אומר שהיא תמשיך לתמוך בהם לנצח, בייחוד כשכבר אין בכך הגיון מסחרי – וכעת בחברה מכריזים כי החל מתחילת שנת 2017 תופסק האפשרות להשתמש האפליקציה במכשירים חכמים בני ארבע או יותר, אשר מריצים את מערכות ה-iOS 6, אנדרואיד 2.1 או 2.2 (Froyo) ו-Windows Phone 7.
רשימת המערכות שהתמיכה בהן תופסק כללה גם את ה-BlackBerry OS על כל גירסאותיה, ה-BlackBerry 10 האחרונה בהחלט של החברה, ה-Nokia S40 ששימשה מכשירים "חצי חכמים" רבים וה-Nokia Symbian S60 ששלטה פעם בשוק – אך אלו כבר קיבלו הארכה נוספת של חצי שנה מטעם המפתחת, כנראה בשל העובדה כי לא קיימת עבורן המשכיות ישירה, ומשתמשים יזקקו לקצת יותר זמן על מנת למצוא ולבחור פלטפורמה חדשה אשר תתאים להם.
סביר להניח שמשתמשים אשר ייפגעו מהמהלך הזה וישארו נטולי וואטסאפ באופן מוחלט לא יאהבו את ההחלטה והמהלך, אך באופן כללי נראה שמדובר במהלך הגיוני ומתבקש מצד החברה: לפי נתוני השימוש העדכניים גם אנדרואיד 2.2 וגם iOS מחזיקות בפחות מאחוז אחד (!) מסך מכשירי האנדרואיד וה-iOS הפעילים כיום בשוק בהתאמה, וכששתי מערכות הפעלה אלה מחזיקות יחד ביותר מ-99 אחוזים משוק הסמארטפונים לפי דיווחים מהחודש האחרון – מדובר בכמות מינימלית במיוחד של צרכנים שעבורם מהלך זה רלוונטי באמת.
זה אולי נכון לטעון כי ההחלטה של וואטסאפ תמנע ממאות אלפי משתמשים, ואולי אפילו מעל למיליון משתמשים, גישה לשירות – אך כשמדובר על כמות מתוך שוק שמונה יותר מ-2 מיליארד מכשירים, הנתונים האלה מקבלים פרופורציה שונה לגמרי. אם זו ההחלטה שתגרום לנתח השוק של גירסאות מיושנות ובעייתיות אלו לרדת לאפס המוחלט, אז אולי כדאי לברך על כך, בעצם.
מחכה שיציעו איכסון אצלם (מתבקש) וגישה אינטרנטית. זה יקרה, אבל עד אז – המתחרות ימשיכו.
תעברו לTELEGRAM. וואטסאפ זה של פייסבוק, הם מרגלים אחריכם וההצפנה שלהם גם פחות בטוחה מזו של טלגרם(כבר פרצו לוואטסאפ בעבר).