עם ההשקה של דגמי ה-ROG Phone 6 האלטרנטיביים ונחיתתן של ביקורות עבורם – אנחנו מקבלים הזדמנות נדירה לבחון את יכולות ה-Snapdragon 8 Plus Gen 1 אל מול ה-Dimensity 9000 Plus כששניהם נמצאים בסביבה דומה מאוד המאפשרת להם להגיע אל מלוא היכולת הגלומה בהם
מכשירים חכמים רבים מגיעים עם אותו שבב עיבוד מתקדם שמפעיל אותם, על הנייר – אך במציאות הבדלים בגודל הפיזי ובתכנון הפנימי של הדגמים מביאים איתם פשרות שונות אשר מכתיבות גם את "תקציב" ההספק עבור ליבות העיבוד השונות. במילים אחרות, השוואה ישירה ראויה בין סמארטפונים שונים כמו זו שניתן לעשות במחשבים נייחים, או אפילו בחלק מהדגמים של המחשבים הניידים, היא מאתגרת עד מאוד.
עם זאת, לפעמים צצה לה הזדמנות פז שמרגישה לשם שינוי כמו השוואה ראויה של תפוחים לתפוחים בעולם המובייל – ודוגמה לכך יש לנו כעת עם נחיתתן של ביקורות עבור ה-ROG Phone 6D Ultimate מבית אסוס, שדומה מאוד ל-ROG Phone 6 Pro שהיא השיקה לפני כמה חודשים בכל מאפיין שניתן להעלות על הדעת, פרט לכך שהשבב שאחראי לחגיגה בפנים הוא ה-Dimensity 9000 Plus הבכיר מבית Mediatek, ולא ה-Snapdragon 8 Plus Gen 1 הבכיר של המתחרה הגדולה קוואלקום.
האם אחרי שנים של נחיתות טכנולוגית מצד מפתחת השבבים מטאיוואן, היא מצליחה להאפיל על היריבה האמריקאית? כן אבל גם לא, זו ככל הנראה התשובה המדוייקת ביותר שמתקבלת תודות לביקורות הרשמיות ממקורות מוסכמים כמו GSMArena.
על פי מבחני הביצועים הפופולריים ביותר, נראה כי ה-ROG Phone שמצוייד ב-Dimensity 9000 Plus מצליח לנצח את ה-ROG Phone שמצוייד ב-Snapdragon 8 Plus Gen 1 במרבית הבחינות הנוגעות לביצועי ליבות העיבוד הכלליות, כאשר מדובר בפעולה במצב X Mode או X Mode Plus אשר מתעלם מכל ההיבטים של חסכון בסוללה במטרה לספק את הביצועים הגבוהים ביותר עבור גיימינג (או עבור בנצ'מרקים, במקרה זה). ההבדלים הם אמנם מינוריים ומסתמכים באחוזים בודדים, אך נראה כי גם ב-Geekbench 5, במבחן עבור ליבה בודדת ובמבחן עבור ריבוי ליבות, וגם ב-Antutu 9 שמעניק ציון לכלל חלקי המערכת דגם ה-6D Ultimate הטרי מצליח להגיע אל הפסגה, מעל לכל מכשיר Snapdragon אחר שזמין בחנויות כרגע.
במבחני 3DMark ו-GFXBench השונים עבור יכולות העיבוד של הליבות הגראפיות המצב מתהפך, כשה-Adreno 730 שבתוך ה-Snapdragon 8 Plus Gen 1 לוקחת את ההובלה במרבית המקרים, כאשר במבחן ה-Aztec העדכני ביותר הפערים הם צנועים (גם כאשר מתבססים על תקן Vulkan וגם כאשר מתבססים על OpenGL ES 3.1) וככל שהולכים לאחור אל מבחני ביצועים וותיקים יותר הפער הזה מתרחב. למרות ש-Mediatek עושה שימוש בליבת ה-Mali הגראפית החדשה ביותר שהייתה לחברת ARM בתחילת השנה הנוכחית, נראה כי הנסיון והידע שיש לקוואלקום בצוותים הפנימיים האישיים שלה עדיין עדיף.
ומה לגבי אפל? במספר המועט של המבחנים בהם ניתן לבצע השוואה ישירה ראויה בין שבב ה-A16 Bionic לאלו של קוואלקום ו-Mediatek נצפה יתרון בריא של עשרות אחוזים בכל הנוגע לליבות העיבוד הכלליות (על פי התוצאות במבחן ה-Geekbench 5), לצד יתרון צנוע הרבה יותר במבחני GFXBench של הליבה הגראפית שבכל זאת לא מונע מדגמי ה-iPhone 14 להיות בטופ.
אין כאן נצחון בנוקאאוט לאף אחד מהצדדים בקרב על מלכות האנדרואיד, אם כך, אך עצם העובדה שליצרניות המכשירים ולמשתמשים יש סיבות לגיטימיות להתלבט בין שני שבבים עם ביצועים מרשימים מאוד (ותסלח לנו סמסונג, שנראה כי יצאה מהמירוץ הזה לפחות באופן זמני) היא בשורה חיובית לתחרותיות בענף – אז כנראה שכולנו קצת מנצחים, בעצם.
מי השבב הטוב מכולם למכשירי אנדרואיד בסוף 2022 לטעמכם? בואו לשתף בתגובות.