בואינג מציגה מכשיר טלפון נייד המספק אבטחה מרבית בכל מחיר, ופול צימרמן, בעל ניסיון של שנים בתחום, קורא עליו תיגר במחיר נמוך בהרבה
הטלפון השחור של בואינג הוא נטע זר ומסקרן בעולם המגוון והענק של טלפונים חכמים. הוא היה אמור לצאת כבר בסוף 2012, אך רק כעת בואינג מפרסמת את המפרט המלא של Black, המכשיר המיועד ללקוחות שלא רוצים לחשוף את המידע שלהם בפני גורמים זרים.
מערכת ההפעלה של המכשיר מכילה תוכנות ותכונות שמהנדסי בואינג קוראים להן "ארכיטקטורת PureSecure". המערכת כוללת הצפנה חזקה מובנית, ואמצעים להגנת המכשיר עצמו, המידע שעליו, וכמובן שידורי המידע ממנו ואליו.
שמנמן, אך מפצה על כך ביכולות שאין למכשירים אחרים |
על פי דף הנתונים שפורסם, המכשיר יכלול מסך 4.3 אינץ', רזולוציה של 960X540, ומשקל של 170 גרם. מבחינת פרוטוקולי תקשורת, הוא יכיל תמיכה בשלושה תדרי LTE (דור רביעי), כמו גם ב-WCDMA ו-GSM (דור שלישי). המנוע שמריץ את הכל ביחד הוא מעבד דו-ליבתי מבוסס Cortex A9 במהירות שעון של 1.2 גיגה-הרץ, על גבי מערכת ההפעלה אנדרואיד.
המכשיר מורכב בארצות הברית, וניתן להוסיף לו סורק ביומטרי, מקלט לווייני, מטען סולארי, והתקנים אחרים על ידי החלפת הכיסוי האחורי. המודולריות הזו, יחד עם מאפייני האבטחה שחלקם ייחודיים (השמדת מידע אוטומטית במקרה והכיסוי האחורי מוסר), והמוניטין המכובד של חברת בואינג, עשויים להיות גורם משיכה עבור חברות וארגונים.
בואינג מנסה להמריא גם בעולם המכשירים הניידים |
בואינג בינתיים לא מוסרת פרטים אודות המחיר הצפוי של המכשיר המוצפן והמאובטח שלה, אך מכשירים ניידים ברמת אבטחה צבאית נמכרים כיום בסכומים שנעים בין 15 ל-20 אלף דולרים. יחד עם זאת, סגן נשיא בחברת בואינג מסר כי "אנו שואפים להגיע למחיר נמוך יותר… אך לא דומה לזה של מכשירים לשוק הצרכני".
מתחרה זהה
דברים התחילו להיות מעניינים במיוחד כאשר התברר כי יש מכשיר מאובטח אחר בעל שם דומה מאוד הטוען לפרטיות ואבטחה טובים לא פחות – Blackphone, מאת ממציא פרוטוקול האבטחה לדואר אלקטרוני – פיל צימרמן.
Blackphone הוא פרוייקט רב-לאומי שנבנה על ידי צוות של מומחי הצפנה ואבטחה שיצא מתוך נקודת הנחה שמשתמשי מכשירים ניידים כיום סובלים מחשיפה גבוהה לנסיונות גניבת ושינוי מידע. בשונה מבואינג, הם פסקו כי יש דרישה בשוק הרחב כמו גם בארגונים פרטיים וציבוריים למכשיר שיאפשר רמת אבטחה מקסימלית במחיר דומה לזה של סמארטפונים בשוק הצרכני הרגיל.
מייק יאנקה, מנכ"ל חברת Silent Circle המפתחת את Blackphone |
ההבדל הגדול בין Blackphone ו-Black הוא בתוכנה. בפרוייקט של צימרמן לא הסתפקו בתוספות למערכת אנדרואיד, אלא הנדסו אותה מחדש. לגרסה חדשה שלה הם קוראים PrivateOS והיא מאפשרת שליטה דקדקנית במאפייני ויכולות האבטחה וההצפנה השונים. בנוסף לכך, המכשיר מכיל חומרה חזקה יותר (מסך HD, ומעבד בעל ארבע ליבות במהירות שעון של מעל 2 גיגה-הרץ) והתממשקות לשירותי אבטחה שונים כחלק מחבילת הרכישה המוקדמת העומדת על סך של 629 דולרים, לא כולל משלוח.
מה?
לא יודע עד כמה זה חכם לבנות הצפנה כ"כ חזקה על מערכת אנדרואיד..
זה מזכיר לי את הפיתגם הידוע "לא נותנים לחתול לשמור על החלב"..
ל-1 אחד העם
אפשר לומר בדיוק אותו דבר על אפל, מיקרוסופט או כל חברה גדולה, ארגון או ממשלה. אז מה תעשה? תעבור לגביעי לבן עם חוט?
assembled in the USA
רק על פי האמירה הזו אפשר להניח שיש במכזיר הזה בערך 17 back doors.